Usein parhaat ruoat syntyvät, kun kaapeista kootaan kannikat, pätkät, pussien ja purkkien pohjat. Näin syttyi raviolivuokakin.
Viime viikonloppuna tein maalla kesäkurpitsa-maissivohveleita. Siippa oli ostanut vohveliaineksia aika runsaasti ja anoppilan jääkaapissakin oli yhtä sun toista purkin jämää, päätin käyttää kaikki loput seuraavan päivän raviolivuokaan. Vuokaan upposi maissia, puolikas kesäkurpitsa, kermapurkin puolikas, parmesanraastepussin loppu. Kotona olin parturoinut vieläkin upeasti rehottavaa salviaa parvekelaatikosta, siellä muistin viimeksi voissa paistamieni salvianlehtien olleen hitti.
Raviolien sijan voit käyttää tortellineja, pastaa tai gnoccheja. Määrät ja aineksetkin voivat vaihdella, käytä mitä sinulla on kotona.
Raviolivuoka
1 rasia tuoreravioleja
1 pussillinen pakastemaissia
½ kesäkurpitsa
2 dl kermaa
½ pussia mozzarella-, emmental- tai muu juustoraastetta
parmesanraastetta
mustapippuria
suolaa
rouhittuja korianterinsiemeniä
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste maissinjyvien kanssa. Levitä kesäkurpitsa-maissiseosta ohueksi kerroksesksi vuoan pohjalle, levitä päälle keittämättömiä tuoreravioleja, levitä uusi kerros kesäkurpitsa-maissiseosta. Sekoita kerman joukkoon pippuri, suola ja murskatut korianterinsiemenet, kaada vuokaan. Levitä vuoan päälle juustoraaste ja parmesanraaste. Paista 200 C uunissa noin puoli tuntia. Jos juustoraaste alkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.
Teetkö itse ruokaa tähteitä hyödyntäen?
No nyt on taas niin jäätävät herkut, että oksat pois ja upea anoppila. Kivaa loppuviikkoa Tuuli. <3
VastaaPoistaAnoppilassa on aina kaunista!
PoistaTodellakin teen. Monta kertaa on esim. tortillatäytteitä jatkettu pastalla.
VastaaPoistaNiin herkullisen näköisen vuokaruoan teit,nam! Ihanaa loppuviikkoa sinulle Tuuli <3
Usein tuntuu, että se jatkettu ruoka on vielä parempaa!
PoistaKyllä näitä "pätkäruokia" tehdään aina silloin tällöin. Kun kaapista pitää käyttää sinne jäänneitä ruokatarvikkeita minäkin usein kokkaan niistä jotain uunissa. Meillä jo lapsuudenkodissa tehtiin "jämäruokia" ja ruokahävikki on nolla.
VastaaPoistaKoetan itse aina tehdä avin tarpeellisen määrän ruokaa, mutta jos jämiä jää, nekin käytetään.
PoistaNo ihan luksusvuoka on, vastavaa olen tehnyt laittamalla raviolit tomaattimurskan kanssa uuniin. Hävikkiä ei täälläkään keittiössä juuri synny, kaikki hyödynnetään ja itse tekemällä saa parhaimman makuista!
VastaaPoistaJuuri näin. Tomaattimurska ja raviolit on helppo ja herkullinen ruoka!
PoistaOI kuullostaaa niin herkulta ja ihan just mun jutulta, koska syön nykyisin kasvispainotteisesti <3 Iloa viikkikseen!
VastaaPoistaMekin olemme lisänneet kasvisruoan määrää paljon. Herkullsia ja helppoja aterioita.
Poista