Kun instagramissa tuli australialaisen ruokagurun Donna Hayn ricottaohukaiset vastaan, resepti piti päästä toteuttamaan pikinmiten.
Olen fanittanut Donna Hayn helppoja ja herkullisia reseptejä jo parikymmentä vuotta ja hännen ruokakirjojaankin minulta löytyy muutamia. Donna Haylla on liike Sydneyn Woollahrassa, harmitten etten löytänyt sinne kun olimme Australiassa yli kymmenen vuotta sitten ja pyörimme tuollakin alueella muutamana päivänä. Ehkä joskus vielä palaamme Australiaan ja pääsen silloin käymään liikkeessä.
Ricotta on italialainen herasta valmistettava tuorejuusto, jonka nimi merkitsee "uudelleen keitetty". Ricottaa löytyy nykyään hyvin isommista ruokamarketeista.
Kotitekoista pestoa on helppo valmistaa ja se on paljon parempaa kuin kaupasta ostettu.
Pestoa voi käyttää pastaan lisäksi risotoissa, salaateissa, tomaatti-mozzarellasalaatissa, siihen voi dipata leipää jne. Purkki kotitekoista pestoa on myös hyvä tuliainen kyläillessä.
Ricottaohukaiset
500 g tuoretta ricottajuustoa
40 g hienoksi raastettua parmesaania tai pecorinoa
1msitruunan hienoksi raastettu kuori
3 munaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
Pestoa tarjoiluun
Kotitekoinen pesto
2 ruuukkua basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen pinjansiemeniä
1/2 dl parmesaania
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.
Sekoita ricotta, juustoraaste, sitruunankuori, munat, suola
ja pippuri kulhossa.
Kuumenna öljy suuressa tarttumattomassa paistinpannussa
keskilämmöllä, nosta ricottaseosta lusikalla pannulle, paista erissä 2-3
minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes ohukaiset ovat ruskistuneet.
Tarjoile ricottaohukaiset peston ja salaatin kanssa.
Oletko tehnyt tällaisia "juusto-ohukaisia"?
Enpä ole tehnyt, mutta näyttävät kyllä aivan ihanilta. Kiva idea tuo pesto ohukaisten kanssa.
VastaaPoistaHerkullista keskiviikkoa sinulle Tuuli <3
Täällä myös Donna Hay -fani : ) Suolaiset ohukaiset nam, ja ihana väri pestossakin!
VastaaPoista