Karpalotiramisu

Vuodenvaihde on taas parin päivän päässä. Niin vain meni tämäkin vuosi vilauksessa, kaikesta huolimatta.

Karpalotiramisu on herkullinen uuden vuoden aterian päätös. Karpalo antaa raikkautta klassikkojälkiruoalle. Tiramisun voit koota isompaan astiaan tai suoraan annoskulhoihin.


Karpalotiramisu

Karpalotiramisu

Karpalotiramisu

Karpalotiramisu

Karpalotiramisu



Karpalosose

2,5 dl karpaloita

1 d vettä

½ d sokeria


3 munaa

1,5 dl sokeria

250 g mascarponea

 

20 kpl Savoiardi-/lady fingers-keksejä

 

Kostutus

1 ½ dl karpalomehua         


 

Koristelu

tummaa kaakaojauhetta



Tee ensin karpaloseose. Mittaa karpalot ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuttia. Sekoita joukkoon sokeri. Soseuta sauvasekoittimella. Sose saa olla kirpeää. Jos haluat makeampaa, lisää sokerin määrää.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa 1 dl sokeria ja keltuaiset keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset  ja 1,5 dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Yhdistä mascarpone-keltuaisvaahto ja valkuaisvaahto keskenään.


Kasta keksit karpalomehussa nopeasti, n. 2 sekuntia/1 keksi. Laita annosmaljan pohjalla yksi keksi. Lusikoi keksien päälle mascarpone-munavaahtoa, ohut kerros karpalososetta , jatka kerrostamalla vuorotellen vaahtoa, karpalososetta ja keksejä. Päällimmäiseksi tulee kerros vaahtoa.

Laita jääkaappiin vetäytymään useaksi tunniksi. Ripottele päälle tummaa kaakaojauhetta ennen tarjoilua.


Mitä aiot syödä uuden vuoden jälkiruokana?

7 kommenttia :

  1. Ihanan näköinen herkku. En ole muuten yhtään miettinyt uuden vuoden herkkua...nyt pitääkin laittaa mietintämyssy päähän.
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna mennään ystävien luo ja sinne aioin leipoa kakun överitäytteillä ja -kuorrutteilla. Katsotaan kuinka onnistun, kun en varsinainen kakkuleipuri ole.

      Poista
  2. Täydellisen kaunis ja makoisa jälkkäri jouluun ja toki muutenkin.

    Sydämellistä uutta vuotta Tuuli. <3

    VastaaPoista
  3. Tätä varmasti rakastaisin, kirpakkaan karpalon ja makean mascarponen yhdistelmä kuulostaa ihanalta. Teemme tosi harvoin jälkkäreitä, mutta tämä voisi olla kokeilemisen arvoinen vaikkapa ruokavieraille.
    Onnentäyteistä Uutta Vuotta Tuuli <3

    VastaaPoista
  4. Meillä on rahkaa usein jälkkärinä. Riippuu aina siitä, kuka on syömässä. Lapsenlapsi tykkää mansikka-mustikka-rahkasta ja minä tykkäisin tästä karpalorahkasta ilman muuta. Luumurahkaa tuolla toisella blogisaitilla juuri äsken bongasin, sekin käy näin joulun jälkeen.

    VastaaPoista
  5. En kestä miten herkullisen näköinen jälkkäri! Tiramisu jo itsessään saa kuolan valumaan ja karpalot siihen kylkeen. Hyvää uutta alkanutta vuotta 2022 ♥

    VastaaPoista
  6. Näyttää niin herkulliselle ♡ Näyttää kauniille ♡ Maku on varmasti täydellinen! Hyvää alkanutta vuotta 2022 ♡

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.