Fenkoli-omenasalaatti veriappelsiinikastikkeella

 Olen syönyt tänä talvena kilokaupalla veriappelsiineja, en tunnu saavani niistä tarpeekseni.

Talven kääntyessä kevättä kohden raikkaat salaatit ovat alkaneet miellyttää talven täyteläisten makujen jälkeen taas enemmän, kuten joka kevättalvi ja ostoskoriin kertyy hdelmiä ja vihanneksia yhdistettäväksi salaatissa.

Tämän salaati necorinon suolaisuus antaa vastapainoa fenkolin, retiisiin ja omenan raikkaudelle ja veriapplsiinikastikkeen makeudelle.


Fenkoli-omenasalaatti veriappelsiinikastikkeella



Fenkoli-omenasalaatti veriappelsiinikastikkeella



Fenkoli-omenasalaatti

1 pieni fenkoli ohuiksi viipaloituna

1 keskikokoinen omena ohueksi viipaloituna

10 retiisiä ohueksi viipaloituna

1 verigreipin hedelmäliha

50 g pecorinoa ohuina lastuina


 Kastike


 1/2 veriappelsiinin mehu

 3 rkl oliiviöljyä

 1 tl Dijon-sinappia

 suolaa ja pippuria maun mukaan




Sekoita kulhossa pecorinolastut, fenkoli, omena, retiisit ja verigeippi. Hedelmien ohueksi viipaloimiseen voit käyttää juustohöylää tai terävää veistä.

Yhdistä appelsiinimehu, oliiviöljy, sinappi, suola ja pippuri pienessä kannellisessa purkissa.  Ravista hyvin.  Maista ja mausta tarvittaessa.

Kaada kastike salaatin päälle ja kääntele kevyesti


Salaatin kanssa sopivat myös rouhitut pähkinät.






3 kommenttia :

  1. Ihanan kirpsakka, raikas ja kaunis salaatti. Tästä tuli keväinen fiilis sydämeen.

    Aurinkoista keskiviikkoa Tuuli. <3

    VastaaPoista
  2. Kaunis salaatti. Itse on ole oikein fenkolin makuun päässyt, mutta testasin kaalisalaatissa veriappelsineja ja oli hyviä.
    Herkullista loppuviikkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Lempparivihanneksia,hyvä kombo 😋

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.