Raikas hellepäivän minttu-raparperimehu

Helle näyttää jatkuvan ainakin vielä pitkälle ensi viikkoon. Muistathan juoda tarpeeksi?  Veden lisäksi raikas minttu-raparperimehu maistuu helteellä janonsammuttajana. Raparperihan antaa edelleen kivasti satoa, kun sitä välillä harventelee.

Minttu-raparperimehu


Minttu-raparperimehu

1 litra raparperia

1 litra vettä

1 1/2 - 2 dl sokeria

kourallinen tuoreita mintunlehtiä.


Mittaa vesi kattilaan. Pilko raparperit sormenpään kokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan mintunlehtien kanssa.


Kiehauta vesi sekä raparperit ja mintunlehdet kattilassa, laske lämpötilaa ja keitä noin 10 minuuttia.


Siivilöi raparperi ja mintunlehdet mehusta, lisää  sokeri lämpimään mehuun ja sekoita kunnes sokeri on sulanut.


Pullosta mehu, säiilytä viileässä. Mehu säilyy viileässä noin 3-5 päivää. Voit myös pakastaa mehun.


Laimenna mehu mielesi mukaan (hiilihapotetulla) vedellä. Minä pidän sekoitussuhteesta n. 1/4 mehua - 3/4 vettä. Tarjoa halutessasi jäiden ja mintunlehtien kera.


Mikä on sinun lempijanojuomasi helteellä?

3 kommenttia :

  1. Nyt on juotua paljon kivennäisvettä ja hanavettä. Kylmä appelsiinimehu on myös tehnyt kauppansa. Raparperia löytyisi vielä äitini pihalta, täytyy varmaan käydä varkaissa siellä :)
    Ihanaa heinäkuuta sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Oh my mikä herkku, tätä on kokeiltava!

    VastaaPoista
  3. Raparperin makuiset juomat ovat kyllä suosikkejani - maistuisi kyllä mintullakin terästettynä!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.