Elämyslaiva Tallink MyStar

PR-kutsu risteilylle Tallink Suomi


Tallink MyStar risteili tiistaina neitsytristeilyllään.

Tallink MyStar


Mikä upea elämyskeskus tämä uusi, 212,4 m pitkä, 30,6 m leveä ja  2800 matkustajaa vetävä laiva onkaan! En tiedä löytyykö muualta maailmasta tällaiseille lyhyille matkoille läheskään yhtä upeita laivoja, ainakin omat kokemukset ovat todella pelkistetyistä ja nuhruisistakin autolautoista, myös ulkomaalaiset bisneskumppanit ovat olleet jo Megastarista aivan häkeltyneitä "tällainen laiva kahden tunnin matkalle!"


Rauman telakalla rakennetun MyStarin sisustuksen on suunnitellut dSign Vertti Kivi & Co mottonaan "Tärkeintä ei ole määränpää, vaan matka sinne." Kuten Tallinkin Megastarille, myös MyStarille on haluttu tuoda matkustajatilojen ja istumapaikkojen monipuolisuus ja määrä, tyylikäs yleisilme ja pohjoismainen suunnittelu, yleisestä toimivuus sekä hyvät ostosmahdollisuudet. Muotokielessä ja sijoittelussa oli paljon Megastaristakin tuttua, mutta MyStarilla vielä pidemmälle vietynä kokemuksena.




Tallink MyStar

Tallink MyStar

Tallink MyStar



Muistelin neitsytristeilyllä parinkymmenen vuoden takaisia työmatkoja Tallinnaan, jossa luksusta oli istumapaikka infotiskin viereiseltä painuneelta sohvalta. Siitä ei kannattanut hievahtaakaan, sillä muuten joutui istumaan lattialla, istumapaikkoja kun ei riittänyt kaikille matkustajille. Nyt valinnanvaraa on kulloisenkin fiiliksen mukaan. Istumapaikan voi valita rauhallisista nurkkauksista ja suojaisista istuinryhmistä tai paraatipaikoilta, joista voi seurata ohikulkevia kanssamatkustajia. Jokainen MyStarin tila on erilainen ja tilojen tarkoitus on synnyttää erilainen tunne värimaailman, valaistuksen ja pintamateriaalien myötä. Toisaalta matkustajan on helppo nähdä erilaisten tilojen läpi ja myös merelle pystyy katsomaan monesta kohtaa läpi laivan. Itämeren kauneus onkin ollut vahva lähtökohta suunnittelussa.



Kiitosta myös tasaisesta merenkulusta, merenkäynti ei laivalla juurikaan tunnu.



Tallink MyStar


Tallink MyStar


Tallink MyStar


Tallink MyStar


Laivalta löytyy tietysti Delight Buffet, sekä lisäksi a la carte-ravintola, kahviloita ja baareja. Tarjolla on erilaisten ruokailumahdollisuuksien lisäksi myös Starbucksin kahveja.



Tallink MyStar


Tallink MyStar



Tallink MyStar



Traveller Superstoren valikoimissa on niin tunnettuja maailmanmerkkejä kuin vastuullisia, pieniä pohjoismaisia merkkejä. Superstoressa on mm. iso Jo Malonen tuoksuosasto. Erikoisuutena on mm. niin Fazerin sinistä MyStarin omassa rasiassa kuin Veuve Cliquotin samppanjaa MyStarille suunnitellussa peltirasiassa.


Tallink MyStar


MyStarilta löytyy myös Promotional area, elämyksellinen ostospiste, jonka valikoimat vaihtuvat. Neisytristeilyllä oli tallinnalaisen Junimperium Distilleryn ginejä.


Tallink MyStar platinum lounge



Loungeja MyStarilla on jopa kolme; rauhallinen Comfort Lounge, työskentelyyn soveltuva Business Lounge sekä ylellinen, kahdeksan matkustajan Platinum Lounge. Paikka Platinum Loungessa maksaa hulppeat 500€, joten eilinen istahdus loungessa taitaa jäädä viimeiseksi. Hintaan toki sisältyy istumapaikalle tarjoillut ruoat laivan ravintoloista, ostosmahdollisuus istuimelta hievahtamatta sekä Priority Car-autopaikka.


Olen itse työmatkaillut Tallinnaan muutaman sata kertaa vuosien aikana. Takavuosien pienten laivojen hälyisien baarien nurkissa ja aulojen epämukavilla sohvilla läppärin kanssa kyhjöttänyttä ilahduttaa kuinka laivalla työskentelevätkin on otettu suunnittelussa huomioon, onhan työ -ja tarvematkailu vilkasta Tallinnan ja Helsingin välillä. Laivasta löytyy muiden tilojen lisäksi myös Offie cabin eli toimistohytti, jonka voi varata kun haluaa todella rauhallisen tilan työskentelyyn.

MyStarissa riittää uutta nähtävää ja koettavaa useammallekin matkalle, MyStarilla laivamatka ei enää ole se "pakollinen osuus" vaan olennainen osa matkan elämystä.


3 kommenttia :

  1. Voi että odotin tätä reissua ja teidän näkemistä, voihan kuumeflunssa.

    Upea tyylikäs ja avaranoloinen laiva, pian on päästävä Tallinnaan. Iloa viikkikseen Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Onhan tuo nyt ihan hurjan hieno laiva. Itse en sairauden takia päässyt reissuun mukaan. Olisi kyllä ollut kiva nähdä teitä kaikkia ❤️

    VastaaPoista
  3. Upea näköinen laiva ja harmi kun en työkiireiden takia pääsyt mukaan neitsytristeilylle. Tyylikäs sisustus ja hyvä väriskaala minusta kaikkialla. Kivan erilaisia tiloja eli voi valita vähän oman fiiliksen mukaan missä haluaa istua matkansa aikana laivalla. Ihanaa, että Shishin joulukoristeita saa laivalta!
    Nuo katkarapuleivät tekivät minut juuri nyt nälkäiseksi!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.