Helpot itsetehdyt suklaamakeiset

Vielä ehdit tehdä itsetehtyjä joulusuklaita. Pakkaa suklaat kauniiseen pussiin tai rasiaan ja solmi kauniilla nauhalla. Suloinen, itsetehty joululahja on valmis.


Wienernougat on ollut useamman joulun hittisuklaa!

 

 Wienernougat

4 x 54 g Maraboun nougatpatukoita

 110 g maitosuklaata

 80 g (kevyesti paahdettuja) mantelilastuja.

 

Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla. Sulata pilkottu suklaa ja nougatpatukat vesihauteessa tai mikrossa, sekoita mantelilastut joukkoon. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan 1-2 cm paksuksi kerrokseksi. Anna jähmettyä kylmässä ja leikkaa terävällä veitsellä suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.

Säilytä ilmatiiviissä asiassa viileässä.




Helppo englantilainen toffee

 

2 dl voita

2,5 dl valkoista sokeria

1 / 4 tl suolaa

2,5 dl tummaa suklaata rouhittuna

2,5 dl hienonnettuja manteleita

 

 

Tämä on kuin Daimia, mutta vielä parempaa itse tehtynä!

 

Sekoita voi, sokeri ja suola paksupohjaisessa kattilasssa. Keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes voi on sulanut. Anna kiehua ja keitä kunnes seos muuttuu tumman meripihkan väriseksi, ja lämpötila on saavuttanut 137 ° C lämmön (en itse käytä mittaria vaan arvioin väriä). Sekoita silloin tällöin.

 

Kun toffee on sopivan väristä, kaada voidellulle leivinpaperille (voit myös käyttää muotteja). Ripottele suklaa päälle ja anna se sulaa minuutin tai kaksi. Levitä suklaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi, kun se on sulanut. Ripottele pähkinät suklaan päälle ja painele ne lastalla tai lusikalla suklaaseen. Jäähdytä viileässä. Riko palasiksi ja säilytä ilmatiiviissä astiassa.




Näitä suklaamakeisia olen tehnyt teinivuosista alkaen. Ne ovat joka vuosi hieman erilaisia, vaihtelen koostumusta vuosittain. Voit sekoittaa suklaan joukkoon myös vaikka Kellogs-hiutaleita tai murustettua piparkakkua.


Hedelmä-ja pähkinäsuklaat

200 g kuivattuja viikunoita

200 g kuivattuja taateleita

200 g rusinoita

200 g pähkinöitä ja/tai siemeniä (cashewpähkinöitä hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä, kurpitsansiemeniä tms.)


Kuutioi 2viikunat ja taatelit. Sekoita joukkoon tusinat.. Paahda  pähkinöitä 5-7 minuuttia 200 C uunissa. Vahdi, etteivät pähkinät pala. Rouhi pähkinät, sekoita kuivattujen hedelmien joukkoon. Voit halutessasi murskata joukkoon myös 10 piparkakkua.

Sulata mikrossa tai vesihauteessa 2 x 200 g maitosuklaalevyä palasiksi pienittynä. Sekoita hedelmä-pähkinäseos ja suklaa. Nostele seoksesta pallosia lusikalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna jähmettyä jääkaapissa tai ulkona. Säilytä tiiviissä rasiassa.

Teetkö itse joulumakeisia, mikä on suosikkireseptisi?



4 kommenttia :

  1. En ole nyt pariin vuoteen tehnyt itse makeisia. Olen kyllä miettinyt, että voisin tehdä fudgea.
    Herkkuisaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli ❤️

    VastaaPoista
  2. En ole minäkään muutamiin vuosiin tehnyt joulumakeisia. Fudge taitaa olla viimeinen mitä olen tehnyt ja sitä ennen riisisuklaata. Joulumakeiset ovat kiva lahja joulupakettiin.

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo wienersuklaa! Viime vuonna tein Bounteja, fudgea en saanut onnistumaan, jäi aivan liian löysäksi ja syötiinkin se jätskin kanssa. Ihanan herkullista joulunaikaa!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.