Vielä ehdit tehdä itsetehtyjä joulusuklaita. Pakkaa suklaat kauniiseen pussiin tai rasiaan ja solmi kauniilla nauhalla. Suloinen, itsetehty joululahja on valmis.
Wienernougat on ollut useamman joulun hittisuklaa!
Wienernougat
4 x 54 g Maraboun nougatpatukoita
110 g maitosuklaata
80 g (kevyesti paahdettuja) mantelilastuja.
Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla. Sulata pilkottu suklaa ja nougatpatukat vesihauteessa tai mikrossa, sekoita mantelilastut joukkoon. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan 1-2 cm paksuksi kerrokseksi. Anna jähmettyä kylmässä ja leikkaa terävällä veitsellä suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.
Säilytä ilmatiiviissä asiassa viileässä.
Helppo englantilainen toffee
2 dl voita
2,5 dl valkoista sokeria
1 / 4 tl suolaa
2,5 dl tummaa suklaata rouhittuna
2,5 dl hienonnettuja manteleita
Tämä on kuin Daimia, mutta vielä parempaa itse tehtynä!
Sekoita voi, sokeri ja suola paksupohjaisessa kattilasssa.
Keitä keskilämmöllä sekoittaen, kunnes voi on sulanut. Anna kiehua ja keitä
kunnes seos muuttuu tumman meripihkan väriseksi, ja lämpötila on saavuttanut
137 ° C lämmön (en itse käytä mittaria vaan arvioin väriä). Sekoita silloin
tällöin.
Kun toffee on sopivan väristä, kaada voidellulle
leivinpaperille (voit myös käyttää muotteja). Ripottele suklaa päälle ja anna
se sulaa minuutin tai kaksi. Levitä suklaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi, kun
se on sulanut. Ripottele pähkinät suklaan päälle ja painele ne lastalla tai lusikalla
suklaaseen. Jäähdytä viileässä. Riko palasiksi ja säilytä ilmatiiviissä
astiassa.
Näitä suklaamakeisia olen tehnyt teinivuosista alkaen. Ne ovat joka vuosi hieman erilaisia, vaihtelen koostumusta vuosittain. Voit sekoittaa suklaan joukkoon myös vaikka Kellogs-hiutaleita tai murustettua piparkakkua.
Hedelmä-ja pähkinäsuklaat
200 g kuivattuja viikunoita
200 g kuivattuja taateleita
200 g rusinoita
200 g pähkinöitä ja/tai siemeniä (cashewpähkinöitä hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä, kurpitsansiemeniä tms.)
Kuutioi 2viikunat ja taatelit. Sekoita joukkoon tusinat.. Paahda pähkinöitä 5-7 minuuttia 200 C uunissa. Vahdi, etteivät pähkinät pala. Rouhi pähkinät, sekoita kuivattujen hedelmien joukkoon. Voit halutessasi murskata joukkoon myös 10 piparkakkua.
Sulata mikrossa tai vesihauteessa 2 x 200 g maitosuklaalevyä
palasiksi pienittynä. Sekoita hedelmä-pähkinäseos ja suklaa. Nostele seoksesta
pallosia lusikalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna jähmettyä
jääkaapissa tai ulkona. Säilytä tiiviissä rasiassa.
Teetkö itse joulumakeisia, mikä on suosikkireseptisi?
En ole nyt pariin vuoteen tehnyt itse makeisia. Olen kyllä miettinyt, että voisin tehdä fudgea.
VastaaPoistaHerkkuisaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli ❤️
En ole minäkään muutamiin vuosiin tehnyt joulumakeisia. Fudge taitaa olla viimeinen mitä olen tehnyt ja sitä ennen riisisuklaata. Joulumakeiset ovat kiva lahja joulupakettiin.
VastaaPoistaIhana tuo wienersuklaa! Viime vuonna tein Bounteja, fudgea en saanut onnistumaan, jäi aivan liian löysäksi ja syötiinkin se jätskin kanssa. Ihanan herkullista joulunaikaa!
VastaaPoistaIhanaa joulua Tuuli <3
VastaaPoista