Onko sinulla uuden vuoden suunnitelmia? Me aiomme perinteiseen tapaan suunnata ystävien luo Kirkkonummelle juhlimaan vuoden vaihtumista. Tavalliseen tapaan vastaan jälkiruoan valmistuksesta.
Vuoden viimeisessä jälkiruoassa saa mielellään olla raikkautta.Joitain vuosia sitten tein karpalo-valkosuklaamoussekakun vuodenvaihdetta juhlistamaan. Tänä vuonna syömme raikasta, helposti valmistuvaa karpalo-tiramisua.
Karpalo-tiramisu
Karpalo-appelsiinihillo
3 dl tuoreita tai pakastettuja karpaloita
1,5 dl sokeria
1 dl appelsiinimehua
Täyte
250 g mascarponea
250 g turkkilaista jugurttia tai rahkaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
10 savoiardikeksiä
Koristeluun
kaakaojauhetta
Keitä karpaloita kattilassa sokerin ja appelsiinimehun kanssa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa mascarpone, jugurttia, vaniljasokeri ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella 2 minuuttia.
Lusikoi mascarpone-kermaseosta annoskulhojen pohjalle. Murenna savoiardikeksejä kulhoihin, lisää karpalo-appelsiinihilloa. Toista kerrostelu.
Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen tarjoilua. Siivilöi kaakaojauhetta annosten päälle ennen tarjoilua.
Mitä sinä aiot syödä jälkiruoaksi uutena vuonna?
Ooh mikä herkku ja tämähän toimii talven herkkuhetkiin milloin vaan. Sydämellistä uutta vuotta Tuuli. <3
VastaaPoistaIhanat maut! Karpaloita kinuskikastikeen kanssa nautimme sunnuntaibrunssill. Ihanaa uuden vuoden alkua & toivottavasti nähdään tulevissa presseissä, ehkäpä blinejä maistellen!
VastaaPoistaKarpalo on itselle vähän arvoituksellinen, en oikein tiedä pidänkö sen mausta. Mutta tämän voisi tehdä punaisista viinimarjoista joita pakkanen on pullollaan. Kiva ohje joka muuntuu moneen!
VastaaPoistaIhanaa uutta vuotta ja toivottavasti näemme pian! <3