Blinivinkit Helsinkiin

PR-illalliset tarjosi Raflaamo/Kappeli/Bistro Vilho


Talven ensimmäinen ruokasesonki, blinikausi on pyörähtänyt käyntiin. Pääsin kuluneella viikolla maistelemaan kahden ravintolan blinejä näin heti blinikauden alkuun. 

Ravintola Kappeli blinikausi 2023

Perinteisen reseptin mukaan tattari- ja vehnäjauhoista valmistettu blinitaikina valmistetaan edellisenä iltana ja annetaan kohota yön yli.  Seuraavana päivänä blinit paistetaan jokaiselle asiakkaalle erikseen kuumalla pannulla kirkastetussa voissa. Reunoilta rapea ja sisältä ilmava blini tarjoillaan tirisevän kuumana suoraan pannulta. Blinejä paistetaan huomattavat määrät bliniviikkojen ajan; S-ryhmän ravintolat pääkaupungiseudulla ovat myyneet jopa 30000 bliniä kauden aikana, Kappelissa tästä määrästä myydään perinteisesti suurin osa.


Ravintola Kappeli blinikausi 2023

Blinien kanssa maistuvat lagerolut ja hapokas Riesling, tietenkin myös samppanja on blinien juhlavasti kupliva pari.


Ravintola Kappeli


Klassikkoravintola Kappelin blinikausi pyörähti käyntiin 6.1.2023. Blinejä on syöty Suomessa jo 1800-luvun lopulta asti. Kappelissa blinejä on myyty ravintolan avaamisesta asti, mutta suuremmaksi sesonkituotteeksi helsinkiläisravintoloihin tämä herkku levisi vasta 1990-luvulla. 


Talvisesongin suosikkiherkkuja blinejä paistellaan Kappelissa sesongin käynnistyttyä jopa 400 päivässä, valurautapannut tulevat sihisemään kuumina kun perinteisellä reseptillä tehdystä taikinasta paistetaan blinejä 2.4. asti. Ravintola Kappelissa paksut tattariherkut paistaa erityinen blinikokki. Blinit paistetaan runsaassa kirkastetussa voissa, jolloin niihin syntyy oikeanlainen rapea ja paksu kuori. Sisältä blini on vastustamattoman kuohkea ja pehmeä.Kappelin blinimenu 63€Ravintola Kappeli blinimenu 2023

Kermaista jokirapukeittoa, jokiraputartar


Ravintola Kappeli blinikausi 2023


Kappelin perinteinen blinipaletti – siianmätiä, punasipulia, smetanaa, savuporomoussea, katkarapuskagenia, suolakurkkua ja metsäsienisalaattia.Ravintola Kappeli blinimenu 2023


Kuusenkerkkäpannacotta ja veriappelsiinisorbettiaBistro Vilho bliniviikot 2023Radisson Blu Plaza Hotelin Bistro Vilhon bliniviikoilla nautitaan auringonkeltaisia blinejä 12.3.2023 astiPressi-illallisella juhlistettiin valon lisääntymistä ja sydäntalven taittumista hiljalleen kevättä kohti. Hinnat alkaen 12,80€.Bistro Vilho bliniviikot 2023Blinien kanssa nautittiin Nicholas Feuillatte Selection Brutia, tyylikästä ja eloisaa samppanjaa. Nicolas Feuillatte Brut-samppanja maksaa asiakasomistajahintaan varsin kohtuulliset 44,90€/pullo.


Bistro Vilho bliniviikot 2023


Bistro Vilho bliniviikot 2023

Bistro Vilhossa tarjolla oli blinejä ja lajitelma lisukkeita: siianmätiä, savuahvenmoussea, sienisalaattia, savuporomoussea sekä smetanaa, punasipulia, suolakurkkua ja hunajaa. Makoisan onenacrumble päätti illallisen.


Bistro Vilho bliniviikot 2023


S-ravintoloiden bliniviikot käynnistyvät 10.1.2023 ja jatkuvat 12.3. saakka, joissain ravintoloissa vielä myöhempäänkin. Ravintolat tarjoilevat myös vegaanisia ja gluteenittomia bliniannoksia. Blinejä tarjoilevat Helsingissä S-ryhmän ravintolat Vltava, Salve ja Zetor sekä ympäri Suomen kaikki Grill it!, Frans & les Femmes- ja Bistro-ravintolat.


Oletko blinien ystävä? Mikä on mieluisin lisuke blineillesi; klassinen mäti-sipuli-smetana vai jokin muu?

6 kommenttia :

 1. Mäti-sipuli-smetana on parasta. Ja lisäksi metsäsienisalaatti. Ainoa vain että en ymmärrä miksi näitä paksuja tattariohukaisia sanotaan Suomessa blineiksi. Venäjällä blinit ovat ohukaisia, eivät paksuja. Tehdään yleensä vehnäjauhoista.
  Sitä mieltä on myös venäläinen mieheni.Mukavia herkutteluhetkiä!
  Minou

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä keskustelimme ruokaseureen kanssakin. Kuulemamme tarinan mukaan Suomessa tuntemamme blinit tulivat tsaarin aikaan Suomeen venäläisen ylimystön mukana, heillä on taas ollut vaikutteita ranskalaisesta keittöstä, jonkinlaista fuusioruokaa siis. Pizzaakin on monenlasta, napolilainen pizza ja chicagolainen pannupizza ovat aika kaukana toisistaan, silti molempia kutsutaan pizzaksi.

   Poista
 2. Tykkään blineistä, savuporo ja sienitäytteet ovat suosikkejani.
  Ihanaa viikkoa sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savuporotäyte on myös todella hyvää blinien kanssa vaikka monet miletävät mädin siksi "oikeaksi" täytteeksi.

   Poista
 3. Olipa kiva nähdä Kappelissa ja jälleen kerran ihan superhyvää oli! Itsellä toimivat perinteiset hunaja, suolakurkku, mädit, smetana ja sipuli blinien täytteinä, mutta tuo Bistro Vilhon savuahvenmousse kuulostaisi sellaiselta, jota voisi itsekin tehdä noista uusista kalasäilykkeistä. Ihanaa blinikautta & herkuttelua, pitääpä itsekin taas tehdä jonkun viikonlopun kunniaksi ja kaivaa tattarijauhot esille : )

  VastaaPoista
 4. Oli kiva illallinen Kappelissa. Savuahvenmousse sopi blinien kanssa todella hyvin, sitä täytyy kokeilla kotonakin blinien tai vaikka uuniperunan kanssa.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.