Raikas viinirypäle-avokadosalaatti

Viinirypäle-avokadosalaatti on raikas lisäke keväisille aterioille. Kape Aihisen viinirypäle-avokadosalaattia tehtiin yhdessä PR-tilaisuudessa viime keväänä. En muistanut ottaa reseptivihkosta tilaisuudesta mukaan, joten olen tehnyt salaattia ulkomuistista, vähän sinnepäin. No, yleensä soveltaa reseptejä muutenkin, en noudata niitä ihan pilkulleen vaan päädyn maistellen usein vähän erilaiseen lopputulokseen kuin alkuperäisessä reseptissä. Aina ei kaikkia aineksiakaan ole kotona, silloin otetaan mitä käsillä sattuu olemaan.

Kuvatkin ovat viime kesältä, kun en silloin muistanut/ehtinyt reseptiä julkaista. Viinirypäle-avokadosalaatti muistui mieleeni nyt päivien pidetessä kun alkaa taas kaivata enemmän ja enemmän raikasta ruokaa.



Viinirypäle-avokadosalaatti
Viinirypäle-avokadosalaatti
Viinirypäle-avokadosalaatti


Viinirypäle-avokadosalaatti

200 g vihreitä viinirypäleitä

1 iso varsisipuli (tai 2 pientä)

2 avokadoa

1 korianterinippu

1 lime

½ tl rouhittuja korianterinsiemeniä

suolaa

pippuria


Pese ja halkaise viinirypäleet puoliksi, Silppua varsisipuleiden sipuli ja varret. Kuutioi avokadot. Raasta pestystä limestä kuoren vihreä osa hienoksi, purista mehu. Sekoita ainekset, mausta korianterinsiemenillä, suolalla ja pippurilla. 

5 kommenttia :

  1. Onpa ihanan värinen ja raikkaan oloinen salaatti, menee testiin.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla, että joku muukin kuin minä soveltaa resepteissä :D Joskus on pakko olla luova kun kaikkea ei vain löydy kaapista eikä ole ollut huolellisesti valmistautunut johonkin extempore ruokaan ja sen raaka-aineisiin. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Näyttää ihanan raikkaalta. Meinasin jo kommentoida, että "onko tässä korkattu parveke jo tänä keväänä" kunnes huomasin kuvien olevan vanhoja. Itse olen istunut parvekkeella jo nauttimassa kahvia mutta kunnon kevätsiivousta en siellä ole vielä tehnyt.

    VastaaPoista
  3. Onpa ihana ja raikas salaatti ja lempi ainesosia myös. Kelpaisi eli lähtee kokeiluun. <3

    VastaaPoista
  4. Onpa raikkaan salaatin ainekset! Voin kuvitella kuinka avocadon pariksi sopii rypäleet ja sipuli, tätä pitää tehdäkin grilliruoan lisukkeeksi.
    Ja sama täällä, säädän aina reseptejä jos kaapista ei jotain ainesta löydy. Toinen asia on ruoan makeuttaminen; erityisesti etnisiä ruokia tehdessä (ja myös tomaattia sisältäviä) lisää usein hunajaa tai ruskeaa sokeria taittamaan ja pehmentämään makua vaikkei se kuuluisikaan ohjeeseen.

    VastaaPoista
  5. Tämä salaatti on raikkaan näköinen.Tykkään salaateista, jotka eivät ole ihan perusjuttuja.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.