Kaupallinen yhteistyö Ravintola Pobre
Filippiinien ja Espanjan ruokakulttuurista ammentava ravintola Pobre on avautuut uudestaan osoitteeseen Annankatu 15, Bulevardin ja Uudenmaankadun väliseen kortteliin. Aiemmin Kampin korttelissa sijainnut ravintola on nyt saapunut tuomaan uusia makuja Punavuoreen. Pobre alkoi ensin ravintolapäivien kokeiluna sekä hyvän palautteen rohkaisemana pop up-ravintolana. Kampin ravintolakin oli enemmän katukeittiömäinen, uudessa Punavuoren Pobressa ravintolaa ja annoksia on kehitetty eteenpäin, mutta rento tunnelma on säilynyt.
Filippiiniläinen keittiö on yhdistelmä monesta ruokakulttuurista; aikojen saatossa vaikutteita on ammennettu mm. espanjalaisilta valloittajilta, myös kiinalaiset ja intialaiset kauppiaat ovat tuoneet omia makujaan Filippiinien ruokakulttuuriin. Filippiiniläisen keittiön suosittuja raaka-aineita ovat riisi, kookos, inkivääri, valkosipuli, calamansit eli pienet happamat sitrushedelmät ja merenelävät. Filippiiniläinen ruoka ei ole tulista, mutta Pobren listalle on lisätty mausteisia kastikkeita asiakkaiden pyydettyä tulisempia makuja.
Pobressa ei ole tarkoituksena tarjoilla autenttisten reseptien mukaista filippiiniläistä katukeittiöiden tai kotien ruokaa, mutta filippiiniläisen keittiön maut ovat uudelleen tulkituissa annoksissa tunnistettavissa. Pobressa halutaankin esitellä filippiiniläisiä makuja fuusioiden ja yhdistellen.
Pobren listalla on tuoreista raaka-aineista valmistettuja fuusioruokia, menussa on pikkuannoksia ja pääruokia. Pikkuannoksista voi koota koko aterian tai nauttia niitä alkuruokana. Pikkuannosten hinnat ovat 4-12 € ja pääruokien 22-35€. Tarjolla on myös viiden ruokalajin menu, 52€/hlö, viinipaketin kanssa menu maksaa 94€/hlö.
Alkuillasta tiistaina ravintolassa oli rauhallista, mutta pian ovi alkoi käydä ja viihtyisässä ravintolassa oli kuuden jälkeen jo vilkas tunnelma isompien ja pienempin seurueiden saavuttua illastamaan.
Maistoimme useita pikkuannoksia Short order-listalta ja jaoimme kaksi pääruokaa. Alkuruoat sopivat hyvin parin hengen jaettavaksi. Pikkunanosten kanssa tilasimme hieman potkua tuovia kastikkeita, filippiinläine ruoka kun ei itsessään ole kovin tulista. Kuvien alla selostus mitä kaikkea maistelimme.
Manchego-tryffelikroketteja, vuohenjuustoa, kimchi-majoneesia
Tonnikalacarpacciota, wasabi-sitruuskastiketta, avokadososetta
Grillattua mustekalaa, kookoskastiketta
Paahdettua kampasimpukkaa, sitruunakoshoa, artisokkalastuja
Gratinoituja ostereita, mausteista majoneesia ja calamansihyytelöä
Tämä taisikin olla ensimmäinen kerta kun maistoin filippiiniläistä ruokaa, en ole maailmallakaan tainnut syödä flippiiniläisissä ravintoloissa. Tämän kokemuksen perusteella tekee mieli tutustua filippiiniläiseen keittiöön enemmänkn. Samoilla omistajilla on myös ravintola Paisano Korkeavuorenkadulla.
Viinit Pobreen tulevat eurooppalaisilta tiloilta. Mm. riesling, chardonnay, barbarossa ja bobal sopivat filippiiniläisten makujen pariksi.
Aina on tilaa jälkiruoalle! Jälkiruoaksi otimme Calamansi-juustokakkua sekä kirsikalla täytettyä suklaamoussea.
Oletko maistanut filippiiniläistä ruokaa tai käynyt Pobressa?
Aivan mielettömän herkulliselta näyttävä ja kuulostava menu! Ja itse ravintolakin houkuttelevan tyylikäs ja tunnelmallinen! Nuo juustokroketit, tuna carpaccio ja mustekala kookoskastikeella olisivat minunkin valinta alkupaloiksi. Gratinoituja ostereitakin uskaltaisin maistaa! Filippiiniläistä ruokaa olen kokannut yhden reseptin verran blogiin, se oli muistaakseni perinteistä kanan adoboa, muuten ei kyllä ole niin tuttu keittiö : )
VastaaPoista