Ravintola Pobre -filippiiniläis-espanjalaisia makuja Punavuoressa

Kaupallinen yhteistyö Ravintola Pobre

Filippiinien ja Espanjan ruokakulttuurista ammentava ravintola Pobre on avautuut uudestaan osoitteeseen Annankatu 15, Bulevardin ja Uudenmaankadun väliseen kortteliin. Aiemmin Kampin korttelissa sijainnut ravintola on nyt saapunut tuomaan uusia makuja Punavuoreen. Pobre alkoi ensin ravintolapäivien kokeiluna sekä hyvän palautteen rohkaisemana pop up-ravintolana. Kampin ravintolakin oli enemmän katukeittiömäinen, uudessa Punavuoren Pobressa ravintolaa ja annoksia on kehitetty eteenpäin, mutta rento tunnelma on säilynyt.

Filippiiniläinen keittiö on yhdistelmä monesta ruokakulttuurista; aikojen saatossa vaikutteita on ammennettu mm. espanjalaisilta valloittajilta, myös kiinalaiset ja intialaiset kauppiaat ovat tuoneet omia makujaan Filippiinien ruokakulttuuriin. Filippiiniläisen keittiön suosittuja raaka-aineita ovat riisi, kookos, inkivääri, valkosipuli, calamansit eli pienet happamat sitrushedelmät ja merenelävät. Filippiiniläinen ruoka ei ole tulista, mutta Pobren listalle on lisätty mausteisia kastikkeita asiakkaiden pyydettyä tulisempia makuja.

Pobressa ei ole tarkoituksena tarjoilla autenttisten reseptien mukaista filippiiniläistä katukeittiöiden tai kotien ruokaa, mutta filippiiniläisen keittiön maut ovat uudelleen tulkituissa annoksissa tunnistettavissa. Pobressa halutaankin esitellä filippiiniläisiä makuja fuusioiden ja yhdistellen.

Pobren listalla on tuoreista raaka-aineista valmistettuja fuusioruokia, menussa on pikkuannoksia ja pääruokia. Pikkuannoksista voi koota koko aterian tai nauttia niitä alkuruokana. Pikkuannosten hinnat ovat 4-12 € ja pääruokien 22-35€. Tarjolla on myös viiden ruokalajin menu, 52€/hlö, viinipaketin kanssa menu maksaa 94€/hlö.


Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre HelsinkiAlkuillasta tiistaina ravintolassa oli rauhallista, mutta pian ovi alkoi käydä ja  viihtyisässä ravintolassa oli kuuden jälkeen jo vilkas tunnelma isompien ja pienempin seurueiden saavuttua illastamaan.



Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Maistoimme useita pikkuannoksia Short order-listalta ja jaoimme kaksi pääruokaa. Alkuruoat sopivat hyvin parin hengen jaettavaksi. Pikkunanosten kanssa tilasimme hieman potkua tuovia kastikkeita, filippiinläine ruoka kun ei itsessään ole kovin tulista. Kuvien alla selostus mitä kaikkea maistelimme.



Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre HelsinkiIlmakuivattua espanjalaista kinkkua, Jamon bellotaa 

Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Manchego-tryffelikroketteja, vuohenjuustoa, kimchi-majoneesia


Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki
Tonnikalacarpacciota, wasabi-sitruuskastiketta, avokadososetta


Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki
Grillattua mustekalaa, kookoskastiketta


Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki
Paahdettua kampasimpukkaa, sitruunakoshoa, artisokkalastuja


Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Gratinoituja ostereita, mausteista majoneesia ja calamansihyytelöä


Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Pääruoista maistoimme merenelävä-adoboa chilimajoneesin kera s
ekä panciit-nuudeliannoksen, jossa oli mehevää hummerinpyrstöä, tofua ja raakakypsennettyä munankeltuaista.

Tämä taisikin olla ensimmäinen kerta kun maistoin filippiiniläistä ruokaa, en ole maailmallakaan tainnut syödä flippiiniläisissä ravintoloissa. Tämän kokemuksen perusteella tekee mieli tutustua filippiiniläiseen keittiöön enemmänkn. Samoilla omistajilla on myös ravintola Paisano Korkeavuorenkadulla.



Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Viinit Pobreen tulevat eurooppalaisilta tiloilta. Mm. riesling, chardonnay, barbarossa ja bobal sopivat filippiiniläisten makujen pariksi.



Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki
Aina on tilaa jälkiruoalle! Jälkiruoaksi otimme Calamansi-juustokakkua sekä kirsikalla täytettyä suklaamoussea. 


Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki

Ravintola on auki illallisaikaan tiistaista lauantaihin, Pobreen voi pistäytyä myös cocktaileille. 


Filippiiniläis-espanjalainen ravintola Pobre Helsinki


Oletko maistanut filippiiniläistä ruokaa tai käynyt Pobressa?




1 kommentti :

  1. Aivan mielettömän herkulliselta näyttävä ja kuulostava menu! Ja itse ravintolakin houkuttelevan tyylikäs ja tunnelmallinen! Nuo juustokroketit, tuna carpaccio ja mustekala kookoskastikeella olisivat minunkin valinta alkupaloiksi. Gratinoituja ostereitakin uskaltaisin maistaa! Filippiiniläistä ruokaa olen kokannut yhden reseptin verran blogiin, se oli muistaakseni perinteistä kanan adoboa, muuten ei kyllä ole niin tuttu keittiö : )

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.