Herkulliset paahdetut linssit

 ulkaisin tällä viikolla Instagramissa herkllisen paahdettujen linssien ohjeen ja sitä pyydettiin myös blogiin, kun kysyjä halusi tallentaa reseptin Pinterestiin blogista. Tässä siis herkullisten paahdettujen, maustettujen linssien ohje teille, jotka ette ole Instagramissa tai ette siellä seuraa @lumolifestyle.

Herkulliset paahdetut linssit

Herkulliset paahdetut linssit

Herkulliset paahdetut linssit

Herkulliset paahdetut linssit

Rakastan kaikkia rapsakkaa, uusi rapea herkkuni  ovat paahdetut linssit. Koska tee miltei kaiken air fryerilla, paahdoin linssitkin sillä. Paahdetut linssit voi tehdä myös uunipellillä paahtamalla noin 20 minuuttia 200 asteessa. 

Välillä napsin linssejä ihan sellaisenaan makupalaksi, mutta ripottelen niitä myös salaattiin ja muihinkin ruokiin antamaan lisämakua ja purutuntumaa. Linssit ovat myös hyvä proteiinin ja kuidun lähde.

Mausteita voit vaihdella mielesi mukaan. Air fryerissa näistä tulee rapsakoita luultavasti ilman öljyäkin. Seuraavan kerran kokeilen jättää oliiviöljyn pois. 


Paahdetut linssit

200 g kuivia linssejä

1 rl oliiviöljyä

Mausteita

Suolaa


Keitä linssit paketin ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta lävikössä. 


Laita linssit kulhoon ja sekoita öljy joukkoon. Lisää mausteita makusi mukaan, esim. valkosipulijauhetta, herbs de Provence-yrttiseosta, chiliä sekä ripaus suolaa.


Paahda air fryerissa n.15 minuuttia sekoitellen välillä kunnes linssit ovat rapeita.


Oletko kokeillut paahtaa linssejä?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.