Viisi viikon varrelta

Talvi ei tunnu taittuvan lainkaan, mikä tavallaan sopii kun olen viettänyt talvilomaviikkoa. Toisaalta kuitenkaan ei, olen odottanut kevättä kiihkeästi ja se tuntuu lipuvan jäisenä sormien läpi. 


Puuro kahdelle


19. hääpäivä. Jo ennen avioliittoa puhuimme hyvästä arjesta ja sitä arvostamme edelleen 22 yhteisen ja 19 aviovuoden jälkeen. Hyvää arkea on vaikkapa yhdessä nautittu aamiainen.

merenelävävati Happy lobster


Keväinen tukholma

hemma vasastad

stora bageriet östermalm

Kungstädgårdet kirsikkapuut

Vaikka arki on tärkeää, pienet juhlahetketkin tuovat siihen nostetta ja vaihtelua. Hääpäivänä lähdettiinkin Tukholman-risteilylle. Laivalla nautittiin merenelävistä, maissa ehdittiin kävellään 12000 askelta, vaikka laivalta/laivalle kuljettiin Uberilla. Lounaalla käytiin Hemmassa Vasastanissa, fikaamassa eli kahvilla Stora bagerietissa Östermalmilla ja ensimmäiset kukkivat kirsikkapuutkin nähtiin Kungsträdgårdetissa.


Pionit


Pionit, tämä tuskin selitystä kaipaa. Näitä väriä vaihtavat pioneita en voi vastustaa.


Kappeli parsaviikot parsakeittoKappeli parsaviikot parsaa ja nieriää

Kappeli parsaviikot raparperisorbettia ja sitruuna-mansikkakakkua

Parsakausi ja ravintoloiden parsaviikot ovat jälleen alkaneet.

Kappelissa kuoritaan parsaa sesongin aikana jälleen n. 100 kg viikossa.

Kappelin klassisessa parsamenussa, jonka pääsin nauttimaan PR-illallisella, on herkullisen hienostuneita sesongin makuja;

Kuohuviinillä maustettua kuohkeaa parsakeittoa, marinoitua parsaa (L, G)

Paistettua nieriää ja vihreää parsaa, Hollandaisekastiketta ja sitrusperunaa

Raparperisorbettia ja sitruuna-mansikkakakkua (L, VE)

Parsan kanssa sopii Alsacen vähäsokerinen riesling sekä klassinen ranskalainen Sancerre sekä tietysti samppanja.

Huoneisto Champagne


Viimein päästiin tekemään varaukset laiva- ja lauttamatkoista yöpymisiin kesän Euroopan autotourneelle a.k.a. Suurelle Viinimatkalla mm. Moselille ja Champagneen. Varattuna mm. yö linnassa ja tämä kiva huoneisto Champagnen maakunnassa. Suunnittelen matkoja aina etukäteen ja etsin mielenkiintoisia paikkoja ja nähtävää koosta valita matkan varrella fiiliksen mukaan. Vaikka matkoille ei lyödä lukkoon mitään tiukkoja aikatauluja, haluan tehdä ainakin yöpymisvaraukset etukäteen jotta matkalla voi olla huoleti seuraavista yöpymisestä ja matkabudjetista sekä keskittyä reissussa matkaan eikä hotellisivustojen vertailuun.

Millainen matkailija sinä olet; etukäteissuunnittelija vai matkallasi vasta majoitukset etsivä hetkessä eläjä? Odotatko jo kevään lämpöä?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.