Makea basilikasorbetti ja marinoidut tomaatit

Ihana kesä tuntuu vain jatkuvan vaikka ollaan käännytty jo syyskuulle. Raikkaassa basilikasorbetissa ja marinoiduissa tomaateissa maistuvat ihanat sadonkorjuuajan maut.

Vaikka makea basilikkasorbetti ja marinoidut makeat tomaatit saattavat kuulostaa hieman epätavalliselta yhdistelmältä, ne voivat yllättää makunystyräsi positiivisesti.  Makea basilikkasorbetti tuo raikasta ja hieman eksoottista makeaa makua, kun taas marinoidut makeat tomaatit tarjoavat syvää, umamia täynnä olevaa makeutta. Nämä kaksi makua luovat yhdessä mielenkiintoisen kontrastin, joka pitää makunystyröitäsi hereillä.

Basilika on yrtti, jolla on sekä makeaa että hieman pippurimaista makua. Kun se yhdistetään makeisiin tomaatteihin, lopputuslos muistuttaa hieman hedelmäistä salaattia. Tämä monista suolaisista ruokalajeista tuttu yhdistelmä on raikas ja hienostuneen elegantti, makeus tuos siihen uutta ulottuvuutta.


Makea basilikasorbetti ja marinoidut tomaatit

Makea basilikasorbetti ja marinoidut tomaatit


Basilikasorbetti

2,5 dl vettä

2,5 dl sokeria

1 ruukku basilikaa

4 limen mehu ja kuori


Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa niin että sokeri sulaa veteen. Lisää joukkoon limen mehu, raastettu kuori ja basilika. Anna olla vielä liedellä pari minuuttia alhaisella lämmöllä. Aja sorbetti sauvasekoittimella tasaiseksi ja laita rasiassa pakastimeen. Sekoittele sorbettia puolen tunnin välein. Sorbettia on valmista 4-5 tunnin päästä, mutta jää melko löysäksi koostumukseltaan joten se on paras syödä heti pakkasesta ottamisen jälkeen.


Marinoidut tomaatit

2 tomaattia

1 tl vaniljasokeria

Mustapippuria


Kalttaa tomaatit kuumassa vedessä; Laita suuri kattilallinen vettä kiehumaan.Tee tomaattien pohjaan kevyt ristiviilto kuoreen. Älä leikkaa syvälle tomaattiin.Upota tomaatit kiehuvaan veteen noin 15 sekunniksi ja siirrä ne sitten heti jääveteen. Kuoret irtoavat helposti.

Halkaise tomaatti, poista siemenet. Kutioi tomaatti pieniksi kuutioiksi. Ripottele vaniljasokeri ja rouhi hieman tuoretta pippuria tomaattine åäälle, sekoita. Anna marinoitua puoli tuntia. Tarjoa basilikasorbetin kera.

Oletko maistanut basilikasorbettia tai -jäätelöä?



2 kommenttia :

  1. En olen maistanut basilikasorbettia tai -jäätelöä mutta tekisi mieli kyllä maistaa. Pidän basilikan mausta ylipäätänsä. Ehkä pitäisi rohkeasti kokeilla :) Myös marinoidut tomaatit ovat varmasti kielen mukanaan vieviä. Kesällä tulee syöty tomaatteja todella paljon kun ovat "ihanan makeita".

    VastaaPoista
  2. Basilikajäätelöäkin olen joskus tehnyt. Sekä sorpetti että jäätelö ovat herkullisia, niissä on raikas "vihertävä" maku.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.