A work week in Paris


Viimeiset neljä päivää Pariisissa olivat työntäyteisiä; aamulla matkaan klo 8, vajaa tunti junalla messuille, messuilla 9-19, takaisin kaupungissa klo 20.

Pomoni oli loukannut jalkansa, joten messuohjelma meni hieman uusiksi; minä juoksin messuhallien väliä enemmän kuin koskaan, kauimmaisten osastojen välillä oli satoja metrejä väliä ja laukkasin niiden välillä monta kertaa päivässä asiakastapaamisiin. Illallakaan emme lähteneet seikkailemaan kauas hotellilta, vaan tyydyimme mahdollisimman lähellä oleviin ravintoloihin. Ruoka ei ollut erityisen elämyksellistä tällä kertaa.

Hotellille palattuani luin vielä päivittäiset n. 40 työsähköpostiani ennen nukkumaanmenoa, joten yöunet jäivät vähiin.

The last four days in Paris were just for work; we left the hotel at 8 am, took a train to the fairs, started at the fairs at 9 am, left at 7 pm and were back to the city at 8 pm.

My boss had injured his ankle, so I ran at least an extra mile daily between stands meeting customers and suppliers. In the evening we dined in the restaurants nearest to the hotel, no special culinary experiences this time.

After dinner I did read my work email about 40 mails daily, so nights were quite short...
Ruoka Les Editeursisa näytti hyvältä, mutta ei maistunut kovinkaan kummoiselta (ja oli kuitenkin melko kallis), joten täällä tyytyisin vain cocktaileihin.

Food at Les Editeurs looked good, but tasted quite basic (and was still quite expensive), so if we ever visit here again, it's only for cocktails.
Nämä tarjoilijat klassisissa mustavalkoisissa asuissaan kiinnittivät huomioni jo viikonloppuna.

These waiters in their classic black and white catched my eye already during weekend.


12 h messupäivien jälkeen pääsin vain ikkunaostoksille...

After 12 hours at the fair I could only do window shopping...

...mutta yhtenä iltana kävin hotellin lähellä Monoprixissa ruokatuliaisostoksilla illallisen jälkeen klo 11. Kaikki oli tuoretta tässä kadunmiehen/naisen perusmarketissa, eikä suomalaisen marketin perushuttua marinoitua lihaa ollut myynnissä. Sitä tuskin kukaan itseään kunnoittava ranskalainen kotikokki valmistaisi..

.... but one night I shopped in Monoprix after dinner at 11 pm. Everything was very fresh in this basic French market.

Shopping in Paris

Shoppailin kohtuudella Pariisissa; art deco-otinparit löytyivät Porte de Vanvesin markkinoilta (yhteensä 5 EUR!), samoin koiranäyttelyn palkinto. Kevyt, pehmeä villainen huivi oli yhdestä Pariisin lukuisista huiviliikkeistä. Tarvitsin myös ripsivärin, yhdessä suosikiapteekeistani (joista ostan apteekkikosmetiikkaa), näin ripsiä kasvattavaa maskaraa. Raportoin myöhemmin, mikäli toimii.

I did some shopping in Paris; two art deco spoon and fork pairs (5 EUR for all!) and dog show price I bought at Porte de Vanves flea market. Soft, light weight wool scarf I found in a little shop selling mainly scarves. I needed a new mascara and in one of my favorite pharmacies I found lash growing mascara. Will report later on if it really works.
Moniprixista, tuosta kaiken kansan marketista löytyi kohtuuhintainen, ihanan pehmeä puuvilla-silkkinen neuletakki. Minulla on muutamia muitakin puuvilla-silkkisiä neuletakkeja entuudestaankin. Ovat lämpimiä ja keveitä käytössä ja pysyneet hyvinä kovassakin käytössä. Tämä sopii hyvin mm. kotelomekkojen kanssa töihin.

Lisäksi tuon aina ruokatuliaisia; mausteita, pateita, juustoa...


In Monoprix I found a decently priced cardigan in cotton silk. I have already few other cotton silk cardigans, they are light weight, soft and keep their shape well in hard use and washing. This one I will use with dresses to work.
Additionally I always bring food gifts home; spices, pates, cheese...

Asian dinner at inlaws


Äskettäin tein vaihteeksi anoppilassa aasialaista ruokaa. Yleensä kokkailen siellä vierallessamme italialaista tai lähi-idän makuja. Nämäkin herättivät ihastusta maullaan.


Tuoreet kevätrullat


Ruukku minttua
Ruukku (thai)basilikaa
Ruukku korianteria
2 porkkanaa karkeaksi raastettuna
katkarapuja pilkottuna
3 vihersipulia
1rl seesaminsiemeniä
aasialaisia riisipapereita


Kuumenna öljy, paahda sesaminsiemeniä. Anna jäähtyä.

Pehmitä riisipapereita lämpimässä vedessä n. minuutti, kokoa riisipaperin päälle katkarapuja, yrttejä ja porkkanaa, taittele reunat ja kääri paketiksi. Pidä kostutetun pyyhkeen alla tarjoiluun asti.

Mausteiset kookoskatkaravut

½ sitruunaruohon varsi
½ trl tuoretta inkivääriä
1 iso mieto chili silppuna
1 valkosipulinkynsi
½ dl öljyä
1½ rl kookoshiutaleita
16-20 sulatettua, kuorittua jättikatkarapua pyrstöineen
merisuolaa ja rouhittua pippuria
limeviipaleita tarjoiluun

Kuumenna pannu keskilämmölle, lisää sitruunaruoho, inkivääri, chili, valkosipuli ja öljy, sekoittele 2 min. Lisää kookoshiutaleet ja jatka sekoittelua 1 min. Kaada toiseen astiaan. Laita pannulle katkaravut, suola ja pippuri,paista 2-3 min. Sekoita kookos-mausteseoksen kanssa ja tarjoile limeviipaleiden kanssa.

Aasialainen salaatti
1 pikkupaketti nuudeleita
½ dl mantelilastuja
1 tl seesaminsiemeniä
½ dl voita sulatettuna
1 rapea tumma salaattikerä
2 kevätsipulia
½ dl öljyä
1/3 dl valkoviinietikaa tai riisietikkaa
½ dl ruskeaa sokeria
1 rl soijakastiketta
Paahda keskilämmöllä nuudeleita, mantelilastuja ja sesaminsiemeniä voissa kunnes ne ovat ruskistuneet. Laita sivuun. Kuumenna öljy, sokeri ja viinietikka, anna kiehua 1 min. Jäähdytä, lisää soija. Sekoita kulhossa salaatinlehdet ja soija-viinietikkakastike, ripottele nuudeli-manteliseos päälle
I normally cook dinners at my inlaws when we visit them. Recently I made Asian food instead of  Italian or Middle Eastern dishes I usually cook for them.

Fresh spring rolls
Bunch of fresh mint
Bunch of fresh (Thai) basil
Buch of fresh coriander/cilantro
prawns sliced
2 carrots grated
3 spring onions scliced
1 tbs sesame seeds
asian rice papers
Toast sesame seeds, let cool.
Heat a frying pan over high heat. Add the oil and ginger and cook, stirring, for 2 minutes. Remove from the pan and set aside. Add the chicken to the pan, and cook for 2-4 minutes or until browned and cooked through. Remove from the heat. Add to the sesame mixture, mix to combine and set aside. Soften each round of rice paper in warm water for 1 minute and pat dry with absorbent paper. To assemble, divide the chicken, hoisin sauce, carrot, green onion, coriander, mint and basil between the rice papers. Fold over the base and roll to enclose the filling. Keep covered with a damp, clean cloth until ready to serve.

spiced coconut prawns

½ stalk lemongrass, very finely chopped
½ tablespoon grated ginger
1 large mild red chillies, finly chopped
1 cloves garlic, crushed
½ tablespoon vegetable oil
1½ tablespoons desiccated coconut
16-20 prawns, peeled, veins removed, tails intact
sea salt and cracked pepper
lemon wedges, to serve


Heat a non-stick frying pan over medium heat. Add the lemongrass, ginger, chilli, garlic and oil and cook, stirring, for 2 minutes or until fragrant. Add the coconut and cook for 1 minute or until toasted. Remove from the pan and set aside. Add the prawns, salt and pepper to the pan and cook for 2–3 minutes or until cooked through. Return the coconut-spice mixture to the pan and toss with the prawns. Serve warm with the lime.

Asian salad

1 small package of ramen noodles, crushed
½ dl blanched slivered almonds
1 teaspoons sesame seeds
½ dl butter, melted
1 head crispy green salad, shredded
2 green onions, chopped
½ dl vegetable oil
1/3 dl white vinegar or rice winegas
½ dl cup brown sugar
1 tablespoon soy sauce


In a medium skillet over low heat brown ramen noodles, almonds, and sesame seeds with melted butter or margarine. Once browned, take off heat and cool.
In a small saucepan bring vegetable oil, sugar, and vinegar to boil for 1 minute. Cool. Add soy sauce.


In a large bowl, combine shredded napa cabbage and chopped green onions. Add the noodle and soy sauce mixture. Toss to coat. Serve.