Donna Hay's chocolate-lime-merengue cake



 
Ostin jokin aika sitten Donna Hay-lehden 10-vuotisnumeron.

Vaikka pidänkin ruoanlaitosta, en useinkaan leivo makeaa. Ehkäpä siksi, ettei siinä voi paljoa sooloilla, suhteiden täytyy olla oikein tai leipomus ei pysy kasassa. Lehden kakkukuvat näyttivät kuitenkin herkullisilta.
A while ago I bought Donna Hay magazine's 10th anniversary issue.

Even though I love cooking, I rarely bake anything sweet. Maybe because I need to stick to the original recipe and cannot make so easily my own versions. Still, I kept going back to the cake photos in the magazine...





...suklaa-limetti-marenkikakussa oli useita työvaiheita, mutta se ei silti vaikuttanut mahdottomalta tehdä.


Lemon meringue chocolate cake had many ingredients and several steps oin making, but it still didn't seem impossible for me.


Ystävät olivat tulossa syömään, joten päätin kokeilla kakun tekoa.

We had invited friends over for dinner, so I decided to give it a try.


Kakusta tuli herkullinen ja ihan hyvän näköinenkin...

My version was delicious and it even did look good!




Kaloreita kakussa tosin oli n. 10.000...

Although there were abt 10.000 calories in the cake...

Resepti löytyy täältä, se on sen verran pitkä etten ryhdy sitä nyt kääntämään. Esim. Googlen kääntäjällä saanee ainakin jonkin verran selvää, jollei resepti englanniksi aukea.

Recipe can be found here.




Tässä vielä kuvallinen ohje suklaapohjan kaiverrukseen.

New issues of of my favorites


Sweet Paulin uusin numero on ilmestynyt; leivontaa, ruokaa, askartelua, matkailua...
Lonnyn uusimmassa numerossa on kevään sisustusta ja muotia.


The latest issue of Sweet Paul is out; baking, cooking, crafts, travel...
In the latest issue of Lonny you can find fashion and decorating.


Scallop salad



Ostin jokin aika sitten pussillisen pakastettuja kampasimpukoita. Olemme syöneet niitä jo muutaman kerran ja loput nautimme viikonloppuna.

Mietin miten valmistaisin; selailin vanhoja lehtiä ja jostain tuli eteeni helppo ohje...

I bought a bag of frozen scallops a whole ago. We have eaten them already in two occasions, the last ones we enjoyed last weekend.

I was thinking how to prepare them when browsing some old magazines and found easy instructions...

Marinoi kampasimpukat oliiviöljyssä ja sitruunamehussa 10 min, kiedo parmankinkkuun ja paista molemmin puolin kunnes kinkku on rapeaa.

Marinate defrosted scallops in emon juice and olive oil for 10 minutes, wrap in Parma ham and fry both sides few minutes until ham is crisp.
 
Seuraksi kampasimpukat saivat sekasalaattia, jossa oli vinegretteä, passionhedelmän siemeniä ja viinirypäleitä sekä pecorinojuustolastuja. Palanpainikkeena oli kuivaa Rieslingiä.

Scallops were accomanied with mixed green salad, vinegrette, passion fruit seeds, grapes and Pecorino cheese. With the salad we drank dry Riesling.