Pirskahtelevaa gourmetia * Sparkling gourmet











 
 
Alkoholittomat juomat ovat vahvassa nosteessa myös ruokajuomina. Soda Streamin vastaus trendin oli kehittää Sparkling Gourmet-makujen kokoelma kaksi Michelin-tähteä saavuttaneen keittiömestarin Paul Liebrandtin johdolla. Makuja on 12 ja ryhminä ovat yrtit, kukat ja hedelmät.
 
Paul Liebrandt oli itse esittelemässä juomia viikko sitten eiralaisessa kattohuoneistossa järjestetyssä tilaisuudessa. Hän kertoili hieman New Yorkin ruoka- ja juomatrendeistä (lehtikaali jyllää edelleen, hän tuntui olevan siihen jo perinpohjin kyllästynyt) sekä ideoista Sparkling Gourmet-makuyhdistelmien takana.
 
Villiruokaguru Sami Tallberg oli suunnitellut juomiin menun;
Torivihanneksia, villiruusua ja tilliä  tarjoitiin lime-basilikaveden parina
Tyrnimarjavesi oli inspiroinut annosta, jossa oli korvasieniä, herneitä ja lakritsajuurta.
 Lopuksi saimme maistella keto-orvokeilla koristeltua väinönputkipossettia.
 
 
Sparkling gourmet-kapselit ovat tulossa syksyllä myyntiin. Lime-basilika oli juomamauista suosikkini, mutta yuzu-hedelmän suurelle ystävälle myös yuzu-maut ovat kiinnostava uutuus, niitä kokoelmassa on kaksi.

Seuranani ollut Marjo pääsi harjoittelemaan makuvesien tekoa ja hyvinhän hiilihapotus ja makutiivisteen lisäys sujuikin.

Olin eräässä tilaisuudessa pari vuotta sitten, jossa Sami oli kokkaamassa. Sain tästä tilaisuudesta innostuksen villikasveihin, joita olen keväisin ja kesäisin aina keräillyt lautaselle. Nytkin juttelin Samin kanssa kauden villeistä herkuista ja hänen järjestämistään villiruokakursseista. Villiruoan kausihan on nyt parhaimmillaan.
 
 
Soda Stream has created with Michelin star chef Paul Liebrandt a collection of flavors especially designed to accompany food. I attended the kick off even last week. Chef Liebrandt told about the ideas behind the new fruity, herbal and flower flavor families, chef and wild food specialist Sami Tallberg had created dishes for three flavors.
 
My favorite was lime basil, but also two different yuzu flavors sound exiting.

Viikonlopun (kukkivia) tunnelmia * (Blooming) weekend moments

 
 
Viikonloppu aloitettiin perjantai-iltana Gastrobar Emossa. Siitä myöhemmin lisää.
 
Illallisen jälkeen kävimme vielä The Cockissa cocktaileilla. Mandariinimarmeladivodkapohjainen juomani oli herkullinen.
 
 Weekend started in gastrobar Emo. More abou that later on.
 
After dinner we headed to nearby The Cock (yes, that's real name of the restaurant) for cocktails. My mandarine marmelade vodka coctail was delicious.
 
 



Lauantaiaamuna nukuin kerrankin myöhään, tosin herättyäni lukemaan Hesaria ennen kuutta. Sen jälkeen olikin ihana kellahtaa sänkyyn vielä pariksi tunniksi. Usein viikonloppunakin herään samoihin aikoihin kuin arkena, vaikka haluaisin nukkua pidempään.
 
Aamun aloituksena oli lattea sekä jugurttia kotitekoisen myslin ja nektariinin kera. Vähän juhlavamman sinänsä simppelistä annoksesta teki sen tarjoilu kristallikulhosta.
 
Saturday started with latte and yoghurt, homemade granola & nectarine cubes served in crystal bowl.
 
 

 



 
Iltapäivällä halusin käydä katsomassa Ihana Helsinki-kaupunkifestarin kunniaksi torstaina Espalle ripustettuja kukka-asetelmia. Navakka tuuli oli jo vähän riepotellut kukkia, mutta vielä niistä riitti kuvattavaksikin.
 
 
There were flower arrangements hanged by a street in city center. They had been a bit damaged by hard wind, but there was still plenty to photograph.
 
 






 
Sunnuntai-iltapäivän vietimme Siuntiossa, jonne ystäväperheen satavuotiasta huvilaa oli kokoontunut juhlimaan iso joukko ystäviä ja sukulaisia.


Sunday afternoon we spent on the countryside celebrating friend's 100 year summer house.
 
 






 
Sunnuntain iltakävelyllä räpsin kuvia viimeisenä kukkivista kirsikkapuista, ensimmäisistä kukkaan puhjenneista omenapuista ja muista kukoistavista kasveista. Varsin kasvipitoista siis, mutta onhan tämä niin ihanaa aikaa! Ja loppuun vielä yksi kuva rusakosta, eläinkuiskaaja iski taas... Naapuripihan kaninkin näimme, mutta se ehti loikkia pois ennen kuin sain tarkennettua siihen.
 
Miten teillä sujui viikonloppu?

On our Sunday evening walk I snapped photos of the last blooming cherry trees and the first apple trees that just had started to bloom. And a jack rabbit, again... Love this time of the year! 

Kismet-vadelmasorbettijälkkäri /Liquorice chocolate with raspberry sorbet





Bongasin jokin aika sitten kioskilla laku-Kismetiä. Pakkohan sitä oli ostaa. Lakuhullu Siippa ilahtui kun murustelin Kismetiä vadelmasorbetin ja vadelmien päälle. Laku ja vadelmat sopivat loistavasti yhteen ja lakritsan ja suklaan suhdehan on aivan klassikko ! Tässä ne sai näppärästi yhdistettyä.
 
(Postaus ei ole sponsoroitu).
 
Found a new liquorice chocolate, I had to try it with raspberries and raspberry sorbet. A great combination!