Helpot kesäkurpitsa-parmesanranskalaiset * Easy zucchini parmesan fries

 


 
 
Kesäkurpitsa on sellaisenaan miedon makuisena vähän tylsä, mutta sopivasti maustamalla siitä saa helposti herkullista.
 
Jääkaapissa oli puolikas isosta kesäkurpitsasta, joka piti saada syödyksi, mutta en keksinyt mitään kivaa reseptiä. Tilanteen pelasti taas Pinterest; kesäkurpitsaranskalaiset! Jääkaapistakin löytyi vielä kova kanttipala parmesania, jonka sain raastettua.
 
Kesäkurpitsaranskalaiset
 
1 kesäkurpitsa
1 muna
1,5 dl parmesanraastetta
mustapippuria
(kuivattuja yrttejä)
 
Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin kahdeksaan lohkoon, pätki lohkot kahteen-kolmeen osaan. Pyörittele kesäkurpitsatikut kananmunassa ja sen jälkeen parmesanraasteessa. Ylimääräisen parmesanin voi ripotella tikkujen päälle. Rouhaise päälle vielä hieman mustapippuria. Suolaa ei välttämättä tarvita, parmesan on aika suolaista.

Paista 200 C uunissa 10 min, vähennä lämpöä ja paista vielä 5 min 170 C uunissa.
 
Lisämakua saa sekoittamalla parmesanin joukkoon 1,5 tl kuivattua yrttiä (oregano, basilika, rosmariini), mutta "ranskalaiset" olivat herkullisia jo sellaisenaankin.


 
 Zucchini with its mild flavors a bit boring, but with seasoning it turns delicious.I had in the refrigerator  a half a big zucchini, which had to be eaten, but I did not come up wiht any good recipe. The situation was saved by Pinterest again; zucchinin fries! In the fridge I found yet a hard piece of Parmesan cheese, which I shredded.


 
Zucchini fries


 
1 zucchini


1 egg

1.5 dl Parmesan

black pepper

(Dried herbs)


 
Cut the zucchini lengthwise into eight sections and blocks of two or three parts. Swirl zucchini sticks in egg, and then in Parmesan. Any excess Parmesan you can sprinkle on top of the sticks. Sprinkle with some black pepper. Salt may not be needed, as parmesan is pretty salty.


Bake in 200 C oven for 10 minutes, reduce heat and cook for a further 5 min at 170 ° C  oven.Additional flavors may be added by mixing parmesan with 1,5 tsp dried herbs (oregano, basil, rosemary), but "fries" were delicious also without any additional seasoning.

 
 
 


Juhannuksen päiviä maalla * Midsummer weekend on the countryside

 







 
 
  
 


 
 

 



 
 Rauhallinen juhannusviikonloppu jatkuu vielä tänään. Keskikesää juhlimme anoppilassa ystäväperheen kera, pöydässä oli 8 aikuista ja neljä teiniä/esiteiniä.
 
Kesyä menoa; ylensyöntiä, rupattelua, päikkäreitä, kesälampaiden laitumelle päästämistä ja vuosittainen vierailu lähiseudun käsityömarkkinoilla. Jätin käsityöt suosiolla väliin ja menin kuvaamaan sen sijaan läheistä Elias Lönrotin synnyinmökin ympäristöä.
 
Loppujen lopuksi sääkin suosi ihan mukavasti ja aurinkokin näyttäytyi. Tänään taitaa jopa tulla ihan lämmintäkin.
 
Huomenna vielä viikoksi töihin ja sitten odottaakin kesäloma.
 
Miten teillä on juhannus sujunut?
 
A relaxing Midsummer weekend still continues. Tomorrow I will still head to work for a week before summer vacation.


 

Juhannustunnelmissa * In Midsummer mood


 
 
Juhannus tuli tänä vuonna vähän varkain, kunnon kesä ei tunnu vielä alkaneen ja aattokin taitaa olla muutamia päiviä aiemmassa kuin edellisinä vuosina.


 
 

Tein eilen puolittaista etäpäivää kotona, tosin siitä tuli ihan kunnon työpäivä, kun ulkolaisilla kontakteilla oli ihan normaali päivä. Työnteon lomassa laitoin kuitenkin marengin perinteistä juhannuspäivän pavlovaa varten paistumaan ja keittelin raparperimehua sekä hain ruusun nuppuja läheisen joutomaan kurtturuusupuskasta. Nypin niistä terälehdet salaatin ja pavlovn syötäviksi koristeiksi. Siippa oli aamulla tehnyt mummonkurkkuja.
 
Illan suussa ajelin vielä tänne anoppilaan maalle, ajomatkaa ei onneksi ole kotoa kuin 50 min. Siippa tuli myöhemmin töistä päästyään.




Aaton aaton perinteisiin kuuluu valoisassa illassa, lähellä keskiyötä lupiinien hakeminen juhannusaaton ruokapöytään. Lupiineja kasvaa lähempänäkin, mutta ajamme aina tiettyyn paikkaan muutaman kilometrin päähän poimimaan niitä.

Juhannusjuhlan kohokohta on meillä vuosia ollut pitkä lounas ison pöydän ääressä appivanhempien, kälyn perheen ja ystäväperheen voimin. Loppupäivä ollaankin sen verran ähkyssä, että kaikki vetäytyvät ajoissa nukkumaan.
 
Yläkuvassa näkyvän kyltin löysin puskaan hylättynä kodin läheltä. Lähistöllä on suosittu hääjuhlapaikka, jossa meidänkin häitämme vietettiin ja opastekylttejä jää tien varsille usein viikoiksi, kunnes joku naapurustosta tai seuraavat juhlijat poistavat ne. Kun olimme iltakävelyllä kulkeneet useaan iltana hauskan näköisen, vaivoin pusikosta pilkistävän kyltin ohi, nappasimme sen mukaan.
 
Rauhallista juhannusta, ystävät!
 
 
 
Midsummer seems to be early this yeas, summer has barely started as it's been cold and also Midsummer Eve is few days earlier than in previous years.I had yesterday a partly home office day, though, it became pretty usual work day, as my foreign contacts were working as normal.
 

However, in the morning I foraged rosebuds for edible decorations for salad and pavlova, baked meringue for the traditional midsummer day pavlova and cooked

Late in the evening we drove to Husband's parents at countryside after Husband's long work day, drive form home is fortunately only 50 min. I and my mother in law have a tradition to go to pick lupins for lunch table decoration on the night before Midsummer Eve. We always drive to a certain spot very late in the evening, even though they grow also closer to their house. Lupin photos above are snapped at 11 pm.

Midsummer festivities highlight has been for many years a long lunch by a big table with inlaws, sister in law's family and friends. Rest of the day we are sfferning form oever eating and everyone is retreating to bed early.The sign shown in the picture above I found abandoned in bushes near the home. Nearby our house is a popular wedding venue, also our wedding receotion was held there and signaling signs are left at the roadside often for weeks until someone from the neighborhood or the following party removes them. When we aspassed the sign several times during our evening walks, we finally grabbed it with us.Merry midsummer, friends!