Istutin keväällä yhden parvekelaatikollisen rakastamaani minttua. Viileä kesä on suosinut kasvejani, minttulaatikkokin röyhyää valtoimenaan. Minttua on syöty pitkin kesää. Lampaan ribsien seuraksi tein minttupestoa ja aprikoositsatsikia.
Minttupesto
1 ruukku minttua
puolikas kourallinen pistaasipähkinöitä paahdettuna
1 iso valkosipulinkynsi
1 dl parmesaania tai pecorinoa
1 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Sekoita kaikki ainekset tahnaksi teho- tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Nektariinitsatsiki
1 nektariini
1 dl turkkilaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi
kourallinen tuoretta minttua
suolaa
mustapippuria
Pilko nektariini pieniksi kuutioiksi, hienonna valkosipuli. Sekoita muiden ainesten kanssa, anna seistä jääkaapissa puolisen tuntia, jotta maut sekoittuvat.
Cool summer has been good for my herb garden. Especialy mint is growing super well and I have used it in numerous dishes all summer long.
Mint pesto
1 pot of mint
half a handful of pistachios roasted
1 large garlic clove
1 cup Parmesan or pecorino
1 cup olive oil
salt
pepper
Mix all the ingredients into a paste in blender. Season with salt and pepper to taste.
Nectarine tsatsiki
1 nectarine
1 cup Turkish yogurt
1 clove of garlic
a handful of fresh mint
freshly ground black pepper
Cut the nectarines into small cubes, chop the garlic. Mix with other ingredients, let stand in the refrigerator for half an hour for the flavors to blend.