Heti kun muutama aurinkoinen päivä oli saanut ensimmäiset vadelmat kypsymään, hyökkäsin kotikulmilla kasvavien vadelmapensaiden kimppuun. Samana päivänä kuljin Stockalla karkkihyllyn ohi ja tarjouksessa oleva vadelma-lakritsivalkosuklaalevy osui silmiini... Vadelma-valkosuklaasemifreddo tuli heti mieleeni, levy lennähti ostoskoriin ja kotiin tultuani tein semifreddoa pakkaseen.
Olen tehnyt semifreddoa hieman vaihtelevin perusohjein. Tällä kertaa pohjana oli alla oleva resepti, johon sekoitin tuoreita vadelmia, hienonnettua vadelma-lakritsivalkosuklaata ja ripottelin päälle vielä paahdettua mantelia.
Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa puolijäätynyttä. Semidfreddo on siis pehmeähköa jäädykettä.
Lisää semifreddo-ohjeitani täällä
Semifreddon perusohje
2 kananmunaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Laita noin 1 litran vuoka pakastimeen kylmenemään.
Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.
Mittaa keltuaisten joukkoon vanilja- ja tomusokeri. Vatkaa keltuaisseos kuohkeaksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa.
Sekoita kermavaahto keltuaisseokseen. Nostele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Kääntele vaahdot huolellisesti sekaisin, mutta vältä turhaa sekoittamista, jotta ne eivät laske.
Kumoa seos pakastekylmään vuokaan. Peitä kannella tai kelmulla. Voit käyttää myös annosvuokia.
Nosta vuoka pakastimeen vähintään pariksi tunniksi tai yön yli. Anna pehmetä 15 min ennen tarjoilua.
Semifreddo is on one of my fool proof summer recipes. This time I used the below basic recipe and mixed in raspberry liquorice white chocolate, fresh wild raspberries and sprinkles semifreddo with toasted crushed almonds.
More of my semifreddo recipes here
Semifreddo basic recipe
2 dl whipping cream
2 eggs
1 dl powdered sugar
2 tsp vanilla sugar
Whip the cream, whisk the egg whites until stiff, whisk the egg yolks and sugar.
Mix the egg yolk-sugar with whipped cream. Fold the egg whites with previous ingredients.
Pur the semifreddo in a freezer proof container. Freeze for 4 h.
Let the semifreddo soften 15 min in room temperature before serving.
Pur the semifreddo in a freezer proof container. Freeze for 4 h.
Let the semifreddo soften 15 min in room temperature before serving.