Tämän supersuklaisen Oreo-suklaapiirakan tein uudeksi vuodeksi, mutta olin jo unohtanut reseptin luonnoksiin. Kaikkien suklaan ystävien suosikkipiirakka on helppo tehdä ja lopputulos on syntisen hyvä!
This super chocolaty pie I made for New year, but had forgot to post the recipe. It's easy to make and sinfully good!
Pohjaan:
300 g Oreo-keksejä
1½ dl voita
Suklaakermatäytteseen:
2 dl kermaa
200 g tummaa suklaata
½ dl voita
Koristeluun:
5-6 Oreo-keksiä
suklaahippusia
Hienonna monitoimikoneessa keksit pohjaa varten. Lisää
voisula ja sekoita hyvin. Painele seos 24 cm piirakkavuoan pohjaan ja reunoille
tasaisesti. Laita pohja pakastimeen siksi aikaa kun valmistat suklaatäytteen.
Kiehauta kerma kattilassa. Vähennä lämpöä, lisää hienonnettu
suklaa ja voi ja anna seistä 5 minuuttia. Sitten sekoita täyte tasaiseksi.
Kaada suklaatäyte pakkasesta ottamaasi piirakkapohjaan ja koristele kekseillä
ja suklaahippusilla.
Anna jäähtyä kylmässä vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön
yli.
For crust:
300 g Oreo cookies
1½ dl butter
For chocolate cream filling:
2 dl heavy cream
200 g dark chocolate
½ dl butter
To decorate:
5-6 chopped Oreo cookies
chocolate chips
To make the crust, blend Oreo cookies using a food processor
until the texture of crumbs. Add the melted butter and blend until well
combine. Place the mixture into 24 cm tart pan and press onto the bottom and up
the sides evenly. Freeze the crust whilst preparing the chocolate filling.
In a medium saucepan, bring cream to the boil. Remove from
heat, add chopped chocolate and butter and let rest for 5 minutes. Then stir
until dissolved. Pour chocolate filling over oreo crust, and decorate with some
chopped oreo cookies and chocolate chips
Chill for 2 hours at least, preferably overnight. Unmold and
serve.