Parsaa vohvelin, bearnaisekastikkeen ja ravunpyrstöjen kera | Waffles, asparagus, béarnaise sauce and crawfish tails

Mitä vappuna ruoaksi? Miltä kuulostaisivat parsat vohvelin, bearnaisekastikkeen ja ravunpyrstöjen kera?

Olen haaveillut vohveliraudasta pitkään. Tinsku kehui Lidlin vohvelirautaa talvella, silloin harmitti niiden jo myytyä loppuun kauppaan ehdittyäni. Pari viikkoa sitten vohvelirautoja oli jälleen tarjolla ja kaupassa oli vielä kolme alle kaksikymppiä maksavaa laitetta jäljellä.

Tähän väliin kirja-arvonnan tulokset. Arpaonni suosi Tuirea.


What to eat on May Day? How about waffles, asparagus, béarnaise sauce and crawfish tails?

I bought an inexpensive waffle maker from Lidl few weeks ago, my first test with it was this dish.






Vohvelit paistuivat ensikertaiseltakin kauniisti, taikina ei tarttunut rautaan lainkaan ja se oli helppo puhdistaa. Vohveleiden paistuessa paistoin parsat ja tein bearnaisekastikkeen.

Bearnaisekastikkeesta pikku varoitus; ottaessasi ensimmäisestä annoksesta ruokakuvia, älä käännä kattilalle selkääsi. Jos kotona on yli-innokas tiskaaja, kattila kastikkeineen voi lennähtää tiskialtaaseen ja olla täynnä vettä kun minuutin päästä alat kasata toista annosta. Jos vahinko on jo tapahtunut, sulata voita ja syö annos voisulan kera. 

Vohvelitaikina kahdelle

1 muna
1/4  tl suolaa
2 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rl sulatettua rasvaa

Tee vohvelitaikina ensin. Sekoita muna ja suola, lisää maito. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Sulata rasva ja lisää se taikinaan. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.


Paista vohvelit kuumalla vohveliraudalla.



Bearnaisekastike

2 keltuaista
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sitrunamehua
100 g voita





Laita keltuaiset kulhoon ja lisää viinietikka ja rakuuna. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi.
Lämmitä keltuaisia varovasti vesihauteeessa koko ajan sekoittaen. Lisää voinokareita joukkoon yksitellen jatkuvasti vispaten kunnes kastike sakenee. Lopuksi mausta kastike sitruunamehulla.


Paistetut parsat ja katkaravut

Nippu tuoretta parsaa
2 rl voita
1/2 dl roseviiniä
suolaa
pippuria

8 jättikatkaravunpyrstöä sulatettuna ja kuorittuna.


Valitse kaupassa napakan oloinen parsapuntti. Taikinan seistessä vartin verran poista puisimmat lehdenaiheet parsojen varsista ja leikkaa varsista kuivimmat pätkät päästä pois. 

Kuumenna voi pannulla, paista parsanvarsia keskilämmöllä varovasti sekoitellen kunnes ne saavat väriä. Lisää viini pannulle, sekoita parsoja taas varovasti kunnes viini on haihtunut, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta parsat hetkeksi syrjään pannulta.

Kuori ja suolista katkaravut. Paista pannulla jolla paistoit parsat, mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos vohveleista, parsasta, bearnaisekastikkeesta ja ravunpyrstöistä.




Waffles were easy to make, dough did not stick to the iron at all, and waffle iron was easy to clean. While waffles cooked, I roasted asparagus and made bearnaise sauce.A small warning about the Béarnaise sauce ; while taking pics of the dish, do not turn your back on the kettle with Bearnaise sauce in it. If you  have an over-zealous dishwasher at home, the kettle with sauce can be thrown into a sink full of water... If the damage has been done, melt some butter and eat waffles with melted butter.


Waffle batter for two

1 egg

1/4 tsp salt

2 dl milk

1 ½ cup flour

1 teaspoon baking powder

2 tablespoons of melted butter

Make the batter first. Mix eggw and salt, add milk. Mix flour and baking powder into the batter. Melt the butter and add it to the batter. Allow the dough to swell for 15 minutes.Cook waffles with hot waffle iron.



Bearnaise sauce


2 egg yolks

1 teaspoon dried tarragon

1 teaspoon white wine vinegar

1 teaspoon lemon juice

100 g butter
Put the egg yolks in a bowl, dd vinegar and tarragon. Cut the butter into small cubes.Heat the yolks gently in a water bath, stirring constantly. Add knobs of butter one by one whisking constantly until the sauce thickens. Finally, season the sauce with lemon juice.

Fried asparagus and prawns


A bunch of fresh aspargus

2 tablespoons butter

1/2 cup rose wine

salt

pepper

8 shrimp tails thawed and peeled

Buy a firm bunch of aspargus. Cut the driest part off and peel the friest small leaves on stalk

Heat the butter in a pan, fry aspargus over medium heat stirring gently until they are browned. Add the wine to the pan, stir aspargus gently again until the wine has evaporated, add salt and pepper. Lift aspargus off the pan.


Peel the prawns and take off intestines. Fry prawns in the same pan, season with salt and pepper.

Arrange waffles, asparagus, béarnaise sauce and crawfish tails on a plate.



Ruokaelämyksiä Siljalla | Foodie trip on Silja Symphony

Muutama viikko sitten risteilin Tukholmaan Siipan kanssa. Jo ennen joulua voitin onnekkaasti Tallink Siljan somevaikuttajatapahtuman arvonnan pääpalkinnon eli Suomi100-risteily Tukholmaan kahdelle, pienen säädön jälkeen huhtikuinen viikonloppu viimein valikoitui matkan ajankohdaksi.

Menomatkalla menimme heti ensimmäiseen kattaukseen Bon Vivant-ravintolaan, jossa oli tarjolla Matti Jämsénin suunnitteleman Menu Nordic. Muuten meillä oli samat annokset, mutta pääruoaksi minä otin kyyhkystä ja Siippa söi kuhaa. Pelkästään tämä ruokaelämys on hyvä syy lähteä risteilylle! Katsokaa noita annoksia, ne olivat maultaan vähintään yhtä hyviä kuin miltä ulkonäkönsä. Mattia pääsin jututtamaan muutaman viikon takaisella makumatkalla Baltic Princessilla. Menu Nordicia tarjoillaan 16.5. asti.


I won already several months ago at a social media inflencer event arranged by Tallink Silja cruise company the main prize; a Finlad100 cruise to celebrate Finland's 100 years of independence.

There are several restaurants in Silja Serenade. On Friday we ate five course Menu Nordic with wine package at Bon Vivant, the ship's gourmet restaurant.



Savustettuja katkarapuja, tillimoussea ja rapeaksi paistettua vohvelia

Smoked shrimps with dill mousse and crispy waffle

Juomasuositus Torre Rosazza Pinot Grigio, Colli Orientali Friuli, Italy



Ruskealla voilla maustettua härkätartaria, kaprismajoneesia ja suolakurkkua

Beef tartar seasoned with browned butter, caper mayonnaise and pickled cucumbers

Juomasuositus When We Dance Chianti, Tuscany


Purjo-perunasosekeittoa, ranskankermaa ja juustokeksiä


Leek and potato soup, sour cream and cheese biscuit

Juomasuositus Bricco dei Guazzi Chardonnay,  Piemonte, Italy

Paahdettua kuhaa, pinaattia, kukkakaaligratiinia ja tuoretta piparjuurta

Roasted pike-perch with spinach, cauliflower gratin and fresh horseradish


Juomasuositus Bricco dei Guazzi Chardonnay, Piemonte, Italy




Paistettua kyyhkynrintaa, karamellisoitua omenaa ja punajuurta

Pan-fried breast of pigeon, caramelized apple and beetroot

Juomasuositus Sister Moon,Toscana, Italy















Lakkakeittoa, samppanjajäädykettä ja valkosuklaata


Cloudberry consommé with champagne parfait and white chocolate

Juomasuositus Tenuta Sant’Anna Moscato Spumante, Friuli, Italy 8 cl


Aamulla söimme ravintola Tavolàtassa DeLuxe-hyttiluokan runsaan erikoisaamiaisen ennen maihinnousua. Bloggaajan piti järjestellä smoothiekulho risteilyaamiaisellakin ja ikuistaa se Instagramiin.

In the morning we had a special breakfast included in DeLuxe cabin price. Even on a cruise breakfast I had to arrange nicely my smoothie bowl and snap a photo for Instagram.









Paluumatkalla söimme illallisen Tavolàtassa. Baltic Princessin risteilyllä pääsin maistelemaan Turun linjan Tavolàtan listan miltei kokonaan läpi, tosin listat ovat laivoilla hieman erilaiset. Tällä kertaa jaoimme aluksi Caprese-salaatin ja salumi misti-leikkelelautasen, jotka sopivat erinomaisesti jaettavaksi. Pääruoaksi söin lammasta ja Siippa possunkylkeä. Jälkiruokaa ei sitten enää mahtunutkaan, vaan suuntasimme ajoissa unten maille.

Olihan taas ruokamatka!



On the way back to Helsinki we ate at Italian Tavolata. Some weeks ago I got to taste almost trough the whole Tavolata menu on Baltic Princess. This time we shares a Caprese salad and Salumi Misti.
For main ourse I had lamb and Husband ate pork belly. For dessert we didn't have any room and withdrawed back to our comfortabel cabin early on.

What a foodie trip again!



Bloggaajapäivä ystävien kanssa

 Eilen pääsin viettämään päivän blogisiskojen Marjon ja Tuulan kanssa BID2017-sisällöntuottajatapahtumassa.

järvenpään kukkatalo

järvenpään kukkatalo



järvenpään kukkatalo
go green

go green

veuve du vernay
napue gin


kyrö distillery

lumo lifestyle, instrumentarium
 marjon matkassa ja tuulanneli

lumo lifestyle




oatly cappuccino

buddha bowl

ruoka, ruokakuva

Suvilahdessa mm. tehtiin kukkasormuksia, vieheitä ja -seppeleitä Järvenpään kukkatalon floristin johdolla, maisteltiin Kyrö Distilleryn Napue-giniä ja Veuve du Vernay Ice Rosé-kuohuviiniä, stailattiin Go Greenin tuotteilla, kokeiltiin Instrumentariumin pokia, syötiin hyvin ja tietysti tavattiin runsain joukoin blogikollegoja!
Attended a social media/blogger event yesterday