Luin tuore/raakapuuroista muutamia vuosia sitten, mutta ne kuulostivat mielestäni oudoilta. Vaikka rakastan kauraleipää -ja kaurakeksejä!, en ole aikuisena päässyt kaurapuuron makuun. Kylmä puuro kuulosti vielä huonommalta. Siksi olinkin varsin yllättynyt maistettuani eräällä blogiaamiaisella raakapuuroa. Sehän oli hyvää!
Kotona piti vielä saada Siippa ymmärtämään, että tässä voisi olla meille hyvä aamiainen pari kertaa viikossa. Hänkin suhtautui alkuun epäilyksellä, mutta nyt hän
Teille, jotka vielä ette tunne näitä puuroja (vai olinko viimeinen suomalainen, joka niitä ei vielä ollut tehnyt); kaura- tai muut hiutaleet laitetaan turpoamaan yön yli viileään nesteen ja "massan" kanssa. Suhteet peruspuurossa ovat 1-1-1 eli yksi osa hiutaleita - yksi osa rakennetta =jugurttia, rahkaa tms. -yksi osa nestettä = mehua, maitoa, kookosmaitoa, vettä jne. Olen yleensä laittanut vähän enemmänkin nestettä. Lyhempikin tekeytymisaika toki riittää, mutta puuro odottaa aamulla valmiina jääkaapissa, kun sen tekee illalla.
Ylin puuro oli ensimmäinen kokeilu kotona. Kuvat ovat aika surkeita, pimeinä arkiaamuina ei ole ollut aikaa rakennella "studiota" valoineen.
1 dl kaurahiutaleita
1 dl omenamehua
1 dl turkkilaista jugurttia
päälle
1 dl vadelmia
mintunlehtiä
I have read about fresh porridge already few years go, but thought of cold porridge didn't appeal to me at all... Until I attended a blogger breakfast and tasted delicious fresh porridge. I had to convince Husband about the deliciouness. He had his doubts, but after tasting he was sold. Now we have fresh porridge for breakfast several times a week.
Generally the combination is 1 part mass = banana, yoghurt etc, 1 part fluids = milk, cocoa milk, almond milk, water etc. and 1 part oats or other rolled grains.
I prepare the porridge in the evening, so it's ready to eat in the morning.
mintunlehtiä
I have read about fresh porridge already few years go, but thought of cold porridge didn't appeal to me at all... Until I attended a blogger breakfast and tasted delicious fresh porridge. I had to convince Husband about the deliciouness. He had his doubts, but after tasting he was sold. Now we have fresh porridge for breakfast several times a week.
Generally the combination is 1 part mass = banana, yoghurt etc, 1 part fluids = milk, cocoa milk, almond milk, water etc. and 1 part oats or other rolled grains.
I prepare the porridge in the evening, so it's ready to eat in the morning.
1 dl oats
1 dl apple juice
1 dl Turkish yoghurt
topping
1 dl raspberries
fresh mint
1 dl kaurahiutaleita
1 banaani
1dl maitoa
Päälle
Kotitekoista mysliä
1 dl oats
1 banana
1 dl maitoa
topping
homemade granola
1 dl omenamehua
1 dl jugurttia
Päälle
tuoretta mangoa
1 dl oats
1 dl apple juice
1 dl yoghurt
topping
fresh mango
Paastopäivättömien Japanin-matkan (ja joulun!) jälkeen palasimme heti matkalta palattuamme 5:2-paastoon. Paastopäivä emme aamiaista syö, mutta sen jälkeisenä aamuna nautittiin taas puuroa.
1 dl kaurahiutaleita
1 dl appelsiinmehua
1 dl turkkilaista jugurttia
Päälle
kaki/sharonhedelmää
kurpitsansiemeniä
1 dl oats
1 dl orange juice
1 dl Turkish yoghurt
topping
sharon
pumpkin seeds