Viikon vinkit | Tips of the week




Tällä viikolla keskitytään ruokavinkkeihin. Viikon paras vinkki on syödä sesonkiruokaa. Ihanan mehukkaat veriappelsiinit ovat sesonkiruokaa parhaimmillaan.

Tip of the week is to eat seasonal  food. Blood oranges are now in season, juicy and delicious.





Oletteko jo maistaneet tätä uutuutta? Wasabirucola maistuu voimakkaasti wasabilta, nappasin ruukullisen mukaan ihan Lidlin hyllystä. Sopii hyvin Japani-ruokabuumiini.

Have you tried wasabi rucola? A great new herb for Japanese food.



Kurkuma on trendikäs ja terveellinen mauste, kuten jo kerroin täällä. Sitä voi laittaa vaikka tuorepuuroon vähän väriä antamaan; ½ tl/annos antaa väriä, mutta ei vielä kilpaile muiden makujen kanssa. Tässä ananastuorepuuro sai vielä syvemmän keltaisen sävyn.

Turmeric has many health benefits. ½ tsp of it gives a deeper hue of yellow to pine apple overnight oats, but doesn't overpower the other flavours.



Jos haluatte syödä jättimäisen ceasarsalaatin, tilatkaa Primulassa ceasar puolikkaalla grillatulla broilerilla. Nälkä lähtee varmasti ja salaatti on hyvä.

Hungry but craving for salad? Eat chicken cesar at restaurant Primula.







Uusia makuja tuorepuuroon | New flavours for overnight oats


Tuorepuuroon voi todella laittaa joukkoon miltei mitä vain! Eräänä iltana otin käteeni rusinapussin ja kaadoin pussista kourallisen tekeillä olevan tuorepuuron joukkoon, sitten silmäni osuivat maapähkinävoipurkkiin, lusikallinen sitä joukkoon. Muistin kurkuman nousseen vuoden trendikkäimmäksi mausteeksi ja kun sen terveyshyötyjä on kehuttu kovasti, lisäsin sitten kurkumaakin puuroainesten joukkoon. Lopuksi avasin jääkaapin, jossa oli vielä pari desiä kookosvettä. Joukkoon vaan! Seuraavana aamuna astian pohjalle granaattiomenan siemeniä ja puuron pinnalle itse tehtyä mysliä. Ihana aamu!


You can basicaly add almost anyting on overnight oats! One night I mixed raisins in my Basic fresh porridge base, then added some peanut buter, pinch of healthy turmeric and coconut water. The following moring I ate my raw porridge with homemade  granola! What a delicious, healthy breakfast!



Banaaniohukaiset kanelipäärynän kera | Banana panckes with cinnamon pears



Katselin toissa viikonloppuna postauksia kesältä ja silmiini osui banaaniohukaiset, joita silloin syötiin tuoreiden marjojen ja turkkilaisen jugurtin kanssa. Banaaniohukaisten himo iski välittömästi, pakkohan niitä oli tehdä sunnuntaina aamiaiseksi. Korvasin marjat päärynällä, tammikuu kun ei ole marja-aikaa.

Paistoin kuoritun, kuutioidun päärynän pienessä voinokareessa, ohukaiset tarjottiin paistetun päärynän, kaneliripauksen ja ihanan, aromaattisen timjaminkukkahunajan kanssa, jota sain jouluksi kreikkalaiselta päämieheltämme. Herkullista!

Banaaniohukaisten resepti täällä. Tällä kertaa korvasin puolet jauhoista kaurahiutaleilla ja ajoin taikinan sileämmäksi tehosekoittimessa.



I looked trough my blog posts from last summer and saw my post on banana pancakes. It inspired me to serve them the next morning, this time with cubed pear sauteed in teaspoon of butter, pinch of cinnamon and lovely, aromatic Greek thyme flower honey.

Banana pancake recipe here. You can substitute ½ of flour with rolled oats.