Possua ja jumalaista palsternakkapyreetä | Pork and divine parsnip pure









Sain pari viikkoa sitten HKScanin tilaisuudesta testattavaksi normipossuun verrattuna rasvan laadultaan terveellisempää rypsipossun kasleria. Valmistin kaslerin uunipadassa pitkään hauduttaen; liemeen laitoin soija- ja kalakastiketta, srirachaa, kasvislientä, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, purjoa ja pippuria. Rypsiöljyruokinnan vaikuttaa possun rasvan laadun lisäksi myös lihan koostumukseen ja makuun, se olikin mureaa ja herkullista. Joku muu kutsuisi nyhtöpossuksi, mutta kun nimitys on jo vähän out, sanon tämän olevan riivittyä possua. Lihan haudutusnesteen pakastin annoksina, siitä tulee loistavaa keitto- tai kastikepohjaa.

Possun kanssa tarjosin uunissa paahdettua porkkanaa ja kirpeän mehukasta Granny Smith-omenaa. Sopii vaikka vierastarjottavaksi. Annoksen sankariksi nousee kuitenkin suloisen pehmeän ja hienostuneen makuinen, todella helppotekoinen pasternakkapyree. Palsternakka on mielestäni täysin aliarvostettu ja unohdettu juures, se on herkullista myös uunissa paahdettuna.

Palsternakkapyree
 
300 g palsternakkaa kuorittuna ja paloiteltuna
kasvislientä
 
1 dl kermaa
 
Keitä palsternakkapalat pehmeäksi kasvisliemessä, soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. 


Field mustard fed pork neck is delicious when made in oven in broth made of vegetable stock, onion, carrot, garlic, sriracha, fish and soy sauces. But it's even more delicius when served with divine parsnip puree. This underestimated root vegetable is delicious also when toasted in oven.


Parsnip puree

300 g parsnips peeld and cubed
vegetable stock

1 dl cream

Boil parsnip cubes in vegetable stock until they are soft, puree with hand hedl mixer. Season with salt and pepper.




Viikon vinkit | Tips of the week




Tällä viikolla keskitytään ruokavinkkeihin. Viikon paras vinkki on syödä sesonkiruokaa. Ihanan mehukkaat veriappelsiinit ovat sesonkiruokaa parhaimmillaan.

Tip of the week is to eat seasonal  food. Blood oranges are now in season, juicy and delicious.





Oletteko jo maistaneet tätä uutuutta? Wasabirucola maistuu voimakkaasti wasabilta, nappasin ruukullisen mukaan ihan Lidlin hyllystä. Sopii hyvin Japani-ruokabuumiini.

Have you tried wasabi rucola? A great new herb for Japanese food.



Kurkuma on trendikäs ja terveellinen mauste, kuten jo kerroin täällä. Sitä voi laittaa vaikka tuorepuuroon vähän väriä antamaan; ½ tl/annos antaa väriä, mutta ei vielä kilpaile muiden makujen kanssa. Tässä ananastuorepuuro sai vielä syvemmän keltaisen sävyn.

Turmeric has many health benefits. ½ tsp of it gives a deeper hue of yellow to pine apple overnight oats, but doesn't overpower the other flavours.



Jos haluatte syödä jättimäisen ceasarsalaatin, tilatkaa Primulassa ceasar puolikkaalla grillatulla broilerilla. Nälkä lähtee varmasti ja salaatti on hyvä.

Hungry but craving for salad? Eat chicken cesar at restaurant Primula.







Uusia makuja tuorepuuroon | New flavours for overnight oats


Tuorepuuroon voi todella laittaa joukkoon miltei mitä vain! Eräänä iltana otin käteeni rusinapussin ja kaadoin pussista kourallisen tekeillä olevan tuorepuuron joukkoon, sitten silmäni osuivat maapähkinävoipurkkiin, lusikallinen sitä joukkoon. Muistin kurkuman nousseen vuoden trendikkäimmäksi mausteeksi ja kun sen terveyshyötyjä on kehuttu kovasti, lisäsin sitten kurkumaakin puuroainesten joukkoon. Lopuksi avasin jääkaapin, jossa oli vielä pari desiä kookosvettä. Joukkoon vaan! Seuraavana aamuna astian pohjalle granaattiomenan siemeniä ja puuron pinnalle itse tehtyä mysliä. Ihana aamu!


You can basicaly add almost anyting on overnight oats! One night I mixed raisins in my Basic fresh porridge base, then added some peanut buter, pinch of healthy turmeric and coconut water. The following moring I ate my raw porridge with homemade  granola! What a delicious, healthy breakfast!