Juhlaputki ja arvonnan voittajat | Birthday almost every day



Maalis/huhtikuun vaihteessa meillä on synttäriputki. Minua vuotta vanhemmalla Siipalla on maaliskuun viimeisenä synttärit, minulla huhtikuun kolmantena. Välissä on ystävämme syntymäpäivä. Olemme monena vuonna juhlistaneet synttäreitämme yhdessä brunssilla.

Perjantaina menimme Siipan kanssa Pikku Roballe uuteen ravintola Oxiin syömään - siitä lisää myöhemmin. Tapasimme ensin Groteskin baarissa ja kohotimme lasilliset toisillemme.



End of March/beginning of April thre are three birthdays in a row; first Husband's, a day later our friend's and two days later mine. On several years we have celebrated our birthdays together over a brunch.

On Friday and Husband went for a dinner in a brand new restaurant Ox, more about the dinner later on. We met first for cocktails in Grotesk bar and raised our glasses for our birthdays









Lauantaina ulkoilimme ja söimme hyvin. Suojaisissa paikoissa aurinko lämmitteli jo ihanasti! Hiukset kaipaisivat näköjään jo kipeästi leikkausta ja uutta väriä, viikko on vielä odoteltava enen seuraavaa kampaajakertaa.


On Saturday we enjoyed sun shine and good food. My hair is in bad need of dye and cut, still one week to go before my hairdresser appointment.










Sunnuntaina kokoonnuimme kolmannen synttärisankarin perheen luo brunssille. Seurustelimme kummityttömme, hänen 2 kk vanhojen pikkusisarustensa ja ystäviemme kanssa pitkään ja söimme -taas- hyvin. Tänään onkin sitten taas paastopäivä.


Kiitos kaikille pähkinäarvontaan osallistuneille. Meiran pähkinäpaketin voittivat Netteriina ja Veera. Ilmoitan voittajille myös sähköpostilla.


On Sunday we got together for a bruch with our friend, her family and other friends and  ate -again- well. Today it's time for a 5:2 fast day again...




Supersmoothieta hyvässä seurassa | Beautiful new cookbook










Toissa viikonloppuna meitä oli joukko nelkytplus-bloggaajia maistelemassa upouuden Supersmoothiet -mangosta mustikkaan.-kirjan ohjeilla tehtyjä smoothieta ja muitakin herkkuja.

Pinkit korkokengät-blogista tuttu Maiju ja Hellapoliisi-Katin värikkäitä smoothiereseptejä pullollaan oleva houkuttelevaa kirjaa oli kuvattu niin Suomen kesässä kuin eksoottisella Balillakin. Kirja onkin paitsi keittokirja, myös matkakertomus.

Hellapoliiisin tiloissa oli paitsi kaksi keittiötä; tilava kotikeittiömäinen tila sekä iso keittiö kokkikoulutuksia varten, myös erilaisia tiloja niin kuvauksia ja  illanviettojakin varten. Tiloja vuokrataankin eri tarkoituksiin ja Kati vetää siellä myös erilaisia räätälöityjä workshopeja. Eniten taisin kadehtia astia- ja somistevarastoa, omat astiat ja somisteet kun ovat sullottuna niin keittiön kaappeihin kuin sängyn allekin.

Istuimme pitkään ruokapöydässä maistelemassa Katin valmistelemia herkkuruokia kuin tietysti smoothieita. Eloisaa jutun juurta riitti niin ruoasta, bloggaamisesta, suosikkiripsiväreistä kuin keski-ikäisten hiusongelmistakin.

Kiitos leidit kivasta iltapäivästä ja maukkaasta kirjasta. Kirjan reseptejä testailen blogissa myöhemmin. 



Attended a launch event for a new, colorful smoothie book. A great, delicious afternoon in a good company.





Pinaatti-vadelmasalaattia ja pähkinävinaigretteä sekä ARVONTA | Spinach raspberry salad with nut vinaigrette

 









Osallistun Meiran pähkinähaasteessa, jossa  bloggaajia pyydettiin kehittelemään terveellisiä välipaloja eri pähkinöistä, aiemmat reseptit julkaisin eilen ja toissapäivänä.


Salaatti on lounasklassikko, se voi olla kevyt tai ruokaisa, omien mieltymysten ja nälän mukaan. Kaunis, maittava salaatti auttaa jaksamaan työpäivän läpi, mutta ei vedä loppupäiväksi väsymykseen niin kuin raskaan lounaan jälkeen voi käydä. Salaatti on helppo kasata astiaan mukaan, ottaa kastike toiseen astiaan ja sekoittaa ne juuri ennen ruokailua. Värikäs salaatti ilahduttaa paitsi maullaan, myös ulkonäöllään. Tuoreita vadelmia saa nykyisin läpi vuoden ja vaikkeivat ne juuri nyt kausiruokaa olekaan, rasiasta riittää moneksi päiväksi salaatin somisteeksi ja mausteeksi. Pähkinät ja siemenet tuovat salaattiin hyviä rasvoja ja kuituja, proteiineja sekä B- ja E-vitamiineja.


Salaatin kastikkeeksi tein vielä herkullista pähkinävinaigrettea.

Salaattiin


pinaattia
kurkkua
vadelmia
vuohenjuustoa
siemensekoitusta


Pähkinävinaigrette


½ dl valkoviini- tai sherryetikkaa
1/4 dl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
2 rl pinjansiemeniä
2 rl kuorittuja manteleita
1 salotti hienonnettuna
suolaa
pippuria


Paahda manteleita ja hasselpähkinöitä n. 8 minuuttia 200 C uunissa, anna jäähtyä. Laita etikka, öljy, hunaja, pinjansiemenet ja mantelit tehosekoittimen kulhoon ja aja sileäksi. Voit myös hienontaa pähkinät morttelissa ja sekoittaa vinaigreten käsin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa salaatin kera.


Otsikossa lupailtiin myös ARVONTAA. Kerro sunnuntai-iltaan 3.4. klo 21 mennessä mikä on oma suosikkisi kolmesta pähkinäreseptistäni, aiemmin julkaistut täällä ja täällä, jätä myös sähköpostiosoitteesi. Arvon kaksi voittajaa, molemmat saavat Meiralta 25 euron arvoisen, laadukkaita pähkinöitä sisältävän tuotepaketin. Voittajat julkaisen maanantaina blogissa ja Facebookissa.



Meira challenged me and four other bloggers to crate easy, healthy nut and seed recipes. My previous recipe you can find here.


Nuts help you add easily proteins, healthy fats,fibers and vitamins B & E in your diet.


Salad is a classic, healthy lunch or snack, easy to carry to work and eat by desk even on the busiest days.


For salad


spinach leaves
goat cheese
raspberries
cucumber
mixed seeds


For vinaigrette


½ dl white wine or sherry vinegar
1/4 dl olive oil
1 tsp honey
2 tbsp toasted pien nuts
2 tbsp toasted blanched almonds   
1 shallot, minced
  

Toast almonds in 200 C oven for abt 8 min. Let cool. Blend in a blender all ingredients. You can also grind almonds and pine nuts in mortar and whisk vinaigrette by hand. Serve with salad.




Kaupallinen yhteistyö Meira/Nelkyt+ -blogit

In collaboration with Meira/40+ blogs