Keväisen raikas vuohenjuustosalaatti | Fresh spring goat cheese salad






Talven syvät maut ja täyteläiset haudutetut ruoat ovat nyt saaneet väistyä kevään kepeiden makujen ja miltei raakana nautittavien ruokien tieltä. Erilaisia salaatteja tekee nyt mieli.

Salaatissa ei aina tarvitse olla salaatinlehtiä. Salaatin voi koota myös yrteistä, pähkinöistä, vihanneksista ja marjoista tai hedelmistä sekä juustosta. Kastikkeeksi pähkinävinaigrettea, pestoa tai oliiviöljyä ja balsamcoa. Simppeli lounas tai kevyt illallinen syntyy helposti.

Kuiva ja raikkaan hedelmäinen Hardys Bin 141 Colombard Chardonnay* oli vuohenjuustosalaatille miellyttävä kumppani.


*saatu blogin kautta testiin. Alkoholia koskevat kommentit joudun poistamaan alkoholilain takia, mutta kommentit erittäin tervetulleita.



Instead of heavy, simmered foods; I crave now salads. Tasty salad does not always call for lettuce, it can be comnined of herbs, nuts, vegetables, berries or fruits and cheese. Pesto, nut vinaigrette or a simple olive oil/balsamico combo as dressing.

Dry, fruity Hardys Bin 141 Colombard Chardonnay matched goat cheese salad nicely*.

Edullisesti Hong Kongissa | A cheap trip to Hong Kong











Aika hyvin olen päässyt matkan jälkeen rytmiin pakotettuani itseni valvomaan iltakymmeneen-tai katsotaan sitä sitten iltapäivällä, ehkä torkun heti puolenpäivän jälkeen... Tänään ja huomenna on onneksi vielä vapaata. Eilen siis tultiin kotiin 17 h tunnin lentojen jälkeen. Pitkä matka olikin halpojen lentojen haittapuoli.

Minulta kyseltiin maksoivatko lennot Hong Kongiin  todella kolmesataa. Löysimme siis tarjouksen Lentodiilien sivuilta, josta olen löytänyt aiemminkin hyviä tarjouksia (ei maksettu mainos), liput maksoivat tarkalleen 312 € sis. yhden 30 kg ruumaan menevän laukun, palvelumaksun ja ateriat. Turkish Airlinesilla on muuten todella hyvät ruoat ja koneessa on kokin asuun pukeutunut keittiömestari! Matka on Istanbulin kautta pitkä mutta ihmeen hyvin meni näin ahtaanpaikan kammoiselta. Minua 20 cm pidempi ihana, ihana Siippa vielä kiltisti ottaa sen keskipaikan, että pääsen käytäväpaikalta heti ylös jos ahdas penkkiväli alkaa ahdistaa. Ahdistusta ei nyt onneksi tullut ja Helsingistä Istanbuliin ja Istanbulista taas Helsinkiin saimmekin istua exit-paikoilla.

4* hotelli maksoi 64€/2hh/yö, joten kahdeksan yön matka Hong Kongiin oli 568€/hlö, taisi siis maksaa vähemmän kuin keskivertomatka Rodokselle. Hotelli oli hyvällä paikalla trendikkääksi nousseella San Ying Punin alueella. Metroasema oli vieressä ja Centraliin pääsi n. 10 minuutissa ratikalla. Huone oli siisti ja sieltä oli näköala Kowloonin lahdelle. Se oli tosin hongkongilaisittain todella pieni ja vaatesäilytysmahdollisuuden onnettomat, muutama hylly ja kolme henkaria. Olin onneksi varautunut ottamalla mukaan tusinan pesulan rautalankahenkareita ja kevyitä housuhenkareita. Olemme niin paljon reissanneet yhdessä, että tavaroiden ja vaatteiden asettelu ahtaammissakin tiloissa menevät rutiinilla. Sänky oli hyvä ja sopivan kiinteä, joskus hotelleissa on ihan liian pehmeät sängyt makuuni.

Viime reissulla Hong Kongissa olimme Sydneystä takaisin tullessa hyvällä tarjouksella kolme yötä 5* hotellissa club-kerroksessa, jossa hintaan sisältyi erillisessä loungessa aamiaiset, iltapäiväteet ja iltacocktailit runsaine ruokatarjoiluineen. Nyt en sopivaa tarjousta löytänyt näistä club-huoneista, joita on oikeastaan kaikissa 5* hotelleissa Hong Kongissa ja muuallakin Aasiassa. Päätimme matkustaa halvalla, ottaa edullisen majoituksen ja käyttää rahaa mieluummin kivoihin ruokailuihin ja vaikka cocktaileihin Peninsula-hotellin kuulussa aulabaarissa. Söimmekin todella laidasta laitaan mm. maailman halvimman Michelin-ravintolan lounaasta hulppeaan samppanjabrunssiin, katukeittiöissä ja kristallikruunun alla. Näistä lisää myöhemmin. Nyt lähden ulos nauttimaan auringosta!


A fantastic trip to Hong Kong. We had a great flight deal with Turkish Airlines via Istanbul, only 312€/pp and also found a cheap and cheerful 4* hotel in now trendy San Ying Pun. Ate well, saw a lot and enjoyed greatly.



Vihreää pastaa | Green pasta






Meiltä kotoa löytyy pastakone(kin), sitä käytän harvakseltaan. Siis ehkä kerran vuodessa jos silloinkaan... Kaupan pasta on siis miltei aina valintani. Peston sen sijaan teen aina itse. Jos tarvitsen vain vähän pestoa johonkin ruokaan, nappaan pakkasesta jääpalamuottiin  pakastamistani pestokuutioista muutaman. Tätä pasta-annosta oli kuitenkin syömässä useampi henki, joten pyöräytin peston ruokaa valmistaessani. Nopeastihan peston tekeekin, ainakaan ajansäästön takia ei kannata kaupan pestoa käyttää.


Kotitekoista pestoa on helppo valmistaa ja se on paljon parempaa kuin kaupasta ostettu.


Kotitekoinen pesto

2 ruukkua basilikaa
1 dl oliiviöljyä
½ dl pinjansiemeniä
½ dl parmesaania
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Suola korostaa peston ja avokadon makua, joten kokonaan sitä ei kannata jättää pois. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa

Keitä paketin ohjeen mukaan spagettia neljälle, sekoita joukkoon pesto. Tarjoa pestopastan kanssa kaksi kuutioitua avokadoa, ½ dl paahdettuja pinjansiemeniä  sekä ½ dl parmesanlastuja.



I do have a pasta machine at home, but rarely use it. Instead I grab a pack of store bought pasta. Pesto I always make my self. If I need only a dollop of pesto; I'll take some from freezer where I keep it frozen in ice cube tray.

This time there vere several diners, so I made pesto from scratch. It takes only few minutes, so tiem is no excuse to use store bought pesto.



Homemade pesto

2 bunches of basil leaves
1 dl olive oil
½ dl shredded parmigiano reggiano
½ dl pine nuts
2 garlic cloves
salt
pepper

Mix all in a mixer. If needed add olive oil for more running texture.


Cook pasta for four according to pasta manufacturer's istructions. Mix with pesto. Serve pesto pasta with two cubed avocados, ½ dl toasted pine nuts and ½ dl Parmesan shavings.