Ruusutarhan hillo | Rosegarden jam

Ruusutarhan jätin lupaamatta, mutta ruusuhilloa tein!














Viisi vuotta sitten tein ruusuhilloa, joka jakoi mielipiteitä. Sitä joko rakastettiin tai pidettiin hieman outona. Itse kuitenkin pidin siitä, joten tänä kesänä tein ruusutarhan hilloa taas. Upean värinen hillo sopii hyvin vaikkapa vuohenjuuston kanssa tai brittityyliseen teehetkeen skonssien kera.

Five years ago I made rose jam which divided opinions; it was either loved or considered to br weire. I liked the taste and beautiful color, so I made it recently again. Jam is tasty with goat cheese or on British style afternoon tea served with scones.


Päiväretki Suomessa; Nauvo | Day tripping in Finland; Nauvo

Tiistaina suuntasimme päiväretkelle Marjon kanssa Nauvoon, Korppooseen ja vielä Turkuunkin.
















































Oli hyvä, että lähdimme aikaisin aamulla, sillä retki kesti 12 h. Mukanamme oli myös Marjon koira Minnie the Dog. Säätä oli tutkittu hartaasti vertaillen Forecaa ja Weather.comia. Meille osuikin loistava puolipilvinen sää, vain paluumatkalla oli noin vartin verran kaatosadetta.

Nauvoon päästäkseen täytyy ajaa lossiin, mutta pääsimme aina losseille turhia jonottelematta. Viikonloppuisin lautoille saattaa olla pitkätkin jonot, paikalliset ja hyötyajoneuvot ovat aina etusijalla.

Nauvossa pysähdyimme venesatamaan, Kävimme jo L'Escalessa sisällä, mutta maineestaan huolimatta se ei oikein vakuuttanut, joten päädyimme syömään Pub Niskan peltileivät, joita olen maistellut myös
Turussa. Miinuspuoli Niskassa oli ärhäkkä paarma, joka kerkesi haukata meitä molempia ennen kuin Marjo sai sen hengiltä.

Kävimme Nauvossa myös katsastamassa rantakojujen tarjonnan ja keskiaikaisen kivikirkon.


Rypsi/rapsipellon yllä oli kuhinaa, todella paljon perhosia ja mehiläisiä. Kun pysähtyi kuuntelemaan, pellosta kuului tasainen työssään ahertavien mehiläisten surina. Teiden varsilla kasvoi paljon kauniita luonnonkukkia, joita olisin mielelläni poiminut, mutta ne eivät olisi selvinneet kotiin asti.

Nauvossa pyörähdimme päätien varrella vielä vanhojen tavaroiden liikkeessä, jossa olikin monenmoista kiinnostavaa esinettä, mutta pysyttelin tiukkana, enkä ostanut mitään.


Laiduntavat lehmät olivat niin viehkoja, että noiden filmin nimeä mukaillen "ihanien naisten rannalla" takia tehtiin u-käännös. Pitihän meidän päästä kuvaamaan lehmiä vasikoineen.

Kuvia on niin paljon, että Korppooseen ja Turkuun palataan blogissa parin päivän päästä, en halua ihan uuvuttaa teitä kymmenillä kuvilla.

Oletteko retkeilleet Suomessa kesän aikana?




I and my friend took a day trip by car to Nauvo, Korppoo and Turku on Tuesday. Beautiful scenery with old churches, cute animals, tasty food and lots of laughter.




Vadelma-valkosuklaasemifreddo | Raspberry white chocolate semifreddo

Heti kun muutama aurinkoinen päivä oli saanut ensimmäiset vadelmat kypsymään, hyökkäsin kotikulmilla kasvavien vadelmapensaiden kimppuun. Samana päivänä kuljin Stockalla karkkihyllyn ohi ja tarjouksessa oleva vadelma-lakritsivalkosuklaalevy osui silmiini... Vadelma-valkosuklaasemifreddo tuli heti mieleeni, levy lennähti ostoskoriin ja kotiin tultuani tein semifreddoa pakkaseen.











Olen tehnyt semifreddoa hieman vaihtelevin perusohjein. Tällä kertaa pohjana oli alla oleva resepti, johon sekoitin tuoreita vadelmia, hienonnettua vadelma-lakritsivalkosuklaata ja ripottelin päälle vielä paahdettua mantelia.

Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa puolijäätynyttä. Semidfreddo on siis pehmeähköa jäädykettä.


Lisää semifreddo-ohjeitani täällä



Semifreddon perusohje

2 kananmunaa

1 dl tomusokeria


 2 tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa



Laita noin 1 litran vuoka pakastimeen kylmenemään.

Erottele kananmunista valkuai­set ja keltuaiset eri kulhoihin.


Mittaa keltuaisten joukkoon vanilja- ja tomusokeri. Vatkaa keltuaisseos kuohkeaksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaah­doksi omassa kulhossaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi kol­mannessa kulhossa.

Sekoita  kermavaahto keltuais­seokseen. Nostele lopuksi jouk­koon valkuaisvaahto. Kääntele vaahdot huolellisesti sekaisin, mutta vältä turhaa sekoittamista, jotta ne eivät laske.

Kumoa seos pakastekylmään vuokaan. Peitä kannella tai kelmulla. Voit käyttää myös annosvuo­kia.


Nosta vuoka  pakastimeen vähintään pariksi tunniksi tai yön yli. Anna pehmetä 15 min ennen tarjoilua.




Semifreddo is on one of my fool proof summer recipes. This time I used the below basic recipe and mixed in raspberry liquorice white chocolate, fresh wild raspberries and sprinkles semifreddo with toasted crushed almonds.



More of my semifreddo recipes here

Semifreddo basic recipe

2 dl whipping cream
2 eggs
1 dl powdered sugar
2 tsp vanilla sugar


Whip the cream, whisk the egg whites until stiff, whisk the egg yolks and sugar.
 

Mix the egg yolk-sugar with whipped cream. Fold the egg whites with previous ingredients.

Pur the semifreddo in a freezer proof container. Freeze for 4 h.

Let the semifreddo soften 15 min in room temperature before serving.