Maistelin Valion Lumo-rahkoja* keväällä niiden tullessa markkinoille. Olen syönyt niitä sellaisenaan tai marjojen kanssa aamupalana. Sokeriton ja laktoositon, proteiinipitoinen Lumo-rahka on helppo syödä kiireessäkin ja ottaa vaikka mukaan, pakkauksessahan on lusikkakin mukana.
Koetan kuitenkin rauhoittaa aamiaisaikaa arkenakin ja syödä aamiaisen pöydän ääressä Hesaria selaillen. Laitan mieluummin kellon soimaan varttia aikaisemmin, jotta saan rauhallisen alun päivälle eikä aamupalaa tarvitse hotkia kelloa vilkuillen. Tästä päästäänkin sitten unirytmiin... päällimmäisiä arjen tavoitteita on mennä nukkumaan vähän aiemmin, jotta saan tarvitsemani kahdeksan tunnin yöunet.
Arjen haasteista ja rutiineista niiden helpottamiseksi kirjoitteli myös blogikollegani Heli.
Nyt sain Valiolta yhteistyöhaasteen merkeissä miettiä erilaisia käyttötarkoituksia Lumo-proteiinirahkalle. Hetken mietittyäni päädyin Lumo-jäädykkeeseen, joka on helppo ja herkullinen tarjottava vieraille.
Arjen alettua ystäviä on kiva kutsua syömään, mutta monilla on viikonloputkin melko täynnä ohjelmaa. Useimmiten ystävät tulevatkin meille syömään perjantai-iltana. Työpäivän jälkeen ruoanlaittoon ei kuitenkaan paljoa jää aikaa. Hyvällä etukäteisjärjestelyllä - ja Siipan keittiöhommien puhelinkauko-ohjauksella- olen kuitenkin ollut välillä ruoka (miltei) valmiina vaikka olen saapunut kotiin jopa vain puolta tuntia ennen vieraita.
Jäädyke on hyvä ja näyttävä etukäteen tehtävä jälkiruoka, se on helppo tehdä valmiiksi pakkaseen muutama päivä aikaisemmin. Kuvausta varten otin jäädykkeen picnicille kylmälaukussa parin kylmäkallen kanssa, se oli sopivasti pehmennyt kun oli aika ottaa kuvat ja syödä jälkiruoka.
Lumoava mandariini-nektariinirahkajäädyke
2 kananmunan keltuaista
½ dl hunajaa
2 purkkia/ yhteensä 320 g Valio Lumo mandariini-juustokakkurahkaa
2 dl Valio kuohukermaa
2 nektariinia
Vatkaa kananmunan keltuaiset ja hunaja kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto muna-hunajavaahtoon ja lopuksi Lumo-mandariini-juustokakkurahkan kanssa.
Lado ohueksi leikatut nektariinilohkot 20 cm irtopohjakakkuvuoan pohjalle. Kaada seos vuokaan ja laita pakkaseen vähintään kolmeksi tunniksi. Kumoa tarjoiluastialle ja anna pehmetä n. 20 min ennen tarjoilua.
Millainen sinun arkiaamusi on, otatko hetken aikaa rauhoittumiselle oletko nopeasti lähtövalmiina heti herättyäsi?
*Commercial collaboration Valio/Nelkytplusblogit
Lado ohueksi leikatut nektariinilohkot 20 cm irtopohjakakkuvuoan pohjalle. Kaada seos vuokaan ja laita pakkaseen vähintään kolmeksi tunniksi. Kumoa tarjoiluastialle ja anna pehmetä n. 20 min ennen tarjoilua.
Millainen sinun arkiaamusi on, otatko hetken aikaa rauhoittumiselle oletko nopeasti lähtövalmiina heti herättyäsi?
*Commercial collaboration Valio/Nelkytplusblogit
Earlier in summer I tasted new Lumo protein quarks* when they came to stores. I have eaten them for breakfast plain as they are or with berries. They are easy to eat on the go as there is a spoon attached to the container, but I prefer to sit down and take my time for breakfast. I rather get up 15 min earlier to have breakfast and read my newspaper.
Now Valio challenged me to find a new use for the sugar and lactose free protein quark. I made a Lumo frozen dessert, it's fast to make and can be prepared even a few days ahead.
Life after holidays is hectic and I wanted to make something easy, but delicious that can be made the night before or even few days ahead. Our friends often prefer to come for dinner on Friday nights as everyone seem to have busy schedules also on weekends. Time between my arrival at home on Friday night and their arrival can be as little as 30 minutes. Still, thanks to planning and preparations -and help of Husband- I have managed to have dinner (almost) ready when guests arrive. There is one thing less to make when you have dessert ready in the freezer.
Mandarin nectarine quark
2 egg yolks
½ dl honey
2 pacs / total 320 g Valio Lumo mandarin- cheesecake quark
2 dl Valio double cream
2 nectarines
Whisk the egg yolks and honey until fluffy. Beat the whipped cream until stiff. Mix the whipped egg honey foam and add Lumo mandarin-cheesecake quark.
Place thinly cut nectarine wedges on the bottom of a 20 cm sping cake form. Pour over the quark mixture and place in the freezer for at least three hours. Undo the form and let soften for approx. 20 minutes before serving