Helppo rahkajäädyke | An easy frozen quark dessert

Kaupallinen yhteistyö 40+ -blogit/Valio



Maistelin Valion Lumo-rahkoja* keväällä niiden tullessa markkinoille. Olen syönyt niitä sellaisenaan tai marjojen kanssa aamupalana. Sokeriton ja laktoositon, proteiinipitoinen Lumo-rahka on helppo syödä kiireessäkin ja ottaa vaikka mukaan, pakkauksessahan on lusikkakin mukana.

Koetan kuitenkin rauhoittaa aamiaisaikaa arkenakin ja syödä aamiaisen pöydän ääressä Hesaria selaillen. Laitan mieluummin kellon soimaan varttia aikaisemmin, jotta saan rauhallisen alun päivälle eikä aamupalaa tarvitse hotkia kelloa vilkuillen. Tästä päästäänkin sitten unirytmiin... päällimmäisiä arjen tavoitteita on mennä nukkumaan vähän aiemmin, jotta saan tarvitsemani kahdeksan tunnin yöunet.

Arjen haasteista  ja rutiineista niiden helpottamiseksi kirjoitteli myös blogikollegani Heli.















Nyt sain Valiolta yhteistyöhaasteen merkeissä miettiä erilaisia käyttötarkoituksia Lumo-proteiinirahkalle. Hetken mietittyäni päädyin Lumo-jäädykkeeseen, joka on helppo ja herkullinen tarjottava vieraille.

Arjen alettua ystäviä on kiva kutsua syömään, mutta monilla on viikonloputkin melko täynnä ohjelmaa. Useimmiten ystävät tulevatkin meille syömään perjantai-iltana. Työpäivän jälkeen ruoanlaittoon ei kuitenkaan paljoa jää aikaa. Hyvällä etukäteisjärjestelyllä - ja Siipan keittiöhommien puhelinkauko-ohjauksella- olen kuitenkin ollut välillä ruoka (miltei) valmiina vaikka olen saapunut kotiin jopa vain puolta tuntia ennen vieraita.

Jäädyke on hyvä ja näyttävä etukäteen tehtävä jälkiruoka, se on helppo tehdä valmiiksi pakkaseen muutama päivä aikaisemmin. Kuvausta varten otin jäädykkeen picnicille kylmälaukussa parin kylmäkallen kanssa, se oli sopivasti pehmennyt kun oli aika ottaa kuvat ja syödä jälkiruoka.



Lumoava mandariini-nektariinirahkajäädyke


2 kananmunan keltuaista
½ dl hunajaa
2 purkkia/ yhteensä 320 g Valio Lumo mandariini-juustokakkurahkaa
2 dl Valio kuohukermaa
2 nektariinia

Vatkaa kananmunan keltuaiset ja hunaja kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa vispikerma  vaahdoksi. Sekoita kermavaahto muna-hunajavaahtoon ja lopuksi Lumo-mandariini-juustokakkurahkan kanssa.

Lado ohueksi leikatut nektariinilohkot 20 cm irtopohjakakkuvuoan pohjalle. Kaada seos vuokaan ja laita pakkaseen vähintään kolmeksi tunniksi. Kumoa tarjoiluastialle ja anna pehmetä n. 20 min ennen tarjoilua.




Millainen sinun arkiaamusi on, otatko hetken aikaa rauhoittumiselle oletko nopeasti lähtövalmiina heti herättyäsi? 





*Commercial collaboration Valio/Nelkytplusblogit


Earlier in summer I tasted new Lumo protein quarks* when they came to stores. I have eaten them for breakfast plain as they are or with berries. They are easy to eat on the go as there is a spoon attached to the container, but I prefer to sit down and take my time for breakfast. I rather get up 15 min earlier to have breakfast and read my newspaper.

Now Valio challenged me to find a new use for the sugar and lactose free protein quark. I made a Lumo frozen dessert, it's fast to make and can be prepared even a few days ahead.

Life after holidays is hectic and I wanted to make something easy, but delicious that can be made the night before or even few days ahead. Our friends often prefer to come for dinner on Friday nights as everyone seem to have busy schedules also on weekends. Time between my arrival at home on Friday night and their arrival can be as little as 30 minutes. Still, thanks to planning and preparations -and help of Husband- I have managed to have dinner (almost) ready when guests arrive. There is one thing less to make when you have dessert ready in the freezer.



Mandarin nectarine quark


2 egg yolks

½ dl honey

2 pacs / total 320 g Valio Lumo mandarin- cheesecake quark

2 dl Valio double cream

2 nectarines




Whisk the egg yolks and honey until fluffy. Beat the whipped cream until stiff. Mix the whipped egg honey foam and add Lumo mandarin-cheesecake quark.



Place thinly cut nectarine wedges on the bottom of a  20 cm sping cake form. Pour over the quark mixture and place in the freezer for at least three hours. Undo the form and let soften for approx. 20 minutes before serving


Elokuun viimeisellä viikolla | On the last week of August

Elokuu vetelee viimeisiään, mutta melko kesäisissä tunnelmissa ollaan tämä viimeinen kokonainen viikko menty.


August is coming to its end, but weather has been quite summery again.










Katselin juuri viimevuotisia kuvia. 52 viikkoa sitten poimin vielä viimeisiä vadelmia yhteen suosikkikakuistani, mutta tänä vuonna vadelmakausi on päättynyt jo joitain viikkoja sitten. Eilinen navakka tuuli ravisteli kotipihan omenia alas puista, kävin poimimassa niitä omenahilloketta varten.


I looked at my photos taken a year ago. At this time I still picked the last raspberries for one of my favorite cakes. This year raspberry season has ended already a few weeks ago. Instead I picked apples for  apple jam.





Podin niitä kuuluja ensimmäisen maailman ongelmia eilen, kun en harmikseni löytänyt wasabirucolaa ruokakaupasta. Sen sijaan ostin kolme valtavaa basilikapuskaa, euron kappale. Ei samaan tarkoitukseen, mutta sain tehtyä  pestoa pakkaseen talven varalle.


I had yesterday those first world problems, could't find wasabi rucola in my food store! Instead I bouth three huge basils, an euro a piece and made pesto to be frozen.










Blondit ovat tänä syksynä aina in! Blondina minä toki tiedän tämän, mutta nyt blondata voi huoletta hyvinkin vaaleaksi, Schwartschkopf  on kehittänyt Fibre flex-ja Fibre force-tuotesarjat vähentämään värjäyksen ja blondauksen  aiheuttamia vaurioita hiusten rakenteessa. Tuotteiden tehtävänä on lisätä hiusten kiiltoa, elastisuutta ja kuntoa.


Blondes are in this fall always, I as an blonde know it, but now it's possible to blonde even lighter without damage. Schwartschkopf has crearted a new Fibre flex and Fibre force series to eliminate hair damages due coloring. Products add shine, elasticity and over all condition.





Tämä blondi pääsee fixaamaan hiuksensa tällä viikolla, viimeksi olin kampaajalla juhannusta ennen.  Katsotaan tuleeko raakavaalennusta vai mitä tällä kertaa tehdään.

Ostin viime viikolla kuvan ponchon. Miksen ole  jo aiemmin ostanut? Aivan loistava loppukesän/alkusyksyn asuste vähän viileisiin keleihin, kun ei vielä haluaisi pukea takkia päälle.

Kävin viime viikolla myös optikolla, epäilin lähinäön romahtaneen. Olin jo uudet pokatkin katsonut valmiiksi, mutta lähinäkö olikin pysynyt miltei samoissa. Kaukovahvuudesta olisi neljänneksen voinut miinuksesta napata pois mutta muutos on niin pieni, ettei optikon mielestä lasien vaihtoon välttämättä ollut tarvetta. Näillä laseilla mennään siis vielä. Ne uudet olisivat olleet miltei saman näköiset.

Olen kerran mennyt myös hammaslääkäriin väittäen hampaassani olevan valtavan kraaterin, ei siinä kuulemma mitään ollut. Vanha paikka kyllä, mutta tukevasti paikallaan... Miten niin luulosairas...



Just few days more, then I'll have my next hair appointmetn.

I bough the poncho int ehe hoto this week. Why haven't I owned one already earlier? Poncho is a perfect accessory for those day when it's a bit chilly, but not really cold yet.

I wen to see optician this week. Though my eyesight had collapsen in the past two years, but it turned out it was almost the same than before. I'll go with the same glasses still for a while.



Kävin Be Basque -aamiaisella joitain päiviä sitten kuulemassa Baskimaan matkailusta ja maistelemassa Pinxtoja, baskien pikkupaloja. Olen Cantabrian työmatkoilla useita vuosia sitten käynyt kaksi kertaa lyhyesti Bilbaossa ja tarkoitus on ollut mennä takaisin lomamatkalle Siipan kanssanäkemään muutakin kuin Guggenheim. Nyt haaveet saivat taas uutta potkua, ehkä ensi keväänä?


There was a "Be Basque" breakfast this week. I've been to Bilbao twice during business trips to Cantabria, but I'd love to go there again for a Holiday. Maybe next spring?




Viimeisenä, mutta ei vähimpänä; tällä viikolla julkistettiin Blog awards 2016-ehdokkaat, 40+ -blogikaverini Marjo ja Souliina ovat ehdolla. Hienoa leidit! Äänestää voit täällä.

Millainen viikko sinulla on ollut?



And last but not least, my blogger colleaguest Marjo and Souliina are nominees in Finnish blog awards 2016! Vote here.

What kind of week have you had?






Paistetut gnocchit ja sinappikaviaari

Viime viikolla postasin gnocchireseptin. Jos niitä jää yli, gnoccheja voi tarjota myös paistettuna seuraavana päivänä.




Paistetuista gnoccheista saa vaikka näyttävän annoksen vieraille. Gnocchien kanssa tarjosin porkkananaattipestoa, tuota viime kesän trendiruokaa, ketunleipää, syyskuulle asti kukkivan neilikkaruusun terälehtiä, retiisiä, paahdettuja kurpitsansiemeniä ja sinappikaviaaria. Ja jos mansikat näyttävät jo menneen talven lumilta kesän jutuilta, voin kertoa että uuden sadon mansikat ovat olleet nyt elokuussa todella herkullisia.


Sinappikaviaari


1 dl vettä

½ dl sherryetikkaa

1 dl ruoko/intiaani/kookossokeria

1 tl suolaa

1 dl sinapinsiemeniä


Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä n. 15 minuuttia



Last week I posted a gnocchi recipe. If there are any leftover gnocchis, you can serve them fried.

Fried gnocchi makes even a flashy dish for guests. I served carrot top pesto, new crop strawberries, wood sorrels, roses petals, radish, pumpkin seeds and mustard caviar.



Mustard caviar





1 dl water



½ dl sherry vinegar



1 dl cane / Indian / coconut sugar



1 tsp salt



1  dl mustard seeds



Place all ingredients into a saucepan and cook for approx. 15 minutes