Bataatti avokadon ja munan kera | Sweet potato with egg and avocado


Avokadon ja munan liitto on herkullinen, mutta kun siihen liitetään bataatin makeus ja pecorinon suolaisuus, kombosta tule täydellinen!






Avokado-muna-bataatti-yhdistelmä sopii täyttäväksi brunssiruoaksi tai illalliseksi. Me söimme tätä 5:2-paastopäivän ruokana; 500 g bataatista, pienestä avokadosta, kahdesta kananmunasta ja ripauksesta pecorinoa tuli alle 500 kalorin annokset kahdelle.

1 bataatti 1 avokado
2 munaa
1 pieni kypsä avokado
pecorino-juustoa


Pese bataatti hyvin harjalla ja leikkaa pintaan veitsellä ristikkoviillot. Mausta suolalla ja pippurilla, paahda 200 C uunissa n. 30 min, kunnes ne ovat kypsiä ja pehmeitä.

Keitä kananmunia 4 min, jotta ne jäävät pehmeiksi.

Riko bataatin pintaa haarukalla, levitä puolikkaan avokadon hedelmäliha bataatin päälle. Raasta hieman pecorino-juustoa päälle. Kuori kananmuna varovasti ja nosta bataatin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Hyvin pestyn bataatin voi syödä kuorineen.




Combination of avocado and egg is delicious, but when coupled with the sweetness of the sweet potato and salty pecorino, combo is scrumptious! Avocado and egg -sweet potato combo is ideal for main course. We ate it as 5:2 fast day dinner; one avocado, two eggs and a 500 g sweet potato made  less than 500 calories when divided for two.


1sweet potato

1 avocado

2 eggs

1 small ripe avocado

pecorino cheese




Wash the sweet potato well with brush, cut a grid on the surface with a knife . Season with salt and pepper, roast 200 C oven for approx. 30 minutes untilsweet potato is thorougly cooked and soft.



Cook eggs 4 min, so that they remain soft.




Mash surface of sweet potato lightly with a fork, spread half of the avocado meat on sweet potato. Grate a pich of pecorino cheese on top. Carefully peel the egg and lift on the top of the sweet potato. Season with salt and pepper to taste. Well brushed and washed sweet potato can be eaten unpeeled.



Kulhoruoka kreikkalaisittain | Greek bowl

Kulhoon voi trendikkäästi koota erilaisia annoksia ja samalla upottaa siihen hävikkiruokaakin. Tällä kertaa kreikkalaista.





Jääkaapissa oli fetaa ja pari palaa broilerin paistileikettä, vihanneskulhossa tomaatteja, varsisipulia, valkosipulia, lime ja nektariini ja kaapissa orzo-pastaa ja pinjansiemeniä. Parvekkeella kasvaa vielä minttuakin.

Marinoin suikaloimaani broileria tässä aina ihanan makuisessa
marinadissa, tein nektariinitsatsikia ja paistoin suikaleet pannussa, samassa pannussa ruskistin fetaa hieman ja kuullotin sipulia. Keitin kulhon pohjalle orzopastaa ja kokosin annoksen broilerista, nektariinitsatsikista, tomaatista, paistetusta sipulista ja fetasta, mintusta ja paahdetuista pinjansiemenistä.


Bowl food is one of the big food trends this year.

I had feta, chicken, tomatoes, spring onions, garlic, nectarine, tomatoes, orzo pasta, mint and pine nuts.

I marinated chicken with this tasty marinade, made nectarine tsatsiki and fried chicken, feta and onion. I cooked the orzo a dtopped it with fried chicken, tomato cubes, fried onion and feta, nectarine tsatsiki and pine nuts.



Löytöjä, taitoja ja uutuuksia viikon varrelta | New finds and skills

Viikon varella muun muassa tein kimpun syksyn väreissä, maistelin kiinnostavia yllätyspaketin tuotteita, löysin uuden suosikkisamppanjan ja huippuedullisen luomivärin, opettelin tekemään aamiaiskuvassa näkyvän avokadoruusukkeen ja käyttämään punaista huulipunaa. Viimeiset kukkivat krassittkin löysin aamupuuron koristeeksi.

This week I have made a bouquet in fall colors, received an interesting suprise box, tasted gorgeous wines and Champagnes, bought super cheap makeup, kearned how to make an avocado rosette and tried to learn to use red lipstick.




Jokunen viikko sitten kerroin, kuinka pääsin testaamaan lokakuun alussa lanseerattua palvelua, jossa Best Bitesin* asiakkaille toimitetaan kerran kuussa  yllätyspaketti täynnä herkullisia säilyviä elintarvikkeita. Sisällössä painotetaan luomua, Reilua Kauppaa, superfoodeja sekä kotimaisuutta. Paketissa saattaa olla esim. erikoiskahvia/teetä, rouheita, terveellisiä välipaloja, pähkinöitä, herkkuja, jauhoja jne. Kaikkea sellaista, jota itse ei välttämättä tulisi poimittua tai edes löydettyä kaupan hyllystä, mutta joihin saattaa ihastua kovinkin maistettuaan. Yllätyksellisyys on tärkeä osa palvelua, paketin tarkempi sisältö paljastuu vastaanottajalle vasta paketin saapuessa kotiinkuljetettuna.

Pääsin yhteistyön merkeissä katsastamaan myös lokakuun "Kuppi kuumaa ja nautintoja"-paketin. Viikonloppuaamiaisella joimme Sacla enJuice-luomumehua ja nautimme Puro-luomukahviin ja Cashew dream-cashewmaitoon tehtyä lattea sekä tuorepuuroa, johon laitoin myös Hamppumaan hamppuproteiinijauhoa. Viime paketissakin oli Nakd nibbles-snackeja, tällä kertaa maistelin kookosnibblesejä. Nukahdan helposti, mutta heräilen öisin enkä saa unta. Sweet dreams-tee pääseekin varmasti jonain yönä käyttöön. Paketissa oli myös Sonentor-inkivääri-kurkumalattejauhoa, Organic Ginger Zinger-shotti ja Bambusta tehty Ecoffee cup. Monia kiinnostavia uusia tuttavuuksia oli tässäkin paketissa. Tuotteiden arvo on suurempi kuin paketin hinta.


Kotitalouksille suunnatut paketit maksavat 39,95€/kk, mutta Best Bites tarjoaa lukijoilleni ensimmäisen paketin puoleen hintaan 19,95 € käyttäessäsi kampanjakoodia LUMOBLOG. Etu koskee jatkuvaa tilausta, jonka voi irtisanoa koska vain 1 kk irtisanomisajalla.


I got October suprise box from Finnish start up Best Bites, full of quality food products from bewerages to hemp proteins and artesan chocolate.



Viime viikolla kävin myös tutustumassa useaan minulle uuteen viiniin Cisa Drinksin viininmaistajaisista Emon viinibaarissa. Päällimmäisinä jäivät mieleen Drappierin laatusamppanjat (Alkon tilausvalikoimassa ja näköjään myös Espan Alkossa), ehdoton suositus, Ruppertsbergerin Riesling Elsassin Mittelharthista sekä Villa Cafaggion keskitäyteläinen Chianti Classico, joka sopi Parmigiano Reggianon sekä ihanan hillon pariksi loistavaksi. Upeita viinejä ja kiva ilta minen tutun bloggaajan kanssa!


Last week I tasted at a wine tasting party Drappier's champagnes at a wine tasting, Ruppertsberger Riesling and Villa Cafaggio Chiati Classico, all superb!





Kosmetiikka-arsenaalini on aika sekalainen; selektiivisestä kosmetiikasta markettimerkkeihin. Usein halvemmat merkit ovat jopa päihittäneet kalliimmat kilpakumppaninsa.

Luomeni rasvoittuvat helposti, joten luomivärin kiinnittämiseksi käytän paitsi pohjustusainetta, myös hieman vaaleaa, luomen väriä tasoittavaa mattaa luomiväriä joko sellaisenaan tai "varsinaisen" silmämeikin alla. Edellisen oltua lopuillaan, nappasin Lidlistä! Cien-luomivärinapin, hyvin se hoitaa hommansa sekä sellaisenaan että muun silmämeikin alla. Hintaa taisi olla kolmisen euroa.


Found n cheap but still good matte vanilla tone eye shadow at Lidl of all places. I wear it on its own or to even out skin tone on lids under colored eye shadows.


 Olen todella huono käyttämään värillisiä huulipunia. Omistan erilaisia punaisia, mutta en tunne oloani kotoisaksi niissä eivätkä ne yleensä edes pue minua, näytän liian räikeältä. Laukussa onkin yleensä lajitelma erilaisia neutraaleja punia. Ihailin kuitenkin jokunen viikko sitten tavatessamme Marikan kaunista syvän punaista huulipunaa ja kuinka hyvin se sopi hänelle. Ajattelin esimerkin innostamana  jo Blog Awardseihin hankkia jonkun tummemman punan. Se kuitenkin jäi kun en löytänyt sopivaa sävyä kurvatessani kiireissäni Hulluille päiville, en tungoksessa ehtinyt hakea ja kokeilla erilaisia tummempia punia. Blog Awardseista mukaan saamassani goodie bagissa oli kuitenkin Elloksella myytävän Makiah-merkin kynämäinen puna sävyssä Cold plum, joka olikin hyvän sävyinen. Sitä olen nyt käyttänyt tuntematta oloani oudoksi.

Miten teidän viikkonne on kierähtänyt käyntiin? Onko jotain uutta tullut vasttan?


I rarely wear deeper reds on my lips but rather prefer neutal tones. Now I have found a new Makiah lipstick pen in Cold plum which isn't too glaring. Maybe I'll finally learn to wear red.