Juhlava Härkissalaatti joulupöytään | Festive vege protein salad

Versofood ja Härkis haastoivat kehittelemään jouluisen Härkisreseptin. Olen nähnyt muutamien joulun 2016 ruokailuun liittyvien tutkimusten tuloksia ja niissä on ennustettu keventämisen ja kansainvälisten jouluruokien olevan nousussa tänä jouluna. Nämä mielessäni kehittelin Härkissalaatin, johon juhlavuutta toivat viikunat ja granaattiomenan siemenet.


joulun_kasvisruoka



joulun_kasvisruoka
Härkiksestä en muista tähän mennessä nähneeni kuin yhden salaattireseptin, joten halusin myös kokeilla miten Härkis taipuu salaatteihin  -ja hyvinhän se taipui.

Salaatti sopii myös pikkujouluajan illanistujaisruoaksi tai Uuden vuoden juhliin.



Juhlava Härkissalaatti


1 pussi versosekoitusta

3 viikunaa


2 mandariinia


1 pienehkö granaattiomena


1 pieni fenkoli


1 pieni punasipuli


1 rasia Härkistä


Härkikseen


1 rl öljyä paistamiseen

1 rl Dijonsinappia

3 rl vettä

1 tl piparkakkumaustetta


suolaa

mustapippuria



Salaatinkastikkeeseen


½ dl granaattiomenan mehua

½ rl Dijonsinappia


1 rl makadamia- tai oliiviöljyä


1 rl sherryetikkaa



Kuori mandariini ja irrottele hedelmäliha kalvoista, lohko viikunat. Viipaloi fenkoli ohuiksi rekaiksi, kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Rullaa granaattiomenaa tiskipöytää vasten ja leikkaa se isossa kulhossa neljään lohkoon, irrottele siemenet kuorista. Ota irtoava neste talteen salaattikastiketta varten.


Asettele salaattiainekset tarjoiluvadille. Sekoita salaattikastike ja pirskottele kastiketta salaatin päälle.

Paista Härkistä oliiviöljytilkassa muutama minuutti.

Sekoita kastike vedestä, Dijonsinapista ja piparkkumausteesta. Nosta pannu liedeltä, sekoita kastike Härkiksen joukkoon. Anna imeytyä 1-2 min, mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.


Nostele Härkis salaatin päälle ja tarjoa. Salaatin voi tarjoilla myös huoneenlämpöisenä.



Versofood and and their vegetable protein product Härkis challenged to develop a Christmassy recipe for Härkis. I have seen the results of some questionnaires concerning Christmas 2016 and have a noted that international foods and lighter choices are on the rise this Christmas. This in my mind I developed a Härkis salad, garrnished festively with figs and pomegranate seeds.


I can recall seeing so far as only one salad recipe for Härkis, so I also wanted to try how Härkis works in salads -and it worked well.



This salad is also tasty for pre-Christmas parties and for New Year celebrations.



Festive Härkis salad



1 bag of sprout mix

3 figs

2 mandarins

1 small pomegranate

1 small fennel bulb

1 small red onion

1 box Härkis



For Härkis

1 tablespoon oil for frying


1 tablespoon Dijon mustard

3 tablespoons water

1 teaspoon of gingerbread spice mix

salt

black pepper




salad dressing

½ cup pomegranate juice

½ tablespoons Dijon mustard

1 tablespoon olive oil or makadamia oil

1 tablespoon sherry vinegar

Peel the mandarins and separate the flesh from skin, cut figs into blocks. Slice the fennel into thin rings, peel and slice the red onion into thin rings. Roll the pomegranate against the counter and cut it into four blocks in a large bowl, remove seed from skin. Save the excess juice for salad dressing.Arrange salad ingredients on a serving dish. Mix the salad dressing and drizzle dressing over the salad.

Fry Härkis in olive oil for a few minutes. Mix the dressing from water, Dijon mustard and gingerbread spice mix. Lift the skillet from the heat, stir the sauce with Härkis. Let stand for 1-2 minutes, season to taste with salt and pepper. Lift Härkis over the salad and serve. The salad can also be served at room temperature.


Japanilainen lohikulho | Japanese sushi bowl


Kulhoon kootut ruoat ovat olleet tämän vuoden trendiruokaa. Olen jo ennen trendiä jo pitkään koonnut varsinkin japanilaista ruokaa kulhoon. Etenkin silloin kun mieli tekee japanilaista, mutta makia ja nigiriä ei jaksa väkertää.

Tähän kulhoon tuli sushiriisiä riisviinietikalla maustettuna, sokeriherneitä, retiisiä, avokadoa, wasabirucolaa ja mausteeksi
helposti sekoitettavaa kastiketta



Sushikulhon kastike


2 rl misokastiketta
2 rl sakea
1 rl miriniä
1 rl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä



Bowl foods have been among this year's hottest food trends. Even before the trend I have for a long time put together dishes in bowl, especially Japanese food. When yo're crawing for sushi, but don't have time to roll makis or make the perfect nigiri, sushi bowl is an easy shortcut.

This bowl of sushi rice was flavored with rice vinegar, sugar snap peas, radish, avocado, wasabi rucola and dressing.




Sushi bowl dressing



2 tablespoons misokastiketta

2 tablespoons sake

1 tablespoon mirin

1 tablespoon soy sauce

1 teaspoon sesame oil






Naisten hemmotteluvuorokausi Viking Gracella | Ladies' cruise on Viking Grace


Lähinnä yleensä työmatkoilla risteilevänä odotan yleensä laivalla vain perille pääsyä. Entä kun risteilyllä tarkoitus on vain nautia risteilystä, ilman maihinpääsyä? Sain kutsun viettää naisten hemmotteluristeilyä Viking Gracella ja testata tällaista 23 h risteilykokemusta. Mukaani lähti kälyni Mariia. Julkasin jo risteilyn aikana Instassa muutamia kuvia.




Viking_Grace_risteily 
Viking_Grace_risteily


Viimeisin vuorokauden risteily taitaa olla parinkymmenen vuoden takaa. Kyllä ovat risteilyt ja laivat muuttuneet noista päivistä! Viking Gracella on panostettu elämyksellisyyteen, laatuun ja tyyliin. Laivalla on mahdollisuus nauttia mm. gourmet-elämyksistä, spa-hoidoista ja spa/sauna-tiloista, runsaista ostosmahdollisuuksista ja tyylikkäistä tiloista. Nyt emme odottaneet maihin pääsyä!

Laiva lähti perjantai-iltana yhdeksältä Turusta kohden Tukholmaa, jossa siis vain pyörähdettiin paluusuuntaan varhain lauantaiaamuna. Perjantaina laivaan saapuessamme kävimme vain viemässä tavarat hyttiin ennen siirtymistämme Oscar a la carte-ravintolaan. Ravintoloista ja ruoista kirjoitan vielä toisessa postauksessa, muuten tästä tulee liian pitkä vuodatus.

Viking Gracen Premium-hytit ovat raikkaasti sisustettuja ja tilavia, sänky oli tällaiselle herneprinsessallekin mukava ja leveä. Premium-hytissä on kylpytakit ja jääkaapissa hintaan kuuluen virvoitusjuomien lisäksi myös pullo kuohuviiniä.

I got to taste Viking Grace's 23 h cruise from Turku with my sister in law. We had comfortable  Premium cabins with sea view and complimentary bottle of sparkling wine which always is included on the Premium cabin price.


Viking_Grace_risteily



Viking_Grace_risteily

Viking_Grace_risteilyViking_Grace_risteily

Viking_Grace_risteily
Viking_Grace_risteily


Viking_Grace_risteily
Saaristomaisema oli upea aurinkoisena päivänä. Hytin isosta ikkunasta oli hyvä seurata ohi lipuvaa maisemaa. Lämpimämmillä keleillä suojaisalla takakannella olisi mukava nauttia merimaisemista.

Archipelago was stunning on a sunny day.


Viking_Grace_risteily

Viking_Grace_risteily


Vaikka pikkujoulukausi on kiivaimmassa vauhdissa ja juhlijoita oli laivan täydeltä, palvelu pelasi kuitenkin hyvin. Julkisia tiloja olisin kuvannut enemmänkin, mutta sen verran oli kuitenkin väkeä jo varhain aamullakin liikkeellä etten saanut hyviä yleiskuvia.


Sain matkan aikana muutamia huolestuneita viestejä kun ilta ja yö olivat melko tuuliset, taidettiin olla miltei myrskylukemissa. Vaikka laiva vähän keinahtelikin aalloissa, se oli sellaista ison aluksen hillityn vakaata keinuntaa, jossa ei tullut huono olo.

Viking Grace's interiors are contemporary. Wish I had more opportunity to photograph the interiors, but lots of people were up already early on the morning, so I got only few snaps of them.



Viking_Grace_risteily




Yksi risteilyn kohokohdista oli spa-hoitojen testaaminen. Mariia meni Total body renewal-hierontaan, joka on 50 minuutin rentouttava aromaattinen kokovartalohieronta."Rentouttavaa, ihosta tuli ihanan pehmeä" olivat hänen kommenttinsa. Minä kokeilin Chrono reserver-kasvohoitoa, marraskuussa ihoni kaipaa tehohoitoa ja välittömiä tuloksia. Chrono reserver on uudistava hedelmähappohoito kasvoille, jotka kaipaavat eloa, kosteutta ja hehkua. Olin koko miellyttävän tuntuisen hoidon ajan unen rajamailla. Iho näytti tasaisemmalta ja hoidon jälkeen tekemäni kevyt meikki säilyi tavallista paljon raikkaamman näköisenä myöhään iltaan asti.

Hoitojen lisäksi tutustuimme vielä spa-osastoon ja testasimme lyhyesti kylmähuonettakin. Muutaman parin asteen pakkasessa vietetyn minuutin jälkeen oli mukava siirtyä saunan lämpöön. Spa-osasto ja hoidot ovat suosittuja ja niihin suositellaan tekemään varaus jo etukäteen.

We also got to test spa treatments. Mariia went to  relaxing massage, I had a skin renewing facial. There is also a sauna, herbal sauba, jacuzzis and a snow cave in the spa. Both spa and the treatments are popular, so it's vise to book in advance.


Viking_Grace_risteily




Viking_Grace_risteily

Viking_Grace_risteilyViking_Grace_risteily



Pikku lepo hytin isosta ikkunasta kauniita saaristomaisemia ihaillen oli paikallaan span jälkeen, sitten lähdimmekin shoppailemaan tuliaisia ja vähän kosmetiikkaa itselle. Laivalla pitää aina tuoksutella uutuustuoksujakin, päädyin tosin vanhaan lemppariin. Saatavilla oli tunnettujen kosmetiikkamerkkien lisäksi sarjoja joihin en ole maissa törmänyt; mm. ruotsalaismallin kehittelemä Emma S.-sarja, hollantilainen Rituals ja Yhdysvalloista tuttu Bath and body works. Samppanjavalikoimakin oli laaja.

Olipa mukavat 23 tuntia nauttien hyvästä seurasta, herkullisesta ruoasta ja hemmottelusta. 



Viking Grace has great shopping opporturnities and cosmetic series hard to find elsewhere. Also champagne selection is great.

What a great 23 h enjoying good company, tasty food and pampering.






*Hemmotteluristeilyn tarjosi Viking Line *Pampering cruise complimentary of Viking Line