Vuoden paras matka oli Hongkongin matka. Hinta oli kohdillaan, lennot maksoivat 310€ ja kahden hengen 4* hotellihuone hyvällä paikalla 56€/yö. Hongkong ei pettänyt toisellakaan kertaa, aiemmin olemme olleet siellä mennen tullen matkalla Australiaan v. 2010. Menisin vielä vaikka uudestaankin.
The best trip last year our was super cheap spring holiday in Hong Kong.
Hongkongissa koettiin myös vuoden paras brunssi. Vappuaattona nauttimamme Mandarin Oriental-hotellin sunnuntaibrunssi oli kertakaikkisen upea, ruoka tuoretta, herkullista ja kauniisti aseteltua. Tarjoilijamme piti meistä hyvää huolta ja varmisti, että lasissa oli jatkuvasti brunssin hintaan kuuluvaa Ruinartin samppanjaa.
The best brunch was also in Hong Kong. Mandarin Oriental Sunday brunch with free flow Ruinart was superb.
Vuoden ihanin kotiaamiaisruoka on granolatorttu, brunssiruokien kauneuskuningatar.
The tastiest home breakfast is granola pie, beauty queen of brunch table.
Vuoden paras kasvoöljy on Lumenen Sisu. Saadessani öljyn pressitilaisuudesta mukaan ennakko-odotuksena oli "öljy kuin öljy", tosin tyylikkäässä pullossa ja ihanan metsäisen tuoksuisena, mutta tämä olikin todella hyvä tuote iholleni. Olen käyttänyt iltaisin ja lisännyt aamulla tipan kosteusvoiteen joukkoon. Keskuslämmityksen kuivattama iho kiittää; iho tuntuu pehmeältä ja juonteet matalammilta. Sisu pääsee ostoslistalle jatkossakin! Lumenen brändiuudistus on muutenkin modernin raikas ja sarjaan on tullut muitakin hyviä uusia tuotteita.
The best facial oil is Sisu by Finnish beauty brand Lumene. I got a bottle as PR sample, even though I liked the bottle, I didn't have any high expectations. I was happily surprised how good the oil felt and how soft and plump it made my skin when used nightly.
Vuoden parhaat kengät olivat nämä loafertennarit. Ehdottomasti parhaimmillaan ilman sukkia käytettynä. Kestää kuukaudia ennenkuin näiden sesonki on taas ajankohtainen...
The best shoes of the year were these tennis shoe/loafer hybrids.
Vuoden paras terassi on Löylyssä. Talvella en ole siellä käynytkään. Parhaus koskee tosin vain hyvää kahvia, näköalaa ja lukemiseen oivallisesti sopivia kivoja leveitä löhötuoleja, ruokaa en ole maistanut ja palvelussa on parantamisen varaa. Vuoden ehdottomasti töykein palvelukokemuskin kun on Löylystä.
The best terrace in the city is at Löyly. Visited several times during summer and loved their coffee, wide chairs and views. Service was not at the same level, unfortunately.
Vuoden aliarvostetuin juures on palsternakka. Se on herkullista uunissa paahdettuna, pyreenä, keittona...
The most under rated root vegetable is parsnip. It tastes woderful wgen toasted in oven, pureed, in soups
Vuoden paras pizza on itse tehty. Taika on pitkään nostatetussa taikinassa.
The best pizza is bomemade. The secret is to let dough to rise 72 h.
Ruokakuvaajan paras vuodenaika on kevät syötävine kukkineen ja alati lisääntyvine päivänvaloineen.
Spring is the best time for food photographer with increasing daylight and edible flowers.
Vuoden paras kaupunkitapahtuma oli Taste of Helsinki, kaikesta sateesta huolimatta.
Taste of Helsinki was still the best urban festival despite the heavy rain.
Vuoden odotetuin oli taas mansikkakausi. Veikkolalaisen Eerikinkartanon Sonata oli erinomaisen makeaa, kiinteää ja isoa niin kauden alussa juhannuksena kuin vielä elokuullakin.
Mansikkaan kiteytyy viime vuosi; ei suuria muutoksia tai valtavia onnistumisia, mutta pieniä asioita, jotka tuovat kuitenkin paljon iloa elämään.
Mitkä olivat sinun vuotesi pieniä tai suuria ilonaiheita?
Strawberry season was the most waited time of the year. Sonata strawberries didn't fail, I almost cried of joy when taking the first bite.
What were the highlights of your year?