Syntisen hyvä Oreo-suklaapiirakka ilman uunia | No bake oreo tart

Tämän supersuklaisen Oreo-suklaapiirakan tein uudeksi vuodeksi, mutta olin jo unohtanut reseptin luonnoksiin.  Kaikkien suklaan ystävien suosikkipiirakka on helppo tehdä ja lopputulos on syntisen hyvä!

This super chocolaty pie I made for New year, but had forgot to post the recipe. It's easy to make and sinfully good!






Pohjaan:

300 g Oreo-keksejä

1½ dl voita



Suklaakermatäytteseen:

2 dl kermaa

200 g tummaa suklaata

½ dl voita



Koristeluun:

5-6  Oreo-keksiä

suklaahippusia



Hienonna monitoimikoneessa keksit pohjaa varten. Lisää voisula ja sekoita hyvin. Painele seos 24 cm piirakkavuoan pohjaan ja reunoille tasaisesti. Laita pohja pakastimeen siksi aikaa kun valmistat suklaatäytteen.

Kiehauta kerma kattilassa. Vähennä lämpöä, lisää hienonnettu suklaa ja voi ja anna seistä 5 minuuttia. Sitten sekoita täyte tasaiseksi. Kaada suklaatäyte pakkasesta ottamaasi piirakkapohjaan ja koristele kekseillä ja suklaahippusilla.

Anna jäähtyä kylmässä vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli.



For crust:

300 g Oreo cookies

1½ dl butter



For chocolate cream filling:

2 dl  heavy cream

200 g dark chocolate

½ dl butter



To decorate:

5-6 chopped Oreo cookies

chocolate chips



To make the crust, blend Oreo cookies using a food processor until the texture of crumbs. Add the melted butter and blend until well combine. Place the mixture into 24 cm tart pan and press onto the bottom and up the sides evenly. Freeze the crust whilst preparing the chocolate filling.

In a medium saucepan, bring cream to the boil. Remove from heat, add chopped chocolate and butter and let rest for 5 minutes. Then stir until dissolved. Pour chocolate filling over oreo crust, and decorate with some chopped oreo cookies and chocolate chips

Chill for 2 hours at least, preferably overnight. Unmold and serve.

Makkaratalkoot | Home made sausages

Tämä talvi on mennyt ilman makkaroita, vaikka aiemmin olemme tehneet niitä säännöllisesti useamman kerran vuodessa ja nytkin makkaratalkoista on ollut puhetta useampaan otteeseen. Liekö vegebuumilla osansa? No joka tapauksessa nyt kaivettiin Kitchen Aidin makkarasuulake ja lihamylly esiin.


makkara, raakamakkara

makkara, raakamakkara

Kitchen aid, makkara, raakamakkara



makkara, raakamakkara

makkara, raakamakkara




makkara, raakamakkara
 zindandel, viini, punaviini
 
Jos kaapeistanne löytyy isompien merkkien vanhoja yleiskoneita, uudet saman merkin suulakkeet ja lihamyllyosat käyvät yleensä aika paljon vanhempiinkin malleihin. Ystäväperhe osti uuden suulakkeen ja myllyn 70-luvun Kenwoodiin. Vanha Kenwood on kuulemma ruman värinen ja mallikin aika retro, mutta hyvin jaksaa jauhaa. Tarkista sopivuus myyjältä kuitenkin ennen ostosta.

Italialainen makkara on hyvä yleismakkara, josta voi lähteä liikkeelle raakamakkaroita ensi kertaa tehdessä. Me olemme possun lisäksi testanneet nautaa, lammasta ja jopa ankkaa. Maustamisessa kannattaa olla rohkea, sillä rasva pyöristää makua (älä vain yritäkään vähentää rasvan määrää. Makkaraan kuuluu rasva, muuten lopputulos on liian kuiva!). Suolia saa ainakin hallien lihakauppiailta, muistakin lihaa tiskistä myyvistä kaupoista kannattaa kysellä. Eivätkä ne ole yhtään ällöttäviä, vaan paperinohuita, valkoisia ja tietysti puhtaita. Liota suolia vartti ennen käyttöä, sillä ne on suolattu.

Makkaranvalmistus on hauska ohjelmanumero ruokavieraille illan aluksi ja sujuu yllättävän nopsaan kun liha on jauhettu ja maustettu valmiiksi. Alla olevan parin kilon satsin pursottelee noin kolmessa vartissa pareittain työskennellen niin, että toinen syöttää lihaa koneeseen ja toinen hoitelee pursotinta. Lähes koko ystäväpiirimme on joutunut päässyt valmistamaan omat makkaransa.

Jos makkaroita haluaa nauttia todella näyttävästi, ne voi tarjoilla hodarimakkaroina ja juoda samppanjaa palanpainikkeeksi, kuten teimme joitain vuosia sitten.

Nyt kuitenkin joimme makkaroiden kanssa Jussi by Botter Organic Zinfandelia* Italian Pugliasta. Viinipullo on puettu hauskasti Jussi-paitaan ja helavyöhön. Mehevän hilloisena, mutta ryhdikkäänä viini sopii hyvin vähän mausteisempienkin makkaroiden kanssa.



Italialainen makkara

1,5 kg porsaan kasleria
300-500 g savustettua, rasvaista possunkylkeä
3 rkl punaviinietikkaa
1 rkl suolaa
1 rkl tuoretta rouhittua mustapippuria
4 tl tuoretta rosmariinia
3 kynttä tuoretta valkosipulia
1 rkl kuivattua basilikaa
2 tl paprikaa
2 tl murskattua chilipippuria
1 tl jauhettuja fenkolinsiemiä
1/4 tl fariinisokeria
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
Voit ostaa lihan ja silavan valmiiksi jauhettuna tai jauhaa ne itse. Kitchen aidilla käytä karkeampaa (=suurempireikäistä) jauhinlevyä nopeudella 4.
Laita sianlihan ja punaviinietikkaa kulhoon. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria, persiljaa, valkosipulia, sipulijauhe, basilika, paprika, chilipippurihiutaleita, fenkolin siemeniä, ruskeaa sokeria, oreganoa ja timjamia. Vaivaa kunnes mausteet ovat tasaisesti sekoittuneet lihaan.
Pistä liha-mausteseos jääkaappiin peiteltynä tai pursota makkarat valmiiksi ja anna makujen sekoittua jääkaapissa 12 h. 
Ennen paistamista pistele makkarat hammastikulla jotteivat ne olisi räjähdä uunissa ja paistoa 180 C uunissa n. 30 min. Makkarat voi paistaa myös pannulla. Sikamakkaroiden tulee olla täysin kypsiä.

Makkarat voi myös pakastaa raakana ja käyttää ne kahden kuukauden sisään pakastamisesta.

* Viini saatu testiin blogin kautta. Alkoholia koskevat kommentit joudun poistamaan, muut kommentit ovat tervetulleita.


We got a Kitchen Aid mixer from my mother several years ago. After we hade made sausages with our friends, we had repeatedly spoken of buying a meat grinder and sausage stuffer. I got the parts as Christmas gift few years ago and we have made sausages several times a year.

These Italian sausages are good choice when you make your own sausages for the first time. You can adjust seasoning to your own taste, but do not reduce amount of fat. Sausages need fat, otherwise they get dry. Fat also rounds up the flavors, so you might wan to add more chili.
At this point, anyone who feels sick when thinking of the intestines, I can tell you that they are sold salted, squeaky clean, white and thin, there is nothing disgusting in them. Intestines are used also in good industrially manufactured sausages. Casings should be rinsed well and soaked for abt 20 min.
We tested with sausages Jussi by Botter Organic Zinfandel* from Puglia, Italy.

Italian sausages

1, 5 kg ground pork
500 g smoked pork belly
3 tablespoons red wine vinegar
1 tablespoon salt
1 tablespoon freshly cracked black pepper
4 teaspoons fresh rosemary
3 cloves fresh garlic
1 tablespoon dried basil
2 teaspoons paprika
2 teaspoons crushed red pepper flakes, or to taste
1 teaspoon ground fennel seeds
1/4 teaspoon brown sugar
1 teaspoon dried oregano
1 teaspoon dried thyme
You can use grinded  pork and lard or grind yourself pork neck and lard.
Place the pork and red wine vinegar in a mixing bowl. Sprinkle with salt, black pepper, parsley, garlic powder, onion powder, basil, paprika, red pepper flakes, fennel seed, brown sugar, oregano, and thyme. Knead until spices are evenly distributed through the sausage.
Divide the sausage into thirds, and form into 3 logs; wrap each in plastic wrap. Place wrapped sausage into a freezer bag before freezing, or store in refrigerator for at least 12 hours before cooking to let the flavours to blend. Bake in 180 C oven for 30 min.

You can also freeze uncooked sausages and use them within two months.



*Wine received fort test from importor


Possunposket ja Hasselbackan bataatit

Possunposkia on tehnyt mieli valmistaa jo pidemmän aikaa. Hakaniemen hallissa niitä myyvät ainakin Lihahaka ja Reinin Liha. Kannattaa kysyä onko pakkasessa, jollei tiskissä näy.

Posket -kuten muutkin halvemmat ruhonosat- vaativat pitkän haudutuksen, joten ne ovat hyvää viikonloppuruokaa. Itse valmistelu ei kauaa kestä ja lihan hautuessa voi ottaa vaikka nokoset, pelata lautapeliä tai ulkoilla.


Hasselbackan perunat ovat monelle tuttu, mutta myös bataatin voi siivuttaa samaan tapaan ja maustaa amerikkalaisittain makeansuolaisella pekaaniseoksella.



I have wanted to prepare pork cheeks for a long time. Last weekend I finally bought them in a food hall. They need to be few hours in oven, but preparing for oven takes only about 15 minute.

Thinly sliced Hasselbacka potatoes are very well known in the Nordic countries, but the same method can be also applied to sweet potatoes.


possu, bataatti, resepti, pataruoka

bataatti, resepti
Hasselbackan bataatit



3 rkl oliiviöljyä + lisää pirskotteluun

60 g fariinisokeria tiukasti pakattuna

1 murskattu valkosipulinkynsi

90 g hienonnettua pekaanipähkinää

2 tl hienonnettua tuoretta timjamia

merisuolaa ja vastajauhettua pippuria1

20 g raastettua parmesaania

4 pientä bataattia



Kuumenna uunissa 200 ° C. Vuoraa vuoka alumiinifoliolla.

Sekoita kulhossa oliiviöljy ja fariinisokeri. Lisää valkosipuli, pekaanipähkinät, timjami, 1/2 tl. suolaa ja 1/2 tl. pippuria sekä 60 g juustoa. Sekoita.

Leikkaa jokaiseen bataatti terävällä veitsellä 3 mm välein viillot niin syvään, jotta ne jäävät alaosastaan kiinni ja pysyvät koossa. Laita bataatit viipaloitu puoli ylöspäin foliolla vuorattuun vuokaan. Pirskota oliiviöljyä ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla.

Paahda 50-60 min, kunnes perunat ovat pinnasta ruskistuneet ja pehmeitä keskeltä. Ripottele pekaaniseos bataattien päälle viimeisten 10 minuutin ajaksi. Ripottele ennen tarjoilua 
loput 60 g juustoa bataattien päälle. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.




Possunposket kotikaljassa

1 kg possun poskia  
2 isoa porkkanaa
2 palsternakkaa
4 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rl riista- tai kasvisfondia
2 rl salviaa silputtuna
0,5 l kotikaljaa
suolaa
pippuria
voita

Nosta sulaneet possunposket pöydälle lämpiämään tuntia ennen ruoanlaittoa. Kuori porkkanat, pasternakat, sipulit ja valkosipuli. Pilko salottisipulit ja valkosipulinkynnet puoliksi. Ruskista possunposket pannulla voin kanssa ja nosta pataan. Samassa rasvassa kuullota sipulit ja valkosipulit. Nosta pataan. Lisää kotikalja ja lisäksi vettä kunnes liha miltei peittyy. Kaada padan sekaan loraus fondia ja silputtu salvia.

Hauduta pataa kannen alla 150 asteessa. Lisää tunnin kuluttua kuorittu ja lanteiksi leikattu porkkana ja pasternakka. Anna hautua 3-4 tuntia kunnes liha on mureaa. Mausta mustapippurilla ja merisuolalla maun mukaan. Tarjoa Hasselbackan bataattien kera.


        
Hasselbacka sweet potatoes

3 tbs. extra-virgin olive oil, plus more for drizzling
60 g firmly packed light brown sugar
1 garlic clove, crushed
90 g pecans, chopped
2 tsp. chopped fresh thyme
sea salt and freshly ground pepper
120 g grated Parmesan cheese
4 small sweet potatoes

Preheat an oven to 200°C. Line a square baking pan with aluminum foil.

In a bowl, stir together the olive oil and brown sugar until combined. Stir in the garlic, pecans, thyme, 1/2 tsp. salt and 1/2 tsp. pepper. Fold in 60 g of the cheese. Set the topping mixture aside.

Using a sharp knife, cut each sweet potato crosswise into 3-mm slices, cutting only three-fourths of the way through the potatoes so they stay intact. Place the potatoes, sliced side up, in the prepared baking pan. Drizzle with olive oil and season generously with salt and pepper.

Roast until the potatoes are browned on the outside and tender in the center, 50 to 60 minutes, sprinkling the topping over the potatoes during the last 10 minutes of roasting. Remove from the oven and sprinkle evenly with the remaining 60 g cheese. Let cool slightly before serving.
         


          
Pork cheeks


1 kg pork cheeks


2 large carrots


2 parsnips


4 shallots


3 garlic cloves


2 tablespoons game fond


1 tablespoon fresh sage


0,5 l home-brewed beer (or dark beer)


salt


pepper


butter



Lift the meat on the table to warm up an hour before cooking. Peel the carrots, parsnips, onions and garlic. Chop the onion into wedges and garlic cloves in half. Brown the meat in a pan with butter and place in cast iron pot. In the same fat fry onions and garlic. Lift in the iron pot.  Add fond, sage and home-brewed beer (and water) until the meat is almost covered.

Simmer stew under the lid in 150 degrees oven. After one hour, add peeled and cut carrots, parsnips and fresh rosemary. Cook for 3-4 hours or until the meat is tender. Season with black pepper and sea salt to taste. Serve with Hasselbacka sweet potatoes.