Olen ajatellut blogiin sarjaa luksusaamiaisista, jotain arkiaamiaisen ja kotibrunssin välimailta. Olenhan kertonut aiemminkin, että rauhalliset viikonloppuaamiaiset ovat mieleeni. Luksusaamiaisella en tarkoita kaviaaria ja samppanjaa, vaan ihan edullisesti toteutettavia aamuherkkuja. Joka postauksessa olisi vähän tavallisesta poikkeava aamiaisruoka, jolla saa kivaa ekstraa viikonloppuaamuun.
Luksusaamiaisvinkkejä on tulossa kerran, kaksi kuussa. Aloitetaan näin marjakaudella marjaisalla leipävanukkaalla.
Englantilainen leipävanukas
2 dl marjoja (vadelmia, herukoita, mustikoita ja/tai mansikoita), lisää koristeluun
1 dl marjamehua
1 rkl vaahtera- tai kookossiirappia
1 dl punaisia marjoja
1 rkl maissitärkkelystä
2 isoa palaa vaaleaa leipää
turkkilaista jugurttia
Tämä (aamiais)herkku on erittäin helppo tehdä. Jos leivän kuori on kovaa, leikkaa se pois. Aseta kukin siivu pieneen kulhoon
Laita puolet marjoista kattilaan (jos mansikat ovat suuria, leikkaa ne puolikkaiksi), lisää mehu sekä siirappi ja kiehauta. Kun marjat alkavat pehmitä, muussaa niitä hieman haarukalla. Lisää marjojen joukkoon kylmään vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelys ja sekoita. Lisää muut marjat ja kypsennä noin 2 minuuttia.
Täytä kukin leivällä vuorattu kulho kuumilla marjoilla. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin yöksi. Aamulla aamiainen on valmis. Nauti turkkilaisen jugurtin ja tuoreiden marjojen kera.
I have thought of series of luxury brekfast posts in the blog, maybe once or twice a month. By luxury I don't mean Champagne and caviar, but inexpensive breakfast dishes that give that something extra to weekend mornings.
Let's start with English pudding.
English bread pudding
2 dl berries (raspberries, currants, blueberries and/or strawberries), more to decor
- 1 tbsp maple ole cocoa syrup
- 1 dl juice of red berries
- 1 tbsp corn starch
- 2 big slices of white bread
- Turkish yoghurt for serving
- It is very easy to make. If breads crust is hard, cut it out and place each slice in small bowl
- Place half of berries in a pot (if strawberries are big, cut them in half), add juice, sugar and start to cook. When berries get soft, smash them with a fork. Add cornstarch mixed with a bit of cold water and mix it all. Add the rest of berries, cook for about 2 minutes.
- Fill each bread hole with hot berries. Let cool and place in a fridge overnight. In the morning your breakfast is ready. Enjoy with some Turkish yoghurt and fresh berries.