Keski-ikäisen kaamoskooman selätystä

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kaneka Ubikinolin kanssa


Vuosi vuodelta olen tuntenut kestäväni  yhä huonommin syksyn ja talven pimeyttä. Ei jaksa, ei huvita, tekisi vain mieli vetäytyä talviunille. Kaamoskooma iskee. Tiedät varmaan tunteen?


Kaneka Ubikinol Ubikaps kokemuksia
Pitkät työpäivät ja Pohjolan kaamoksen pimeys ovat huono kombo, mutta realiteettia minulle ja monelle muullekin. Jotenkin näiden talvi- ja syyskuukausien pimeyden läpi on rämmittävä. Olisi ihan kiva jos talvikuukaudet eivät olisi vain sumuista ryömimistä kevättä kohden. Alituinen kahvin ryystäminenkään ei pidä pirteyttä yllä, muut keinot on otettava käyttöön.


Kaneka Ubikinol Ubikaps kaamoskoomaan


Riittävä uni, liikunta, luonnossa samoilu, monipuolinen ruoka ja niiden vähäisten valoisien tuntien hyödyntäminen ulkoilussa auttaa jaksamaan, mutta nekään eivät välttämättä riitä pitämään vireyttä yllä näinä kaamoskuukausina.






Kaneka Ubikinol Ubikaps keski-ikäisen väsymykseen
Kaneka Ubikinol Ubikaps kokemuksia

Kaneka Ubikinol Ubikaps kokemuksiaTestaan yhteistyössä Kaneka Ubikinol Ubicaps-ubikinolikapseleita. Ubikinoli on ikääntymistä hidastava ja sydäntä tukeva antioksidantti, jota tarvitaan elimistön energiantuotannossa.

Kapselit s
isältävät voimakasta, tehokkaasti imeytyvää ja nopeavaikutteista antioksidanttia ubikinolia. Ravintolisästä ubikinoli imeytyy helposti ja on heti sellaisenaan solujen käytössä energian tuotantoon ja antioksidanttisuojaksi.
Ubikinolia suositellaan väsyneille, ikääntyville eli siis jo meille keski-ikäisillekin, urheilijoille, statiinilääkkeitä käyttäville, tupakoitsijoille, toipilaille ja muille, jotka eivät pysty hyödyntämään ubikinonia esim. heikentyneen imeytymisen tai entsyymitoiminnan vuoksi. Vaikutuksen luvataan nostavan vireystasoa, ubikinoli tuo uutta energiaa ja auttaa jaksamaan arjen rasituksissa.

Kuluneet viikot ovat sisältäneet reissuja, pitkiä työpäiviä ja stressiäkin aika lailla, mutta useamman viikon Ubicapseja popsittuani kaamoskooma ei tunnu saavan niin pahaa otetta kuin joinain talvina. Olen tuntenut jaksavani paremmin kuin monena aikaisempana alkutalvena eivätkä päivät kulu pelkässä kaamossumussa. Taidan päästä sittenkin tämän pimeän kauden läpi kunnialla! Ja hei, enää alle kaksi viikkoa ja päivät alkavat hiljalleen taas pidentyä!

Miten sinä kestät pimeyttä ja talvea? Oletko kokeillut ubikinolia? Mitkä ovat sinun aseesi kaamoskooman selätykseen?


Laktoositonta, hiivatonta, makeuttamatonta ja gluteenitonta ravintolisää myyvät luontaistuotekaupat, Sokos ja eri apteekit.



Testing Kaneka Ubikinol Ubicaps to fight fatigue during the dark Nordic winter months.

Viisi viikon varrelta

Itsenäisyyspäivä, myrsky kahvikupissa, lahjavinkki , talvikauden vaatteidenhuoltovinkki sekä viikon hieman humoristinen nolouden hetki. Mm. niistä tämän viikon viisi on tehty.


Bloggaaja rannalla

Viikon kaunein päivä oli itsenäisyyspäivä, monellakin tapaa. Sääkin suosi Suomea -tai
ainakin Helsinkiä.

Anopin neulomat sukat


Viikon huvittavin tilanne oli kun itsenäisyyspäivän iltana ovikello soi viiden maissa. Siippa oli lähdössä illaksi töihin ja minä olin jo vaihtanut kotiasun päälle ja vetänyt villasukat jalkaan. Oven takana seisoi naapurin rouva, joka ystävällisesti kysyi haluaisimmeko tulla heille lasilliselle. Siinä minä seisoin kotiasussa, ilman meikkiä ja tukka pystyssä, hän oli avokkaat jalassa, tyylikkäässä mekossa ja muutenkin laitettuna. Olimme jossain vaiheessa jutelleet, että tulisimme heille lasilliselle ja katsomaan remontoitua asuntoa, mutta tilanne tuli vähän liian äkkiä. Heillä oli ollut vieraita iltapäivällä ja juotavaa oli vielä jäänyt. Selitin jotain Siipan töistä ja toivottelimme hyvää itsenäisyyspäivää. Myöhemmin ajattelin tosin, että turhaan nolostutti. Saanhan kotona olla millaisessa asussa haluan.




Viikon kahvi on lakukahvi. Sain paljon kommentteja koskien oheista facebook-kuvaa johon oli tekstiksi kirjoittanut "Lakukahvia lakuströssleillä - koska olen aikuinen". Lakukahvia myy sesonkituotteena Nespresso ja Meiralla on lakuströsseleitä. Saman asian voisi kenties ajaa pikku tuuttaus lakukastiketta kahvimuki pohjalle?




Viikon vaateidenhuoltovinkki on kashmirkampa. Inhoan palelua ja käytän talvella -leudoillakin keleillä- usein kashmirneuleita, -huiveja ja pipoja. Yllättäen monet edulliset kashmirtuotteet ovat kestäneet siistinä ahkerassa käytössä paremmin kuin kalliimpien merkkien kashmirit. Ahkera tuuletus ja kashmirkampa (omani ostin Yrjönkadun Nappitalosta Helsingistä) on pitänyt edullisemmatkin tuotteet uudenveroisina. Klassiset mallit ja värit pysyvät käytössä vuosia.  Ja jos pelkäät pipon vetävän hiukset latteiksi tai sähköistävän, kashmirpipo ei sähköistä eikä pahemmin latista hiuksia.



Hopeinen sulkakorvakoru



Hopeaseppä Helsinki


Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on muistutus hankkia lahjoja suomalaisilta pienyrityksiltä. Tuet suomalaista työtä, autat säilyttämään pieniä kivijalkayrityksiä katukuvassa ja hankit yksilöllisiä lahjoja. Korut Design Laakso Sundman, Pieni Roobertinkatu 8.

Onko peruskahvi paras kahvi vai haluatko siinäkin kokeilla välillä jotain uutta? Entä onko lahjat hankittu vai eikö vielä ole ajatustakaan mitä lahjaksi lähimmille? Vai oletteko sopineet ettei lahjoja lainkaan?

Munakoisopullat tomaattikastikkeessa | Eggplant balls in tomato sauce

Tässä itsenäisyyspäivän ja joulun pyhien välisessä katveessa on kiva syödä ihan arkisesti. Sekasyöjätkin voivat keventää kasvisruoalla ennen joulun kinkkukautta. Mehevät munakoisopullat ovat herkullista kasvisruokaa, ne maistuvat tomaattikastikkeen ja pastan kanssa tarjottuna.



kasvisruoka-munakoisopullat-tomaattikastikkeessa

kasvisruoka-munakoisopullat-tomaattikastikkeessa

kasvisruoka-munakoisopullat-tomaattikastikkeessa-raaka-aineet








Munakoisopullat tomaattikastikkeessa

1 munakoiso (500 g), kanta poistettuna ja 1½ cm viipaleiksi leikattuna

Karkeaa suolaa ja rouhittua mustapippuria

5 dl tuoretta leipää tehosekoittimessa murustettuna

½ dl ekstra-neitsytoliiviöljyä

1 dl raastettua pecorinojuustoa

1 pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna ja 2 ohueksi viipaloituna

1 iso valkuainen

1 tl jauhettua paprikaa

2 tölkkiä (800 g) kokonaisia ​​luumutomaatteja tai tomaattimurskaa



Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa, laita viipaleet valumaan yhteen kerrokseen siivilään ja anna irtoavan nesteen valua 30 minuuttia. Huuhtele munakoisoviipaleet ja purista kuivaksi, painele ylimääräistä nestettä paperipyyhkeeseen. Mnakoisopullien muotoilu on helpompaa kun niissä ei ole liikaa nestettäSamanaikaisesti levitä leivänmurut leivinpapeilla vuoratulle uunipellille. Paista kunnes leivänmurut ovat kullanruskeita ja kuivahtaneita, n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä.



Kuumenna 1 rkl öljyä isolla valurautapannulla keskilämmöllä. Paista munakoisot parissa erässä kerran kääntäen, noin 2-3 minuuttia/puoli. Siirrä munakoisot siivilään jäähtymään. Lisää pannulle toinen rkl öljyä ja loput munakoisoviipaleista, paista. Jos pannu on liian kuuma, säädä lämpöä. Paistettuasi pyyhi pannu. Anna munakoisojen jäähtyä hetki.


Puristele munakoisoista mahdollisesti vielä irtoava neste. Laita viipaleet tehosekoittimeen.

Lisää paahdetut korppujauhot, pecorino ja hienonnettu valkosipuli. Käytä konetta lyhyen aikaa kunnes seos on karkea tahna. Siirrä kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita munanvalkuainen joukkoon. Jäähdytä kylmään asti, noin 30 minuuttia. Muodosta seoksesta 12 palloa. Jäähdytä vähintään 1 tunti tai yön yli, kunnes pallot ovat kiinteytyneet.

Jos käytät tomaattimurskaa, hienonna tomaatit pyöräyttämällä muutama kierros tehosekoittimessa.


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna 2 rkl öljyä rautapannussa tai padassa. Lisää munakoisopullat kahdessa erässä; kypsennä ja käännä varovasti lusikalla, kunnes pullat ovat kauniisti ruskistuneet, 6-7 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos pannu kuumenee liikaa. Nosta munakoisopullat lautaselle.


Lisää pannulle ruokalusikallinen öljyä ja hienonnettu valkosipuli, sekoittele öljyssä n. 30 sekuntia. Lisää tomaatit, reilu hyppysellinen chiliä, ½ tl merisuolaa, anna kiehahtaa. Nostele munakoisopullat pannulle, lusikoi tomaattikastiketta niiden päälle. Hauduta uunissa kunnes kastike on sakeutunut, 20 min. Nosta pata/pannu uunista. Laita grillivastus päälle. Laita jokaisen munakoisopallon päälle viipale mozzarellaa, nosta pata takaisin uuniin. Anna juuston ruskistua vastuksen alla, n. 3-4 min.

Tarjoa pastan kanssa.



Eggplant balls with tomato sauce make a delicious vegetarian meal.

             

Eggplant balls in tomato sauce

1 eggplant (500 g), stemmed and cut in 1½ cm planks


½ dl



2



Preheat oven to 175 degrees. Sprinkle the eggplant slices with salt, place in a single layer around a colander set over a bowl, and let stand for 30 minutes. Rinse eggplant, drain, and squeeze dry, pressing out excess moisture and patting with paper towel. Removing excess moisture helps make it easier to roll the balls.

Meanwhile, spread breadcrumbs in a single layer on a rimmed baking sheet. Bake until dried and just turning golden, 5 minutes. Let cool.                                                         

Heat 1 tablespoon oil in a big cast iron skillet over medium-high heat. Add half the eggplant in a single layer; cook, flipping one time, about 5 minutes. Transfer to colander. Repeat adding another tablespoon of oil and second half of eggplant. If pan gets too hot, adjust heat. Wipe out pan. Let eggplant cool slightly in colander.                                                    

Transfer eggplant to a food processor, discarding any extra juices that drained out. Add toasted breadcrumbs, pecorino and minced garlic. Pulse until mixture is a chunky paste. Transfer to a bowl. Season with salt and pepper. Stir in egg white. Chill until cold, about 30 minutes. Form mixture into 12 balls Chill at least 1 hour until firmer and cold and up to overnight. Best results with an overnight chill.                                                            

Preheat oven to 200 C degrees. Heat 2 tablespoons oil in a 30 cm enameled cast iron casserole or cast iron skillet over medium-high. Add eggplant balls working in two batches; cook, turning carefully with a spoon, until browned all over, about 6 to 7 minutes. If pan gets too hot, adjust heat. Transfer to a plate. Add remaining tablespoon oil and sliced garlic; stir until fragrant, 30 seconds. Add tomatoes, a large pinch of red pepper flakes, and 1/2 teaspoon coarse salt; bring to a boil. Return eggplant balls to pan; spooning sauce over to coat. Bake until sauce is slightly thickened, abt 20 minutes. Remove casserole from oven. Set oven to broil. Top each eggpant tball with a piece of mozzarella; return to oven. Broil until cheese is bubbly and golden in spots, about 3 to 4 minutes.          

Serve with pasta