Viisi viikon varrelta

Tähän viikkoon on kuulunut taas kaikenlaista.

Olen nostanut lasia kuningatar Elizabethille, kytännyt lumihankea, halannut tyynyä ja syönyt brunssia illansuussa...

Englantilainen kuohuviini
Englantilainen kuohuviini

Englantilainen kuohuviini


Kaksi englantilaista kuohuviinivalmistajaa; Hattingley Valley ja Ambriel esittelivät viinejään Englannin suurlähetystössä kuluneella viikolla.

Ilmaston lämpenemisen myötä Etelä-Englannin sää on nyt samanlainen kuin Ranskan Champagnen alueella kolmisenkymmentä vuotta sitten, maaperä on myös samankaltaista kalkkipitoista kuin Champagnessa. Alueella tuotetaan laadukkaita kuohuviinejä ja vivaihteikkaat brittikuohuvat kahmivatkin nykyisin alan arvostettuja palkintoja.



Ruokakirja, tammi kirjat

Kevään kaunein ruokakirja on Liemessä-blogin Jennin ja Viimeistä murua myöten-blogin Saaran Brunssikirja*. Kirjaa juhlistettiin after work-brunssilla. Kirjasta ehdottomasti lisää kunhan olen ehtinyt toteuttaa pari reseptiä.



In bloom, kimppu

Viikon kukkakimppu on ihana keväinen kimppu, jonka sain mukaani Brunssikirjan julkkareissa. Ja kuten näkyy, se on päätynyt moniin kuviinkin. En jostain syystä kaipaile "perjantaipuskia" vuoden pimeimpänä aikana, mutta valon lisääntyessä haluan viikonloppukimppuja kotiin.

Kukista puheenollen, missä luuraavat lumikellot? Facebook on muistutellut ottamillani lumikellokuvilla usealta vuodelta -talvella 2015 lumikellot olivat jo helmikuussa nupullaan, tänä vuonna hangesta ei pilkota edes vihreää, saati sitten nuppuja vaikka maanisesti kyttäilenkin talon seinustalla kevään merkkejä odotellen...






Viikon herkullisin paketti oli saamani Cococvin paketti*, josta paljastui mm. luomulaatuisia proteiini- ja aminohappopitoisia hampunsimeniä, kuitupitoisia chiansiemeniä sekä berkullisia, terveellisiä mulperimarjoja. Tuotteet pääsivät heti käyttöön viikonlopun aamuisessa tuorepuurossa. 

Ruokabloggaajille vinkiksi; taustalla oleva "puulevy" on Lidlistä tällä viikolla hintaan 1,99€/rulla ostettua kontaktimuovia,  vähän kauempaa ja isommalla aukolla kuvattuna menee melko hyvin aidosta.


Finlayson, tyyny, nukkuminen

Perjantaiaamuna kävin ennen töitä uudistetussa hotelli Presidentissä kevyessä joogahetkessä Kylli Kukkin johdolla. Pääsin myös kokeilemaan erilaisia Finlaysonin tyynyjä. Nukkumistapani eivät kuulemma ole ihan parhaat vaikka jätin sentään kertomatta herääväni usein puristaen olkapäätäni niin, että olassa on sormenkuvat tai välillä havahtuvani jopa kasvot kämmenen sisällä... kyljellään nukkujalle suositeltiin pään alle korkeaa tyynyä ja toista halattavaksi. Ehkäpä tyynyä halaillessa pysyisivät kädet pois kasvoilta.



Miten sinulla on viikko sujunut, nukutko levollisesti ja pähkäiletkö laillani missä kevän ensimmäiset kasvit viivyttelevät?

Makoisa lemon curd eli sitruunatahna

Herkullinen, aromikas ja raikkaan sitruksinen sitruunatahna on ihana herkku, jolla voit lisätä hieman aurinkoa päivääsi. Nauti curdia ohukaisten, vohvelien tai paahtoleipien kanssa, lisää sitä lusikallinen jugurttiin. Curdilla voit myös maustaa kakut, täyttää macaronsit tai käyttää sitä pavlovan täytteenä.

Curdia voi tehdä myös muiden hedelmien tai marjojen mehusta.



kotitekoinen-lemon-curd


kakuntäyte, curd, sitruunatahna



sitruunatahna, sitruunat, kakuntäyte

sitruunatahna, sitruunat, kakuntäyte





Lemon curd

2 isoa sitruunaa

2 kananmunaa 

2 dl sokeria 

50 g voita 

1 tl vaniljasokeria


Raasta huolellisesti pestyjen sitruunoidenkuoreet ja purista mehu talteen. Laita keltuaiset ja sokeri teräksiseen kulhoon tai kattilaan. 

Kiehauta vesi kattilassa. Kun vesi alkaa kiehua, sammuta liesi ja poista kattila liedeltä. Nosta kulho kattilan päälle. Huolehdi, että kattilassa oleva vesi ei osu kulhon pohjaan Vatkaa vesihauteessa keltuaisia ja sokeria kunnes vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. 


Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja mehu vähitellen, koko ajan vatkaten. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa vähän jäähtyneen seoksen joukkoon voi. Mausta vaniljasokerilla. 





Sitruunatahna säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa pari viikkoa.

Pauligin kokkikoulussa

Kylläpä aika kuluu, näidenkin kuvin ottamisesta on jo toista kuukautta. Kiva Pauligin kokkikoulu Teurastamon Flavour studiolla ei kuitenkaan ole unohtunut.


Kokkikoulu, flavour studio


Pitkä pöytä oli katettu valmiiksi ruokailijoita varten, mutta ensin osallistujien piti valmistaa ruoka Flavour Studion keittiössä.


Alex Nurmi, paulig kokkikoulu
Meitä oli toistakymmentä bloggaajaa kokkailemassa pauligilaisten kanssa. Reseptit oli laatinut ja kokkailua johti symppis Alex Nurmi.



Tonnikala, flavour studio
Sinappikaviaari
Linssit, linssiruoka
Nyhtökaura
Teimme tiimeinä monta ruokalajia, joissa käytettiin Pauligin eri tuoteperheiden tuotteita; Gold & Greenin nyhtökauraa, Santa Marian mausteita, tortilloja ja yrttitahnoja, Risentan pastaa ja granolaa... Saimme runsaan määrän herkullisia annoksia valmiiksi tuossa tuokiossa. Osan resepteistä olen jo toteuttanut kotonakin.


Kahvijuoma


Ruoan kanssa nautittiin Fizzy brew-juomaa; cold brew -kahvia karpalomehun ja spriten kanssa. Oli muuten raikas juoma!




Paulig kokkikoulu

Paulig kokkikoulu

Suklaakakku, paulig kokkikoulu


Suklaakakku, paulig kokkikoulu
Illan kruunasivat tietenkin jälkiruoat. Minä olin jälkiruokatiimissä, valmistimme raikasta mangojäädykettä paahdetun kookoksen kera sekä suklaagranolakakun, joka oli Ranteita myöjen taikinasa-blogin Marikan taidonnäyte.