Kesällä kaipaa helppoa, raikasta kesäruokaa. Erilaiset salaatit ovatkin ruokasuosikkejan kesällä. Salaatteja on helppo valmista ja ne maistuvat kaikille.
Ihaninta olisi paahtaa tietysti itsekasvatettuja tomaatteja, mutta omat tomaatinkasvatuskokeiluni ovat olleet onnettomia. Muutama tomaatti on kypsynyt, nekin jo syksyn saavuttua. Avoin vaikkakin aurinkoinen parveke ei tosin taida olla se paras kasvatuspaikka. Olen joka tapauksessa tyytynyt ostamaan tomaatit.
Ihaninta olisi paahtaa tietysti itsekasvatettuja tomaatteja, mutta omat tomaatinkasvatuskokeiluni ovat olleet onnettomia. Muutama tomaatti on kypsynyt, nekin jo syksyn saavuttua. Avoin vaikkakin aurinkoinen parveke ei tosin taida olla se paras kasvatuspaikka. Olen joka tapauksessa tyytynyt ostamaan tomaatit.
Helppo kesäinen mozzarellasalaatti
200 g kirsikkatomaatteja
1 nektariini
1 avokado
1 mozzarella
3-5 oksaa tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Pyöräytä kirsikkatomaatit oliiviöljytilkassa, paahda 200 C uunissa 15 min muutaman timjaminokasn kanssa. Anna tomaattien jäähtyä.
Kuutioi avokado ja nektariini, sekoita revityn mozzarellan ja tomaattien kanssa varovasti, mausta mustapippurilla, suolalla ja oliiviöljyllä.