Yhteistyö Lucas Bols ja Clarion Helsinki
Mikä on elämyksellinen cocktail ja miten sellaisia luodaan? Masterclassilla sen opin ja saan itsekin juomani myyntiin Clarion Helsingin Sky Bariin!
Pääsin opettelemaan elämyksellisten cocktailien tekemistä Bolsin brändilähettiläs Marcin Cebulan johdolla Bolsin likööreistä Helsingin Clarion-hotellin upeassa 16. kerroksen
Sky Roomissa.
Tutustuimme uusimpiin cocktailtrendeihin ja mietimme millainen on elämyksellinen cocktail. Se koostuu viidestä elementistä. Maku edellä tietysti mennään, mutta cocktalin voi tarjoilla monella erilaisella mieleenpainuvalla tavalla.
-raaka-aineet
-koristeet
-lasi
-tarjoilu
-tarina
Koristeita on loputtomiin. Trendikkäistä ovat etenkin ovat ympäristöä säästävät, syötävät koristeet. Raakaaineista käytetää kaikki mahdollinen; sitruksista mehu ja kuori, ananaksen lehtiä voi käyttää koristeena jne.
Lasissa on juomaan sulavaa hattaraa, cocktail viimeistellään suihkeella.
Juoma voidaan tarjota hiilihappojäällä taiottavan savun kera. Huomatkaa myös jättimäiset pallojääpalat!
Galliano hot shot on tuttu 90-luvulta. Perinteisessä pienessä lasissa tarjoillun shotin voi tarjota pikku laulun kera. Ruotsissa kuulemma laulellaan "Koka kaffe, vispa grädde, Hot Shot, Hot Shot, Hot Shot!"
Liköörit tuovat paitsi makua, myös väriä juomiin.
Lasina voi olla vaikka hehkulamppu.
Proseccoshotin kanssa tarjottava Passoa-cocktail jossa komeilevat omat kasvot elintarvikeväreillä riisipaperille painettuna on taatusti persoonallinen ja mieleenpainuva! Useimpia cocktaileja maistelimme vain tipoittain vain pilliä pipettinä käyttäen, mutta tämän joimme kurssi lopuksi kokonaan.
Uumoilin jo etukäteen, että päivän ohjelmaan kuuluu oman cocktailin kehittäminen.
Minä mietin kuumia valoisia kesäiltoja suunnittellessani omaa juomaani, halusin jotain kepeää pikku twistillä. Mietin yhtä kesän suosikkiruoistani; vesimeloni-fetasalaattia mintun kera. Tästä lähti idea feta-minttuvartaan kanssa tarjottavaan kuplivaan vesimelonicocktailiin.
Yllätyksenä tuli, että cocktailini -ja kaikkien muidenkin masterclassille osallistuneiden luomat cocktailit tulevat myyntiin Clarionin Sky Roomiin!
Viikot 26-27: Lumo Lifestyle "Hot Summer"
Meille annettiin vapaat kädet ja kaikista cocktaileista tulikin hyvin erilaisia. Ajattelin kuumia kesäiltoja suunnitellessani omaa reseptiäni. Lopputuloksena on pikku snackin kanssa tarjottava kupliva kesäcocktail.
Cocktailissani on sitruunamehua, proseccoa sekä Bolsin Watermelon- ja Elderflower-liköörejä. Useita Bolsin liköörejä on myynnissä Suomessa mutta minun ja Liemessä-Jennin cocktaileja varten Clarion on tilannut erikseen Elderflower- eli seljankukkalikööriä jota normaalisti ei Suomesta saa. Seljankukkaliköörin sijaan cocktailiin käy myös Bols Triple Sec tai Bols Peach.
Oletko itse tehnyt cocktaileja tai mocktaileja?
Valviran ohjeituksen mukaan alkoholia koskevat kommentit joudun poistamaan, muut kommentit ovat tervetulleita.