Hävikki-quesadillat

Näinä hamstrauksen aikoina on hyvä muistaa valmistaa ruoat niin, ettei hävikkiä synny. Säilyvimmät raaka-aineet voi säästää myöhemmäksi, helpoimmin pilaantuvat kannattaa syödä ensin.

Me syömme hävikkiruoka-annoksi muutenkin muutaman kerran viikossa kun keittoihin ja  munakkaisiin lisätään tähteitä ja pussinloppuja joita kotoa löytyy. Nyt kun kaupassakäyntiä on harvennettu minimiin, kuivakaappeihin, pakastimeen ja jääkaappiin on tullut kurkittua entistäkin tarkemmin ja kokeiltua erilaisia yhdistelmiä.



Kotoa löytyi kaapista paketillinen tortilloja ja tacomaustetta, pakastimesta pussillinen maissia, jääpalamuotissa pakastettua karamellisoitua sipulia sekä kypsennettyjä mustapapuja pussillinen. Jääkaapissa oli jugurttia sekä juustoraastepussin loppu. Tomaatteja meillä on miltei aina.

4 tortillaa
1,5 dl juustoraastetta

2 dl mustapapuja
2 dl pakastemaissia
tilkka öljyä ruskistamiseen
2 tl tacomaustetta
2 kuutioitua tomaattia tai 1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja puolitettuna.

Asettele tortillat pöydälle ja ripottele niiden pinnalle juustoraaste. Nosta loput kaksi tortillaa kansiksi.
Paahda quesadillat kuivalla pannulla kohtalaisella lämmöllä yksitellen molemmin puolin noin 2 1/2 minuuttia/puoli niin, että juusto sulaa.

Paahda tacomausteella maustettua maissia öljytilkassa muutama minuutti kunnes maissi ruskistuu hieman, lisää pavut pannulle lämpiämään vielä parin minuutin ajaksi. Sekoita tomaattikuutiot joukkoon lopuksi.

Tarjoile quesadillat vihanneksien kanssa, tarjoa lisänä turkkilaista jugurttia (jonka voi maustaa karamellisoidulla sipulilla) sekä tuoretta korianteria.




Myrskyn silmässä

Maailma on yht'äkkiä erilainen kuin hetki sitten. Aamulla ikkunasta kaikki näyttää näennäisesti olevan kuin ennenkin, mutta silti moni asia on toisin.








Mietin bisnestuttujani ympäri Euroopan, normaalisti olen monien kanssa päivittäin tai ainakin viikottain  yhteydessä. Viime viikosta alkaen bisnekset ovat hiljentyneet, mutta olemme viestitelleet kuulumisia kysellen. Toistaiseksi kaikki ovat terveinä, mutta tilanne voi muuttua nopeastikin.

Olen kuitenkin ollut rauhallinen. Heräilen normaalisti herkästi öisin ja stressaan helposti ympäri vuorokauden monesta asiasta. Nyt kun kaikki tuntuu olevan pois hallinnastani, olen toistaiseksi tyynenä myrskyn silmässä. Tiedän toki tilanteen olevan vasta aluillaan Suomessa, moni aivan suoraan ja välittömästi minua koskettava asia tulee varmasti vielä saamaan käänteen huonompaan.

Silti, juuri nyt, olen rauhallinen ja otan päivän kerrallaan. Suvun vanhimpia olemme ohjeistaneet pysymään kotona, me hoidamme kauppa- ja apteekkiasiat samalla kuin omatkin ostokset jotta he pysyisivät turvassa. Kunpa muutkin riskiryhmiin kuuluvat ymmärtäisivät, ettei kotiin jääminen ole heikkoutta vaan järkevää ja vastuullista toimintaa meidän kaikkien kannalta. Monissa  taloyhtiöissä ja kaupungiosaryhmissäkin on aktivoitu omilla kauppareissuilla tekemään samalla muillekin ostokset, jottei kaikkien tarvisisi lähteä kauppaan.

Jatkuvuuden tunnetta tuovat monet rutiinit, kuten vaikka hyvä aamiainen. Tästä pidän kiinni, jotta siitäkin saan kosketuksen normaaliuteen.


Leivonta






Leivonta, etenkin leivän leipominen rauhoittaa. Olenkin pyöräyttänyt aamiaissämpylät jo kolmasti viikon sisään.


Kevätkukka

Kevät

Maaliskuu


Kevät


Kaiken keskellä kevät etenee ja luonto alkaa hiljalleen vihertymään. Tämän myllerryksen keskellä lohtua tuo nähdä kuinka mustimmastakin maasta versoo taas pitkän talven syksyn jälkeen uutta. Kevätpäivän seisauskin oli jo ja valoisa aika lisääntyy harppauksittain.


Bloggaaja

Vaikka vielä viikonloppuna auringonpaiste ja lumisade vuorottelivat, pian voi luopua kaulahuiveista ja pipoista. Tennareissa olenkin kulkenut jo helmikuulta alkaen. Ulkoillakin voi ainakin toistaiseksi, koetan toki pysyä mahdollisimman kaukana muista. Onneksi sivukaduilla on hiljaista ja lähimetsän poluillakin väistettävät vastaantulijat harvassa. Kuva on otettu ennen panepidemian leviämistä Suomeen. Milloinkohan taas voi kulkea vapaasti ja vapautuneesti kaupungilla?

MIllä fiiliksillä sinä olet nyt?


Avokadopestopasta

Avokadopasta taitaa olla koko kansalle tuttu, mutta avokadosta voi tehdä myös pestoa, jonka voi sekoittaa pastan joukkoon tai levittää voileivän päälle.

Maalla anoppilassa teen kasvisvoittoista ruokaa, anoppini ei syö lihaa. Nyt emme anoppilaan pääse yli seitsemänkymppisten appivanhempien ja Tarmo-koiran seuraksi, tämänkin ruoan tein jo useampi viikko sitten viimeksi maalla ollessame.


pastaresepti



pastaresepti

pastaresepti

Avokadotahna

Avokadotahna

Avokadotahna


Avokadotahna maistuu sellaisenaankin, sitä voi levittää vaikka leivän päälle, tai dipata kasviksia tahnaan.



Avokadopesto

1 avokado
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 ruukku basilikaa
1 dl oliiviöljyä 
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna 
1 dl pinjan- tai kurpitsansiemeniä 
pippuria ja suolaa


Kuori ja kuutioi avokado, raasta sitruunasta pesty kuori, purista sitruunasta mehu. Laita tehosekoittimen kulhoon avokadokuutiot, sitruunan mehu ja raastettu kuori, basilika, kurpitsansiemenet, oliiviöljy, parmesaanijuusto, pippuria ja suolaa maun mukaan.

Käytä tehosekoitinta kunnes aineksista on muodostunut tasainen tahna. Keitä pasta ohjeen mukaan. Sekoita avokadotahna lämpimän pastan joukkoon. Voit lisätä annokseen avokadokuutioita ja paahdettuja pinjansiemeniä.