Pippurilohi ja aasialainen salaatti

Arjessa kaipaa helppoja, nopeasti valmistuvien ruokien ohjeita. 

Lohi on nyt edullisempaa kuin aikoihin, sitä on tullutkin valmistettua useampaan otteesee viime aikoina. 

Tähän reseptiin käy myös tavallinen mustapippuri, itse käytin hapokasta sichuaninpippuria
Sichuaninpippurissa on vahva, pirskahteleva  jälkimaku, joka tuntuu jännästi hieman puuduttavan suuta.







Pippurilohi ja aasialainen salaatti


4 lohimedaljonkia tai n. 200 g palaa
1 rkl Szechuan- tai mustapippuria
4 rkl riisi- tai sherryetikkaa
4 rkl soijakastiketta

1 pieni varhaiskaali tai jäävuorisalaatti
1 kurkku
250 g punaisia ​​siemenettömiä viinirypäleitä,
1 rl sushi-inkivääriä
Pieni nippu tuoretta korianteria tai thai-minttua- tai -basilikaa


Kuumenna pippureita pannulla sekoittaen noin minuutin ajan.

Murskaa pippurit sokerin kanssa morttelissa. Hiero pippurisokeriseosta lohipaloihin tai -medaljonkeihin molemmin puolin, laita astiaan. Sekoita puolet etikasta ja soijakastikkeesta, kaada kalan päälle. Anna marinoituja jääkaapissa vähintään tunnin ajan, käännä medaljongit kerran marinoitumisen aikana.

Kuumenna uuni 200 ° C asteeseen. Ota lohi marinadista ja laita leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Heitä pois loppu lohen marinadi.  Paista uunissa 12-15 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuutin ajan ennen tarjoilua. 

Revi salaatti karkeasti, hienonna yrtit ja laita suureen kulhoon. Leikkaa kurkku lohkoiksi ja puolita viinirypäleet. Sekoita jäävuorisalaatti, yrtit, viinirypäleet, kurkku ja sushi-inkivääri. Sekoita joukkoon loput etikasta ja soijakastikkeesta. Tarjoile lohen kanssa.

Onko sinulla jotain suosikkilohiohjeita?

Viisi viikon varrelta

Postaus sisältää saatuja tuotteita


Oi, mikä ihana lämmin syysviikkoa on ollutkaan. Lämpimistä päivistä huolimatta syksyn etenemisen huomaa pöivittäin; päivä lyhenee yli puoli tuntia viikossa ja ruska värjää luontoa. 





Hiustenhoito

Perjantai oli hyvä hiuspäivä. L'Orealin aamun Good hair Friday PR-tapahtumassa pääsimme Tiian ja Sarin kanssa hemmottelevan hiushoitoon L'Orealin uusilla Elvital Full Resist-tuotteilla. Hiukset pestiin, sitten laitettiin ihanaa Full resist Power hair mask-naamiota päänahkahieronnan ajaksi ja lopuksi vielä hoitoainetta. Frizz Killer-seerumila annettiin lämpösuojaa ja eliminoitiin pörröisyys hiuksista ja klassikko Elnetillä viimeisteliin kampaus. Halusin vaihteen vuoksi vähän kiharaa ammattilaisen laittamana, koska en itse ole hyvä niiden luomisessa ja illalla oli tiedossa treffi-ilta Siipan kanssa.

Juttelin lorealilaisten kanssa hoitotuotteita ja kotiväreistä. Kuluttajille suunnatut värit ovat yhtä hyviä kuin ammattilaistenkin, mutta syy kotiväreillä epäonnistumiseen on usein halu saada vaaleammat hiukset kuin oma hiusväri sallisi. Suomalainen maantie eli se omakin luonnollinen sävyni on yhdestä kymmeneen- skaalalla 6-7. Kymppivaalean tavoittelu yleensä johtaa keltaiseen sävyyn. Tästäkin on kokemusta, pahimmillaan hiukset ovat muistuttaneet Ruotsin lippua; keltaiset juuret ja siniset latvat...

Nyt luonnolliset, hyvin lähellä omaa tummuusastetta ja sävyä olevat, omaa sävyä buustaavat värit ovatkin suosittuja, toisaalta myös metallinhohtoiset sävyt, ja lämpimät blondit ovat trendikkäitä.

Olen muuten aina ajatellut hiusnaamion ja hoitoaineen korvaavan toisiaan ja käyttänyt niitä vuorotellen, mutta perjantaina kampaajani kertoikin naamion avaavan hiusta, jotta hoitavat aineet imeytyvät ja hoitoaine sulkee hiuksen. Aina oppii uutta. 

Helsinki ravintola


Illalla vuorossa oli treffit Siipan kanssa. Olikin mukavaa, kun ulos lähtiessä oli kivat "deittikiharat". Suuntasimme töistä parin korttelin päähän Vanhankirkon puiston laidalle Pamelaan illalliselle. Lähi-Idän vivahteisessa ruoassa oli hyvä hinta-laatusuhde, mutta palvelua on virtaviivaistettu niin, että asiakkaat tilaavat ruoat ja juomat ja maksavat tiskillä.


Raflaamo

Raflaamo

Raflaamo

Helsinki ravintolat

Kymppikerros jälkiruoka



Oli harvinaista herkkua käydä kahtena peräkkäisenä päivänä ravintolassa syömässä. Edellisestä ravintolakäynnistä olikin pari kuukautta. Nyt olin deitti-illan lisäksi Kymppikerroksen PR-tilaisuudessa syömässä ravintolassa.

Vaakunan kymppikerros on uudistunut. Nyt mennään rennommalla otteella arvokasta menneisyyttä unohtamatta. 10. kerroksen ravintolassa voi syödä pitkän kaavan mukaan tai poiketa vaikka kahville ja croissantille. Sisustuksessa on haluttu korostaa upeita näkymiä kaupungin yli ja avattu näkymiä läpi ravintolan. Kymppikerroksen ruoka on helposti lähestyttävää mutta laadukasta; burgereita, pihvejä, salaatteja. Pöytäseurueemme suosikiksi nousivat savustetut katkaravut toast Skagenin kera.







Lämpimät päivät ovat vielä mahdollistaneet sukitta kulkemisen. Villasukkia kyllä rakastan, kotona saatan vetäistä villasukat jalkaan kesän ei niin lämpinä päivinäkin ja talvella ne ovat jatkuvasssa käytössä kotona. Onneksi minulta löytyy laaja valikoima anopin neulomia villasukkia. Tavallisista sukista en kuitenkaan pidä, mikä ilon hetki onkaan keväällä kun sukat saa keväällä, pitkä talven jälkeen potkaista jalasta lämpimien kelien myötä. Syksylläkin venyttelen sukattomuutta säiden mukaan mahdollisimman pitkälle eikä minulla ole kiire käyttää saappaitakaan ennenkuin säät todella kylmenevät. 

Pesukonekin tuntuu syövän sukkia ahmimalla. Viime vuonna järjestellessäni sukkia heitin kassillisen parittomia sukkia pois, en tosiaan tiedä mitä niiden pareille on tapahtunut. Sukkien häviäminen avaruuteen pesukoneen mustan aukon kautta on ainoa järkevä selitys... Pian vääjäämättä alkaa taas sukkakausi, mutta nyt nautin näistä lämpimistä päivistä kun sukkia ei vielä tarvita.


Prebioottisen ihonhoito

Loppuun vielä ihonhoitovinkki etenkin herkkäihoisille. Yksi ihonhoidon vahvoja trendejä ovat nyt prebioottiset hoitosarjat. Prebiootit vahvistavat ihon omaa luonnollista suojaa ruokkimalla ihon omia hyviä bakteereja. 

Herkän ihon tuotteistaan tuttu suomalainen Erisan lanseerasi tällä viikolla Suomessa valmistetun, vegaanisen viiden tuotteen probioottisen, ihon toimintoja tasapainottavan luonnonkosmetiikkasarjan. Erisan+ ihonhoitotuotteet (PR-näytteitä) on suunniteltu auttamaan ihoa voimaan hyvin ja palauttamaan elinvoimansa.

Erisan+ sarjan tuotteilla on FI-Natura luonnonkosmetiikan sertifikaatti, Allergia-, Iho- ja Astmaliiton myöntämä Allergiatunnus. 

Herkkäihoisillekin sopivat puhdistusgeeli, kasvosuihket, seerumi, päivävoide ja yövoidet tukevat toinen toisiaan yhdessä käytettäessä. Hinnaltaan 9,50 euron ja kahdenkympin välissä olevia Erisan+ tuotteita myyvät K-Citymarketit, suurimmat Prismat, Tokmannit ja Stockmann-tavaratalot sekä verkkokauppa eli ne ovat helposti hankittavissa vaikka ruokaostosten ohessa.

Miten sinun viikkosi on sujunut, oletko päässyt kokemaan arjen hemmottelevia hetkiä tai nauttinut kesäistä syyssäistä? 






Tarte tatin viikunoista

Viikunat ovat suurta herkkuani syksyllä ja nyt niitä onkin saanut edullisesti. Ostin laatikollisen viikunoita kolmella eurolla eikä minun tarvinnut kauaa miettiä mitä niistä tekisin kun mieleeni tuli Tarte Tatin.

Olen aiemminkin kertonut kuinka hankin rautapannun maalaiskirpparilta muutamalla eurolla. Yksi kimmoke uuninkestävän, rautakahvaisen pannun hankintaan oli Tarte Tatin. Pannulla paistettava piirakka oli ollut to do -listallani jo pitkään, mutta sopivan pannun puutteessa sen tekeminen oli jäänyt vaikka olisin tietysti voinut nostaa omenat pannusta vuokaankin. Rautapannulla tarte tatin on kuitenkin kätevä tehdä "oikeaoppisesti".

Normaalisti Tarte Tatinín makeutuksena käytetään sokeria, mutta sitä kaapista kaivaessani katseeni osui vaahterasiirappipulloon. Ariomaattinen vaahterasiirappi sopii hyvin viikunoiden kanssa, mutta saitäkään ei ollut aivan riittävästi, jatkoin siis portviinillä. Viikuna portviinissä on talvinen jälkiruoka ja hyvin sopii loraus portia myös piirakkaan.




Tarte Tatin viikunoista




Tarte Tatin viikunoista

Tarte Tatin viikunoista
Tarte tatin viikunoista

6 rkl voita
1 dl vaahterasiirappia
½ dl portviiniä
2 tl vaniljasokerua
10  halkaistua viikunaa 
1 arkki pakastevoitaikinaa sulatettuna
tuoretta timjamia ja mustikoita


Esilämmitä uuni 200 C asteeseen.

Sulata voi, vaahterasiirappi ja portviini halkaisijaltaan 25 cm valurautapannussa. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpö keskilämmölle, anna poreilla hiljalleen 3-4 minuuttia. Nosta pannu levyltä ja sekoita vaniljasokeri nesteen joukkoon. Järjestä viikunat pannulle tiiviisti, leikattu puoli alaspäin.

Nosta taikina viikunoiden päälle, painele taikinan reunat kevyesti reunimmaisten viikunoiden alle niin hyvin kuin pystyt. Tee terävällä veitsellä kolme pientä viiltoa taikinna keskelle. Laita paistinpannu leivinpaperin päälle uuniin (pannusta voi kuohua nestettä) ja paista 30-35 minuuttia tai kunnes taikina on tummahkoin kullanruskea. Anna piirakan levätä pannulla pari minuuttia ja laita sitten tarjoiluastia kuuman paistinpannun päälle. Kumoa Tarte Tatin varovasti lautaselle, tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Oletko kostkaaknkokeillut tehdä Tarte Tatinia muista hedelmistä kuin omenoista?