Yhden pannun uunikana

Rautakahvainen rautapannu on kätevä, sillä voi niin paistaa niin levyllä kuin uunissakin, vihannekset, lihat, jopa kakkua olen paistanut rautapannussa. Rautapannun voi nostaa grilliinkin.

Oma parin euron kirpparilöytöni on ollut varmasti paras keittiöostokseni hinta-laatusuhteeltaan. Se on käytössä usean kerran viikossa. Nyt tein yhdessä pannussa kanaruoan pastan kanssa. Orzo-pasta on riisinjyvää muistuttava välimeren pasta, jota käytetään yleisesti mm. Kreikassa.

Käytin reseptissä säilöttyä sitruunaa, mutta ruokaan voi käyttää myös tavallista tuoretta sitruunaa. Kurkuma antaa ruoalle kauniin keltaisen sävyn.








Yhden pannun uunikana



2 rkl oliiviöljyä
1 kiloa kananrintaa tai -paistia
suolaa ja pippuria
1 sitruuna tai säilötty sitruuna, viipaloituna
2 rkl voita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2,5 dl orzo-pastaa
1 dl valkoviiniä tai ½ dl valkoviinietikkaa (+½ dl vettä)
4 dl vähäsuolaista kananlientä
1 tl kurkumaa
1 sitruunan mehu
1 ruokalusikallinen hienonnettua tuoretta rakuunaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuumenna oliiviöljy rautapannulla  keskilämmöllä. Mausta kana molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kun öljy on kuumaa, nosta kanapalat pannulle ja paista molemmin puolin, kunnes kanapalat ovat kullankeltaisia, noin 3-5 minuuttia per puoli. Nosta kanapalat paistinpannulta lautaselle.

Lisää voi ja sitruunaviipaleet käyttämääsi pannuun. Ruskista sitruunaviipaleitaa molemmilta puolilta, noin minuutin ajan. Ota sitruunaviipaleet pannulta ja laita lautaselle kanan kanssa.

Lisää valkosipuli ja orzo paistinpannulle. Kuullota, kunnes valkosipuli on tuoksuva ja orzo-ruskistunut, noin 2-3 minuuttia. Kaada viini tai viinietikka paistinpannuun ja anna kiehahtaa.Sekoita kanaliemi ja kurkuma. Lisää kanaliemi, rakuuna ja sitruunamehu (sekä vesi, jos käytät viinietikkaa). Kuumenna kiehuvaksi kovalla lämmöllä ja sekoita. Nosta kana, sitruunaviipaleet ja kaikki lautaselle jääneet mehut takaisin paistinpannuun. Siirrä paistinpannu uuniin ja anna kypsyä ilman kantta 15 minuuttia tai kunnes kana on kypsää.

Onko sinulla suosikkiohjetta kanasta tai yhdessä pannussa valmistuvan ruoan ohjetta?

Niksit helppoihin juhla- ja arkimeikkeihin

Oi mikä ihana PR-ilta kauneuden ja ystävien parissa pari iltaa sitten. Turvaväleillä tämäkin onnistui. Tavattiin pienellä ystäväjoukolla ja harjoiteltiin Diego Dalla Palman tuotteilla juhlameikkien tekemistä. Diego Dalla Palma Milanon meikki-illassa. Juhlat ovat nyt jäissä, mutta kyllä tulevaisuudessa vielä juhlitaankin. Nyt ainakin hallitsen helpon juhlameikin niksit.




Kauneuden ammattilaisen, meikkauskouluttaja Kati Mouhun opetuksessa löytyi jokaiselle kasvo- ja silmätyyypille oma, persoonallisiin piirteisiin sopiva meikki kohottava ja kaunistava meikki. Käytössä oli Full Face Palette -meikkipaletti; yhdellä paletilla saa tehtyä niin varjostukset kuin korostukset, punattua posket ja tehtyä silmämeikin.




Diego dalla Palman monitoimisella kevyellä, hyvin levittyvällä Geisha Lift Concealer-peitevärillä pystyy paitsi häivyttämän ihon virheitä, myös pohjustamaan luomet vaikka uudestaan iltameikkiä varten ja korjailemaan meikkivirheitä. Sillä tehtiinkin päivämeikkiin raikastusta ja pohjustettiin luomet silmämeikkiin. Rakastan tällaisia toimivia monitoimituotteita! 

Smoky Eye-lookiin lisättiin koko liikkuvalle luomelle hyvin levittyvää mustaa rajauskynää. Kuulosti omaan meikkaustyyliini aluksi hieman radikaalilta -olenhan se, joka omasta mielestään paljonkin meikattuna on aina kuitenkin se vähiten värikäs. Jokaiselle meistä löytyi juuri se oma, tyyliimme sopiva, piirteitämme parhaiten kaunistava ja kohottava tapa meikata mustalla smoky eye- silmät. Minulle parhaiten sopiva tyyli on maanläheisempi ja hillitympi, alaluomelle ripsien tyveen tuli vain hieman häivytettyä rajausta eikä sisäluomelle väriä lainkaan.

Seurueemme kameleonttinaisella,"espanjattarella" ja överileidillä taas käytössä voi olla reippaasti enemmänkin väriä kasvoilla. "Milanolainen mannekiini" sai tehdä myös dramaattisemmat silmät ja kunnon varjostukset. Seurueessamme oli myös "kööpenhaminatar" ja vaalea viikinkikuningatar, joille myös löytyi se oikea tapa meikata tummat silmät.


Ripsiin todelliset räpsyttimet taiottiin Diego dalla Palman My ToyBoy-ripsarilla. Pohjameikki ja kulmat oli meikannut jo aamuvarhain joten ne eivät enää illalla olleet ihan parhaimmillaan, mutta ripset saivat pituutta ja tuuheutta. Tätä voi levittää illalla vanhan ripsiväri päällekin.

Jos olet joskus pohtinut kuinka sitä varjostusta tulisi tehdä kasvoille; varjostusvärin paikka on juuri poskiluun alapuolella, väriä lähdetään viemään korvasta nenää kohden, poskipuna levitetään hymyillessä posken korkeimmalle kohdalta häivyttäen ohimoa kohti. Näin varjostus ja puna antavat muotoa ja nostetta poskille. 



Huulipunista tänä syksynä alkaneella matkalla meikkimukavuusalueen ulkopuolelle olen alkanut ainakin välillä käyttämään värikkäitä huulipunia ja nyt uskaltaudun myös käyttämään mustaa reippaammin silmämeikissä. Tässä vasta mustaa on levitetty luomille Diego dalla Palman hyvin levittyvällä mustalla rajauskynällä ennen häivytystä. Värin nostaminen reippaasti yli liikkuvan luomen kohti kulmia siististi häivyttämällä häivyttää luomien raskautta, ei jätetä vain liikkuvalle luomella. Kati kehotti hankkimaan muutaman hyvän siveltimen, joilla pärjää pitkälle valtavan sivellinarsenaalin sijaan. Diego dalla Palman häivytyssivellin onkin todella hyvä. 




Arkimeikkiin käytin samoja tuotteita, mutta jätin mustan vähän vähemmälle, rajasin mustalla vain kevyesti ja luomivärinä käytin medium contouring-varjostusväriä. Käytän muutenkin useimmiten vain yhtä väriä luomella, arkimeikkiin oli siis helppo tehdä samalla paletilla. 


Diego dalla Palman meikit löytyvät mm. merkin omasta nettikaupasta tai vaikka ruokakauppareissulla Prismasta. 

Käytätkö meikkiin monia eri tuotteita vai pärjäätkö muutamalla luottotuotteella? 

Kiitos Diego dalla Palma, Kati, Minna, Pauliina, Elina ja Marsaana illan järjestämisestä. 


Halloweenin superhelppo marenkikakku

Leivontatarvikkeet saatu Dr. Oetker

Halloweenin vietto on rantautunut Suomeekin yhä tiiviimmin. Nyt halloweenia vietetään enemmän kotosalla ja pikku juhlimista varten on kiva tehdä vaikka kakku.

Halloweenkakku
Oma arkeni on kiireistä ja arkena keittiössä tulee usein oiottua mutkia ajan säästämiseksi, mausta kuitenkaan tinkimättä. Halloweeniinkin voi valmistautua helposti valmistuvin herkuin. Dr. Oetkerin halloweenin pressikassissa oli mm. marenkijauhepussi, hasselpähkinän makuista kakkumoussea, näihin molempiin lisätään vain neste. Marengin ja moussen voi myös värjätä halloweenin sävyihin ja kakun koristella nonparelleilla.


Halloweenkakku

Halloweenkakku


Halloweenin superhelppo marenkikakku

Marenki:

1 ps                     Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta

0,75 dl                vettä

Dr. Oetker  oranssia geeliväriä

 

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita marenkijauhe ja vesi. Vatkaa ainekset ensin sekaisin pienellä teholla ja sitten 3 minuuttia suuremmalla teholla, kunnes marenki on kovaa. Värjää marenki oranssiksi lisäämällä geeliväriä tippa kerrallaan.

 

Piirrä kaksi (ø 16 cm) ympyrää leivinpaperille. Käännä sitten leivinpaperi ympäri. Pursota tyllan läpi marenkikakun pohja ympyräksi. Pursota sitten marenkikakun yläosa toisen piirretyn kranssin päälle.

 

Paista marenkipohjia uunin keskitasolla 60 minuuttia. Älä avaa uunia paiston aikana, jotta marengit eivät lässähdä. Kytke sitten uunista lämpö pois ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

 

Hasselpähkinäkakkumousse:

1 ps                     Dr. Oetker Hasselpähkinänmakuista kakkumoussea

2,5 dl                  maitoa

Dr. Oetker  mustaa geeliväriä


Sekoita kakkumousse ja 2,5 dl kylmää maitoa. Vatkaa sähkövatkaimella  ensin alhaisella nopeudella 1 minuutti, sitten korkeimmalla nopeudella 4 minuuttia. Värjää mousse mustalla geelivärillä lisäämällä geeliväriä tippa kerrallaan.

 

Levitä puolet kakkumoussesta marenkipohjan päälle. Laita toinen marenkipohja moussen päälle ja levitä loppu mousse kakun päälle. Koristele nonparelleilla.