Tiki party




We hold every winter a Tiki party at home for various groups of friends. It is supposed to be spring now. Still it was snowing heavily on Saturday, so it was fun to have summer feeling indoors.

Few times we have had few dozen people, sometimes just few couples. On Saturday we had six friends in summer gear and leis around their neck enjoying exotic cocktails; sipping them from carved pineapples and eating Polynesian inspired food .

I wore white tunic over quite ridiculous looking orange capri trouser with hibiscus flower print to match my orange lei. Trousers were bought especially for events like this and are taken out of closet once a year...

(Recipies below for four).

Lomi Lomi Salmon

1 cup kosher salt

1/2 cup sugar
1/2 bunch fresh cilantro
1 pound wild salmon fillet (skin removed), rinsed and patted dry


1/4 cup chopped fresh cilantro
2 plum tomatoes, seeded and diced
4 scallions, thinly sliced
1 jalapeno or serrano pepper, seeded and diced
1 tablespoon vegetable oil
2 teaspoons toasted sesame oil
Juice of 1 lime
Chopped macadamia nuts, for garnish

Cure the salmon: Mix the salt and sugar in a bowl. Place 2 long pieces of plastic wrap on a work surface, overlapping them to form a cross. Put half of the cilantro sprigs in the middle of the plastic wrap and top with half of the salt-sugar mixture. Press the salmon into the mixture, making sure the bottom of the fish is covered with salt and sugar. Sprinkle the salmon with the remaining salt-sugar mixture and rub it in, then place the rest of the cilantro on top. Wrap tightly in the plastic and refrigerate for 24 hours.

The next day, unwrap the salmon, rinse off the salt and pat dry. Cut into 1/4-to-1/2-inch cubes.

Toss the salmon, cilantro, tomatoes, scallions, jalapeno, vegetable and sesame oils and lime juice in a bowl.  Garnish the salad with chopped macadamia nuts

Polynesian ribs

Marinade

2 tablespoon packed brown sugar
2 tsp tabasco
1 dl vinegar
1 dl soy sauce
2 cloves of garlic
2 tablespoons fresh minced ginger
4 pounds pork loin back ribs (not cut into serving pieces)

Mix all marinade ingredients in a bowl. Pour mixture over ribs. Refrigerate overnight.

Bake drained ribs in oven 150C for two to 2½ hours.

Hawaiian chicken drums

16 pieces chicken drums
1 dl unsweetened pineapple juice
1 1/2 tsp.dijon mustard
2 tbsp. soy sauce
1 clove garlic, crushed
½ tsp cayenne pepper

 Make marinade of all pineapple juice, mustard, soy sauce, cayenne and  garlic . Pour over chicken.Keep refrigeratd overnight. Bake drained at 150 degrees for 2 to 2½ hours.

We served food with coconut milk infused rice garnished with toasted coconut flakes and mago pineappel salad.

Guests mixed their own cocktails; Rum Relaxer, Cracao Cooler, Pink Pussycat, Cuba Libre ja Bulldog Highball with the help of Husband the Mixologist.

Pidämme joka talvi kesäiset Tiki-juhlat erilaisille ystäväjoukoille, joskus paikalla on ollut kolmisenkymmentä henkeä, joskus muutama pariskunta. Tällä kertaa eksoottisia cocktaileja kaiverretuista ananaksista ja polynesialais-vaikutteista ruokaa nauttimassa oli kuusi ystäväämme kesävaatteissa (aloha-paidoista sai extrapisteitä...) ja leit kaulassa. Itselläni oli valkoisen tunikan seurana kerrassaan naurettavan näköisent oranssit caprit hibiskuskukkakuosilla, ostettu ihan varta vasten näitä tilaisuuksia varten, kaivetaan kaapista kerran vuodessa.

Reseptit neljälle


Lomi Lomi-lohi

1 kuppi karkeaa merisuolaa
1 / 2 dl sokeria
1 / 2 nippu tuore korianteria
0,5 kg lohta nahka poistettuna, huuhdeltuna ja kuivattuna

Salaatti

½ nippu hienonnettua tuoretta korianteria
2 luumutomaatteja kuutioituna
4 kevätsipulia ohuina viipaleina
1 jalapeno hienonnettuna
1 rkl kasviöljyä
2 tl paahdettua seesamiöljyä
1 limen mehu
Hienonnettuja macadamiapähkinöitä koristeeksi

Sekoitakorianteri, suola ja sokeri kulhossa. Hiero lohi korianteri-suola-sokeriseoksella. Kääri tiukasti muoviin ja säilytä kylmässä 24 tuntia.
Seuraavana päivänä huuhtele suola lohesta ja taputtele kuivaksi. Leikkaa kuutioiksi.


Sekoita lohi, korianteri, tomaatit, kevätsipulit, jalapeno ja vihannekset seesamiöljyn ja limemehun kanssa kulhossa. Koristele salaatti hienonnetuilla macadamiapähkinöillä.

 

Polynesialainen possunkylki

 
Marinadi





2 rkl fariinisokeria
2 tl Tabascoa
1 dl viinietikkaa
1 dl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta jauhettua inkivääriä


2 kiloa lihaisaa porsaan kylkiriviä (kokonaisina)


Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa. Kaada seos kylkirivin päälle. Pidä jääkaapissa yön yli.
Paista valutetut kylkirivit uunissa 150C 2- 2 ½ tuntia. Leikkaa yksittäisiksi paloiksi.


Havaijin kanankoivet


16 kpl broilerin koipia
1 dl makeuttamatonta ananasmehu
1 1 / 2 tsp.dijonsinappia
2 rkl. soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
½ tl cayennepippuria


Tee marinadi kaikki ananasmehusta, sinapista, soijakastikkeesta, cayennesta ja valkosipulista. Kaada kanan päälle. Pidä jääkaapissa yön yli. Paista valutettuna 150 asteessa 2-2 ½ tuntia.


Ruoat tarjosimme kookosmaidolla ja paahdetuilla kookoshiutaleilla höystetyn riisin ja mango-ananassalaatin kera.


Cocktaileina oli Rum Relaxer, Cracao Cooler, Pink Pussycat, Cuba Libre ja Bulldog Highball, joita vieraat sekoittelivat itselleen mixologi-Siipan johdolla.

7 kommenttia :

  1. Hauskannäköiset kutsut. Saako Helsingistä jostain Kosher-suolaa?

    VastaaPoista
  2. Just tällaiset geimit olis omiaan karkottamaan kevätväsymystä :)

    Blogisi tulvii upeita ideoita!

    VastaaPoista
  3. Anonymous; Kosher Deli Malsminkadun synagoogan luona voisi ehkä myydäkin, itse käytin karkeaa merisuolaa.

    Kati; kesäjuhlat talven keskellä ovat aina piristäneet kaikkia (vaikka kalenterin mukaan on jo kevät, ikkunasta katsottuna talvi)...

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanilta juhlilta näyttävät! Ja mikä loistokas idea viettää kesäisiä juhlia keskellä harmaata "kevättä".

    VastaaPoista
  5. I love how you make such amazing themed events - Royal Weddings, Tiki parties..! What a fun friend you are!! I feel so inspired by you always.

    Hugs
    xx Charlotta

    VastaaPoista
  6. Charlotta; Life is serious enough, so it's fun to have little celebrations with friends once in a while... K loves tiki parties and they very rare here, so friends also are big fans of them.

    VastaaPoista
  7. Kauniit kattaukset, ruokalistat, drinkkilistat... kerrassaan erinomaisesti & kauniisti järjestetty! Meillä nämä juhlat kulkevat usein nimellä Luau ja tarjonnan suhteen ei nähdä ihan niin paljon vaivaa. Mutta hauskaa toki on :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.