A day off in Helsinki - almost like being abroad

Yesterday I woke up early , the only real task of the day was to renew my tetanus shot at the local health center. I hate needles even though I know it doesn't hurt... this time I did well and didn't faint... It has happened a few times...

Eilen heräsin ajoissa ja kävin terveyskeskuksessa uusimassa jäykkäkouristusrokotuksen. Tällä kertaa olin reipas tyttö enkä pyörtynyt, niinkin on käynyt useamman kerran, sen verran neulakammoinen olen...


Morning was sunny, so I did cycle to Hietalahti fleamarket. Bought an old tin and watched...

Aamu oli aurinkoinen, joten jatkoin matkaa Hietsun kirpparille. Ostin vanhan peltipurkin (en kuitenkaan tuota himoitsemaani lakritsipurkkia, 50 € oli liikaa...)  ja seurailin...

... a noble Weimaner girl, who was shy of a smaller dog and got a strand of pearls to accompany her Vuitton collar and leach,

...uljasta Werimarinseisoja-neitoa joka arasteli itseään pienempää koiraa ja sai emännnältään kirpparilöydön; helminauhan Vuittonin pannan ja remmin seuraksi.

From the market I continued to Moko Market, a fun combination of shop and café in Punavuori. Had a latte, browsed interior magazines and Moko's interesting selection of clothes, books and decorations.
Torilta suntasin Moko Marketiin, hauskaan kauppa-kahvilaan Punavuoressa. Join laten, selailin sisustuslehtiä ja tutkailin vaate-, sisustus- ja kirjavalikoimaa.
I continued my journey towards Ullanlinna, stopped on the way in a lovely park in Eira.
Jatkoin matkaa Ullanlinnaan. Matkalla pysähdyin kauniissa puistossa Eirassa. 

The beautiful old buildings of Eira I should feature in a separate post.
Vanhan Eiran kauniit rakennukset ansaitsisivat oman postauksensa. 

I cycled via marina and popped in few of my favorite stores.
Koukkasin rannan kautta ja pysähdyin muutamassa suosikkikaupassani. 

Once in a while it poured, but fortunately I didn't get wet. After the rain it was sweet to cycle back home;  the air was filled of rose and lilac scents.

I love spending days like this in my own hometown, it felt almost like I was on vacation abroad.

Välillä satoi kaatamalla, onneksi onnistuin välttämään kastumisen ja loppumatkan sain pyöräillä kotiin sireenien ja ruusujen huumavassa tuoksussa.

Tällaiset lomapäivät kotikaupungissa ovat ihania, oli melkein kuin olisin ollut lomalla ulkomailla.

10 kommenttia :

  1. Ihana, kaunis Helsinki! Itsekkin nautin välillä tuollaisista päivistä entisessä kotikaupungissani kun saan aikaiseksi lähteä täältä maalta.

    VastaaPoista
  2. Neuloista huolimatta hieno päivä sulla...

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia. Nyt tekee mieli kiertelemään kaupungille.

    VastaaPoista
  4. Voi että, mitä kuvia ja tunnelmia!
    Helsinki on mulle niin vieras kaupunki, olen siellä aina kuin Liisa ihmemaassa tai ulkomailla :)
    Voisin hyvin viettää kaupunkiloman Suomessa, Helsingissä - ja nauttisin (jos vaan osaisin löytää kaikki tuollaiset ihanat paikat) :D
    Tykkään kovasti blogisi tunnelmasta, luen ahkerasti vaikka harvoin kommentoin.
    Mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  5. Helsinki on niin ihana kaupunki ja olen onnellinen saadessani asua Helsingissä. Juuri tuollaiset viettämäsi päivät ovat parhaita...kierrellä ja kaarrella erityisesti ihanissa eteläisissä kaupunginosissa aurinkoisella ilmalla, ihanaa!

    VastaaPoista
  6. Pitäis lähteä viettään turistipäivää. Ihana kuvia olet ottanut. Koiraparkaa kävi sääliksi Vuitton pantoineen (sorry en kestä noita ylihinnoiteltuja tuoetemerkkejä). Paljonkohan nuo espadrillot ikkunassa maksaa, veikkaan että ihan liikaa. En käyttänyt muita kenkiä yläasteella. Espanjasta ostin joka kesä uusia ja uusia, hinta oli naurettava. Nyt kun niitä on alkanut tulemaan tännekin uudestaan ne on ihan naurettavan kalliita kun ajattelee et narua ja hieman kangasta mutta niin pirun mukavat jalassa.

    VastaaPoista
  7. "Turistipäivät" kotikaupungissa ovat ihan parhaita, varsinkin nyt kun kaupunki on kauneimmillaan.

    Koirallehan pannan merkki on ihan se ja sama, omistajallehan se merkki on tarkoitettu... Helmistä se näytti olevan ihan tyytyväinen jakantoi päätä ylväästi pystyssä, kun sai paljon ihailevaa huomiota osakseen.

    Espadrilloksien hintoja en kysynyt, olivat vain herkullisen värikkäitä ikkunassa. Kaapin perältä löysin omat vanhta espadrillokseni, joten uusia en nyt tarvitse.

    VastaaPoista
  8. Mulla on tuollainen lakritsapurkki "jossain kaapissa", pitäiskö kaivaa esille?

    Mukava lukea blogiasi, vaikka en ole mikään himokommentoija noin yleensäkään.

    VastaaPoista
  9. Kuulostaa ja näyttää aivan täydelliseltä päivältä! Olen kuullut paljon legendaarisesta Hietalahden kirpparista, mutta koska en ole koskaan asunut pääkaupungissamme, on sekin vielä kokematta. Ihania tavara-aarteita sieltä näyttää löytyvän.

    Ja tuo Weimarityttö on aivan hurmaava, miten ne ovatkin niin kauniita? Itse kuvasin tässä pari vkl sitten yhden köllöttelemässä keskellä katua vilkkaimmalla turistialueella.

    Rauhallista sunnuntaita!
    -Petra

    VastaaPoista
  10. Onpa ihana matkareportaasi, tässähän tulee ihan matkakuume!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.