Restaurant review; Senaatin Hiili brunch in Helsinki

Sunnuntaina äänestyksen jälkeen suuntasimme Kluuviin ravintola Hiileen brunssille.
After we had vote in the presidential election on Sunday, we headed to restaurant Hiili for a brunch.

Olimme ensimmäiset asiakkaat, joten saatoimme rauhassa tutkia (ja kuvata) brunssipöydän antimia.We were the first customers, so we could take our time to check (and photograph) the buffet table.

Buffetin antimet olivat raikkaita ja korkealaatuisia, buffaa myös täydennettiin säännöllisesti. "Terveysshotit" olivat herkullisia, mutta smoothie-shottien niin koostumus oli niin paksu, että juoma ei ensin ollut tulla pullosta, ja sitten se jo purskahtikin voimalla pikku lasiin.


Buffet table was filled with fresh and high quality foods, dishes were also refilled frequently.
The "health shots" were delicious, but the healthy smoothie was so thick, that first it was difficult to get it out of the bottle and then it bursted out in full force.

Pääruokana oli Eggs Benedictine, Eggs Florentine tai Eggs Royal (lohella) ja erilaisia purilaisia. Nämä toivatkin raskaampaa vastapainoa raikkalle buffetille. Jälkiruoaksi oli vielä  juustoja, kakkuja ja hedelmiä ja marjoja. Brunssilla pärjäsi koko päivän, se jäi illalla nautitun vesimeloonisalaatin  lisäksi päivän ainoksi ateriaksi.

Sisustus oli pelkistetty, asiakkaat olivat "nuoria kaupunkilaisia", kuten brunsseilla näköjään yleensäkin. Jälleen kerran nelikymppiset olivat vanhimpia asiakkaita...

Brunssin normaalihinta oli 25 €, jolle sai mielestäni hyvää vastinetta. Olin ostanut jostain nettidiilistä 50% alennuksella brunssin Siipalle joululahjaksi, joten meille se oli vieläkin edullisempi. Tänne voisin tulla brunssille uudestaankin.

Main course was a choise between Eggs Benedictine, Eggs Florentine, Eggs Royal and different burgers. These options were quite heavy, so it was good that the buffet was fresh and light.
There were cheeses, fruits and berries and cakes for dessert.

Interior was minimal and patrons mainly "cool young city people". Oce again us "forty somethings" were the eldest customers...

The list price for the brunch is 25 €, but I had bought ½ price wouchers, so it was a very good deal for us.
Here I could come again for the bruch.

5 kommenttia :

  1. Me ollaan menossa samaan paikkaan samalla diilillä sunnuntaina! Kiva kuulla, että paikka ja ruoka oli hyvää. :)

    VastaaPoista
  2. Arvasinkin, että tämä kirjoitus kiinnostaa sinua, brunssiasiantuntijaa!

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva lukea arvostelu Hiilestä...pitää testata sitten, kun taas on seuraavan brunssin aika.

    VastaaPoista
  4. Olin juuri Hiilessä lounaalla, ruoka oli ihan hyvää, vaikka hieman haaleaa. Suurin ongelma oli kuitenkin se, että odotimme ruokia 40 minuuuttia. Se tuntui melkoisen pitkältä ajalta... Mutta ehkä pitää antaa vielä toinen mahdollisuus vaikkapa juuri brunssin muodossa. :)

    VastaaPoista
  5. Lämmintä ruokaa mekin jouduimme jonkin aikaa odottelemaan, mutta koska oli rauahllinen sunnuntai, emme pistäneet sitä pahaksemme.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.