Blogin nimestä ja historiasta * About my blog name & history

 

 
Olen kirjoittanut blogiani jo yli viiden vuoden ajan. Kirjoittanut ja etenkin kuvannut talteen muistoja, pieniä ilon aiheita ja roppakaupalla reseptejä. Olen pitänyt saman blogin ja nimen alusta asti. Monet aloittavat uuden blogin taitojen kehittyessä ja sulkevat "harjoituskappaleen", mutta minulle blogi on myös oman elämäni kehityskertomus. Olen näiden vuosien aikana kehittynyt kuvaajana, hieman kirjoittajana ja ehkä pikkuriikkisen myös ihmisenäkin.

Ensimmäinen blogi, jota seurasin oli ystäväni kirjoittama (kuvia ei siihen alustaan tainnut edes saada), hän kirjoitti pari vuotta elämästään syövän varjossa aina kuolemaansa asti. Hänen avautumisensa kosketti kovasti meitä ystäviä, mutta harva ulkopuolinen taisi hänen blogiaan löytää. Sittemmin löysin ensimmäisiä muoti-, ruoka-, sekä lifestyleblogeja, samaan aikaan aloin innostua kuvaamisesta. Pian päätinkin jo itse kokeilla bloggaamista, vaikka aluksi en oikein edes tiennyt mistä postaisin.
 
Haaveilin ennen blogin perustamista omasta lifestyle-liikkeestä. Ihan varmuuden vuoksi päätin "kaapata" käyttööni Lumo Lifestyle-nimen ja aloitin blogin tällä mielestäni nokkelalla ja uniikilla nimellä. No, lifestyle-liikettä en perustanut, Ullanlinnaan huomasin sen sijaan pian tulleen Lifestyle-nimisen liikkeen.

Lumo, sekään ei tainnut olla kovin innovatiivinen ja ainutkertainen nimivalinta... Lumo-nimellä löytyy ainakin kuntosaleja Lahden seudulta, ruokapuoti Raumalta, kampaamo Jyväskylästä Ylöjärveltä ja Alajärveltä. Simpeleellä on kukka- ja hautauspalvelu Lumo, Naantalissa taas on konsulttiyritys Lumo ja Salossa toimii Lumo-niminen elokuvateatteri.
 
Kaksi lehteäkin on ottanut nimen käyttöönsä; Lumo-kulttuurilehti ehti julkaista kaksi numeroa. Sieltä otettiin minuun yhteyttäkin kun Lumo-haulla päädyttiinkin blogiini eikä heidän lehtensä sivulle. Uusin Lumo-lehti on keskittynyt luontokuvaukseen.
 
Mia Höytö-kosmetiikkamerkilläkin on näköjään Lumous-seerumi, samalla nimellä myydään myös Lumenen poskipunasävyä, aika läheltä nämäkin liippaavat. Lumous on myös yhtye, festivaali, tanssikoulu sekä nukketeatteri aikuisille...
 
 Saman/samantapaisen nimen alle on siis tunkua, mutta tällä nimellä jatkan blogiani, kun sen kerran alun perin valitsinkin.

Mites muut bloggaajat, millä perusteella olette valinneet nimen blogillenne? Miellyttääkö nimi edelleen vai oletteko miettineet nimen vaihtoa?
 
 

I thought I had chosen very unique and clever name when I started to blog under name Lumo Lifestyle... Lumo = enchant in Finnish.
 
Later on I have found out that there are numeous businesses with name Lumo; hairdressers, fitness centers, food store, movie theatre, two magazines etc. Maybe I wasn't as clever as I thought!
9 kommenttia :

 1. Lumo bloginimesi on tosi kiva ja kuvaa kyllä blogiasi todella hyvin. Minä eksyin blogimaailmaan kun muutimme Provenceen. Halusin kertoa elämästämme ja arjestamme täällä sukulaisille ja ystäville sekä pitää ikäänkuin päiväkirjaa kahden vuoden matkastamme. No, matka on venähtänyt ja blogikin elänyt ja muuttunut ehkä hieman matkan varrella. Mutta blogissa on ainakin kivoja muistoja pitkästä matkastamme. Nimi taas tuli siitä, kun esikoisemme katsoi Suomessa espanjalaista Naapurina Madridissa sarjaa. Kun muutimme tänne, hän oli innoissaan talonmiehestä ja ovisilmästä ja sanoi, että tämähän on kuin Naapurina Madridissa kerrostalo. Ihan niin hulvatonta menoa täällä ei ole, mutta nimi kuvaa kyllä hyvin nykyistä elämäämme. Mukavaa helmikuuta ja kiitos kivoista reseptivinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se yleensä menee, elämä muuttuu ja muu, vaikka blogi sitten sen mukana.

   Poista
 2. Mielestäni Lumo bloginimesi, on kaunis ja iskevä. Sopivan lyhyt eli jää mieleen ja kattaa kaikki aihealueet. Eli suorastaan nerokas. <3

  Oma nimi on kaiketi hölmöäkin hölmömpi, on vaikeita ääkkösiä ja hitsin pitkä. Mutta koska blogin perustamisen esteenä oli kahden vuoden ajan täydellisen nimen etsintä ja sitä ei vaan löytynyt, niin nyt ollaan sitten naimisissa nimen kanssa. Ehkä joku pv muutan sen pelkäksi "keski-ikäinen". :) Ehkä sitten on nasevampi. .)

  Aurinkoa viikonloppuusi ihana Lumo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä hioit kauan nimeä. Minä avasin blogin hetken mielijohteesta ja haavekuvien liikkeen nimi tuli mieleen.

   Poista
 3. Näitä kehityskertomuksia aina kiva lukea kun olen vasta itse niin vähän aikaa blogganut teihin muihin verrattuna.

  Tuossa syksyllä otin pois blogistani ihka ensimmäiset postaukset mutta nyttemmin olen palauttanut ne julkisiksi takaisin ihan siitä syystä, että ne ovat osa myös minun kehitystarinaani. Minulle blogini nimi oli alusta lähtien selvä eli tuulanneli, Ainoastaan kirjoitusasusta jouduin tinkimään eli jättämään yhden a:n pois koska oli jo olemassa bloggari nimeltä tuula anneli.

  aurinkoista viikonloppua sinulle myös, meillä pilkotteli tänään kevätaurinko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka en läheskään kaikkea jaa täällä blogissa ja alun perinkin ajattelin tämän olevan sellainen hyvän mielen paikka itselleni ja lukijoilleni, moni vanhempi postaus tuo itselleni muitakin samoihin aikoihin sattuneita tapahtumia ja ajatuksiani niiltä ajoilta.

   Poista
 4. Lumo sopii kyllä sinun blogisi nimeksi - täältä löytyy kaikkea kaunista ja lumoavaa;)
  Ja oli kiva lukea tuo sinun blogisi historia!
  Itsekin olen halunnut säilyttää ne ensimmäisetkin postaukseni - vaikka aika surkeita räpellyksiä olivatkin, mutta samoin kuin sinulla, myös minulla blogi on pienimuotoinen päiväkirja.
  Blogin nimeä olisi kyllä voinut silloin vähän yli 2 vuotta sitten hieman tarkemmin miettiä, mutta tällä mennään eikä vaihtamaan aleta.
  Minä olin muutama vuosi sitten työhöni liittyvällä SoMe-kurssilla ja siellä tehtiin blogimuotoista oppimispäiväkirjaa - silloin tajusin, kuinka paljon olin kaivannut kirjoittamista. Ja silloin vasta aloin perehtymään muihinkin blogeihin;) Vähän yli kaksi vuotta sitten vuorotteluvapailla blogin sitten perustin - ja nimeksi tuli valittua tuo nimimerkkini - vaikka blogini ensimmäinen nimi olikin Kaaoksen keskellä - sillä nimellä en ehtinyt ensimmäistäkään postausta julkaista, mutta se jäi domainiin - ja sitä olen kyllä katunut - se on niin pitkä kirjoittaa;) Kaaoksen keskellä tämä Lady of The Mess edelleenkin elelee, vaikka tarkoitus oli blogin avulla sitä kaaosta kesyttää. Ei ole helppo kesytettävä - ei siellä vaatekaapissa, kodin sekasotkuissa - eikä etenkään siellä Ladyn päässä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä nimi blogillasi on; hauska, erottuva ja mieleenpainuva.

   Poista
 5. Blogin nimi väsättiin kasaan parissa hassussa minuutissa, kun blogi piti saada pystyyn sillä samalla sekuntilla. Vaihtaisin, jos siinä ei olisi niin suuri homma.. :) Mutta tällä mennään, toivottavasti vielä useita vuosia!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.