Restoran Sfäär, Tallinn

Viime keskiviikkona tuli pikalähtö Tallinnaan. Olin ajatellut lähteä torstaiaamuna päivän työmatkalle, mutta keskiviikko-iltapäivänä selvisikin, että osa normaaleista laivavuoroista oli peruttu. Matkaan piti lähteä siis jo keskiviikko-iltana, ettei torstaipäivä Tallinnassa jäisi liian lyhyeksi. Siippa lähti mukaan hoitamaan omia asioitaan.

Se hyöty aikaisemmasta lähdöstä oli, että kerrankin kerkesin Tallinnassa ulos syömään. Useampi viime reissu on mennyt niin työn merkeissä, ettei ruokailuun ole jäänyt aikaa.


sfäär, tallinn, restaurant

sfäär, tallinn, restaurantsfäär, tallinn, restaurant

sfäär, tallinn, restaurant 
Kello oli jo yli kahdeksan ja ilma oli niin raaka -etenkin kun luulin hukanneeni piponi, joka onneksi kuitenkin löytyi- että halusin johonkin aika hotellin lähelle syömään. Olen ollut Sfäärissä lounastamassa vuosia sitten ja muistelin ruoan olleen maukasta. Sinne siis!


Rouheassa, yksinkertaisesti kalustetussa, korkeassa tilassa on ravintolan lisäksi tyylikäs miestenvaate/asusteliike, jonka valikoimaa Siippa kävi innokkaasti tutkailemassa tilattuamme ruoat. Asiakkaita oli kahdeksan jälkeen arki-iltana vain muutama ja saatuamme ruoat olimme ainoat asiakkaat.

Last week I was on a business trip in Tallinn, had to leave already on previous night to start early the next day. Husband came with me. It was already past eight when we were ready for dinner and decided to go to nearby Sfäär. I had been there for lunch years ago and recalled they had tasty meals. Restaurant/men's lifestyle store combo has high ceilings and rought but contemporary interior.


sfäär, tallinn, restaurant


sfäär, tallinn, restaurant, tempura

Otimme alku-ja pääruoat; minä valitsin alkuun ravunpyrstötempuraa ja Siippa Toast Skagenin

I had as starter King prawn tempura with wasabi mayonnaise and wakame salad and husband took Toast Skagen with prawns, lemon mayonnaise, fish roe and buttery white bread.sfäär, tallinn, restaurant, chicken


sfäär, tallinn, restaurant, lamb dish, lammasruoka

Pääruokani oli muusia, lampaanjauhelipihvi ja kaltattu, paahdettu tomaatti. Periaatteessa kotiruokaa, mutta yksinkertaisenkin annoksen esillepano voi olla näyttävä.

Henkilökunta kävi kysymässä - hyvin kohteliaasti- jo pääruoan aikana tarvetta kahville tai jälkiruoalle, mutta päästimme keittiön siivoamaan emmekä ottaneet enää pääruoan jälkeen mitään.

Ruoka oli maukasta ja konstailematonta. Hinnatkin olivat kohtuulliset ja sijainti hyvä satamaan päin menijöille. Ravintola tarjoilee arkisin myös aamiaista sekä viikonloppuisin brunssia. Suljettu maanantaisin.

Mitkä ovat sinun ravintolasuosikkejasi Tallinnassa?

SfääR, Mere pst. 6E, Tallinn, Estonia

I ate as main course minced lamb patty seasoned with a hint of chili, coriander and butter-roasted onions served with mashed potato and skinless baked tomatoes and Husband had corn fed chicken with sweet potato, lemon jam and butter roasted carrots.

My lamb meat patty dish was basically home cooking -tasty though- but the display made it special.7 kommenttia :

 1. Omasta viime visiitistä Tallinnaan taitaa olla 1,5 vuotta (ihme & kumma...), joten uusin ravintokattaus on kokematta. F-hoone hintalaatusuhteeltaan aina toimii, Bocassa olen syönyt ikimuistoisimman seafood risotton ja erinomainen intialainen Elevant Vene-kadulla on kyllä yksi vakimesta, jossa tulee aina käytyä! Nyt kyllä täytyy järkkäillä visiittiä Tallinnaan, esittelemäsi Sfäär on kyllä kokeilemisen arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn aika usein Tallinnassa työmatkoillla ja kesällä vielä kerran pari ihan huvin vuoksi ja syömässä hyvin.

   F-hooneella olen syönyt monta kertaa, Boccassa olen syönyt vuosia sitten. Elevan onkin kokematta, sitä ovat monet kehuneet. Ribessä oli erinomainen ruoka, Korsten oli tyylikäs uutuus viime kesänä. Monessa muussakin paikassa olen syönyt ja Tallinnaan tuntuu aukeavan jatkuvasti hyviä ravintoloita. Telliskivelläkin on monta kiinnostavaa ravintolaa F-Hooneen lisäksi.

   Poista
 2. Viimeksi käytiin syömässä Vapianossa <3 Oli ihanaa Italialaista ruokaa.
  Mukavaa keskiviikkoa Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapianoa Tallinnassa pitää entinen asiakkaani, joka siirtyi ihan toiselta alalta ravintoloitsijaksi. Pitäisikin jollain reissulla käydä moikkaamassa häntä ja syödä Vapianossa. Kivaa keskiviikkoa Outi.

   Poista
 3. Niin hyvän näköistä ja käynytkin tuolla ja tykkäsin miljööstä. :) Sunnuntaina perheen kanssa Tallinnaan, Eckeröllä oli 4e 4 henkilöä. Mihinköhän lasten kanssa kannattaisi mennä syömään? Vinkkejä otetaan vastaan. :) Ihanat kuvat <<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telliskiven F-Hooneen lista on laaja, sieltä löytyy joka makuun http://www.fhoone.ee/en/

   Kalasadamassa ainakin Siipan siskontyttö 10 v. ihastui ravintola Klausiin www.klauskohvik.ee. Vieressä ison savupiipun vieressä on Korsteen, jossa oli päivällä paljon lapsiperheitä syömässä https://www.vabalaud.ee/fi/ravintola/korsten/

   Mukavaa reissua!

   Poista
 4. Sfääriin en ole vielä ehtinyt. F-Hoone on yksi suosikkini ja ihanan mutkaton paikka. Sisustus puhuttelee minua :) Bocca ei petä koskaan. Tchaikovsky hivelee makuhermoja ja terassi on kesällä kiva paikka. Leib Resto & Aed on superihana ja se puutarha ♥ Ravintola Fabrikissa olen ollut vain kahvilla ja suolaisella leivällä kun itse ravintola oli kiinni - tämä pitää päästä testaamaan uudelleen. Nämä nyt tulivat ensimmäisenä mieleen.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.