Tallink Megastarin neitsytmatka | Maiden voyage of Tallink Megastar



Tallinkin uusi Megastar-laiva teki eilen ensimmäisen matkansa* Tallinnaan. Olimme  varustamon kutsumana iloisella 40+ - bloggaajien joukolla mukana. Reissaan usein työasioissa Helsingin ja Tallinnan väliä, uusi raikas laiva on tervetullut työmatkalaisellekin. Megastarissa yhdistyvät rentoutuminen, shoppailu, työnteko ja kulinaariset elämykset.

Tallink's new Megastar ship sailed on Sunday for the first time from Helsinki to Tallinn and back and I was invited to be among the first passengers to see the new ship. I travel often between Helsinki and Tallinn in business, so I was eager to see the fresh new ship.

M/S Megastar is 212 meters long and can accommodate 2800 passengers.The fast ferry will operate between Helsinki and Tallinn in two hours.

I travelled in the Comfort Lounge, but of course I had to walk around the ship to see what it has to offer, eat in one of the seven restaurants and do some shopping. The biggest mall on the Baltic Sea is being built on Tallink’s Megastar. The area of Traveller's Superstore is 2 800m2. My first impressions below.


lounge, matkailu, laivamatka

lounge, laiva, matkailu
 lounge, laiva, matkailu



Aloitimme matkan mukavassa Comfort Loungessa, johon meille oli varattuna maukkaista pikkupaloja. Laivalla on myös liikematkailijoille suunnattu business lounge, jossa lipun hintaan kuuluu myös ateria hyvän näköisestä seisovasta pöydästä.





sisustus, matkailu, laiva

laiva, matkailu, sisustus

laiva, valaisin


Erityisellä ilolla huomioin, että pistorasioita ja mukavia istuimia oli runsaasti. Teen töitä laivalla mennen tullen ja vanhojen laivojen kovat tai oudon matalat tuolit ovat olleet usein aika epämukavia. Megastarissa i
stumapaikkoja on hulppeat 2800, laivalta löytyy seitsemän erityyppistä ravintolaa ja kahvilaa.
Turussa Meyerin telakalla rakennettu dSign Vertti Kivi & Co:n suunnitteleman Megastarin toteutuksessa on hyödynnetty suomalaista osaamista ja suunnittelussa kuunneltu matkustajien toiveita.

Matkan aikana kuulimme Megastaria suunnitelleiden Samuli Hintikan sekä Vertti Kiven ajatuksia ja tunnelmia laivasta. Suunnittelussa on lähdetty ajatuksesta saada matkustajat laivalla odottelun sijasta seikkailemaan laivalla ja kokemaan löytämisen iloa. Laivaan on luotu erityyppisiä keidasmaisia tiloja ja pitkiä, houkuttelevia näkymiä, jotka johdattavat tunnelmasta ja ravintolasta toiseen. Laivalla on panostettu valaistukseen ja ainutlaatuisista merinäkymistämmekin on otettu kaikki irti. Sisustuksessa on uniikkeja design-elementtejä ja tunnettujen nimivalmistajien huipputuotteita.


laiva, komentosilta


Kävimme toki tutustumassa laivan eri tiloihin komentosillasta loungeihin ja kauppoihin. Komentosillalta ei löydy valtavaa ruoria, vaan laivaa ohjataan modernin tekniikan avulla.




laiva, kauppa

laiva, kauppa, ruokaostokset


Pienempiä kauppapisteitä on loungeissa ja ravintoloissa sekä yläautokannen yhteydessä. Laivan ylpeys on 2800 m2 Traveller Superstore jossa olisi vierähtänyt pidempikin tovi.


hedelmäsalaatti, ravintola, pikaruoka

laiva, ravintola, hedelmät



ravintola, laiva


ravintola, laiva, sisustus


ravintola, laiva, sisustus


ravintola, buffet, laiva





matti jämsen, ravintola, laiva, menu






idkuva, ravintola, laivapunaviini, viini, tallink megastarRavintolat oli sisustettu viihtyisästi ja ne olivat mukavan avaria. Kävimme katsastamassa eri ravintoloita Sea pubista Delight Buffetiin, päädyimme lopuksi syömään rauhallisessa, neutraalein sävyin sisutetussa Captain's table a la carte-ravintolassa. Nopeamman ruokailun paikatkin olivat tyylikkäitä ja saatavilla oli raikkaan näköisiä annoksia, vaikkapa tuoretta hedelmäsalaatti.

Alkuruoaksi valitsin viereisen Delight Buffetin alkuruokapöydän ja pääruoaksi valitsin Matti Jämsenin suunnittelemasta menusta ankanrintaa.

Kahden tunnin matkalle Helsingin ja Tallinnan välillä löytyy siis paljon tekemistä ja näkemistä joka makuun. Vakimatkustajankin reissut tulevat sujumaan paljon viihtyisämmin.

Katso kaikki kaikki matkapostaukset


*Matkan tarjosi Tallink Silja


16 kommenttia :

 1. Laivan yleisilme, sisustus, tunnelma ja design olivat upeita! Tuolla a la cartessa söin parhaimman kasvisannoksen pitkään aikaan, mustapapupihviä paprikahummuksella! Seuraavalla kerralla on ehdittävä tutustua paremmin laivan taxfreehin : ) Tällä sujuvat työmatkat kyllä aika leppoisasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän harmittelin kun kauppaan tutustumiseen jäi vain lyhyt aika, mutta kyllähän noita matkoja vielä tulee!

   Poista
 2. Todella tyylikkään näköinen laiva, upea sisustus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiva oli kyllä melkoisen erilainen kuin jo aika kulahtanut edeltäjänsä!

   Poista
 3. Upeita kuvia ja todella tyylikkään näköinen laiva.

  Kyllä minua vähän harmitti, kun en päässyt lähtemään mukaan. Olisi ollut niin mukava nähdä teitä pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut kiva, jos olisit päässyt tulemaan! Toivottavasti nähdään pian!

   Poista
 4. Todella upea tämä Megastar kyllä on ja varmasti tulee lähdettyä myös uudelleen.
  Paljon ehdimme nähdä mutta paljon jäi vielä näkemättä. Komentosilta näytti niin tekniseltä mutta hyvin tasaisesti laiva kulki ja kaksi tuntia kului siivillä. Kiitos seurasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika meni todella nopeasti. Etukäteen ajattelin, että meno-paluumatkalla ehtii jo vähän tylsistyäkin, mutta sitä vaaraa ei ollut!

   Poista
 5. Oli kyllä upea laiva ja mukava reissu - ja oli myös kiva saada tavata sinutkin livenä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva tavata. Aika vain meni niin nopeasti, ettei kaikkien kanssa ehtinyt oikein seurustella.

   Poista
 6. Onpa upean näköistä! Jospa tuolla laivalla pääsisi joskus itsekin matkustamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tulen matkustamaan varmaan monta kertaa niin työasioissa kuin vapaa-ajallakin. Kyllä tällä uudella laivalla kelpaa matkustaakin!

   Poista
 7. Laiva oli kyllä hieno ja valoisa ja niin ovat nämä sinun kuvasinkin!:)
  Tälle laivalle tulen kyllä palaamaan ja nyt ei tarvitse odottaa, että matka jo loppuisi, sillä tällä laivalla kyllä viihtyy!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä laivalla tyolla välillävain toivoo matkan loppuvan, mutta nyt aika meni aivan siivillä. Nähtävää riittää useammallekin matkalle.

   Poista
 8. Tykkäsin laivan väljyydestä ja valoisuudesta. Itse vain ihastelin sisustusta enkä tajunnut kuvat niitä, on siinäkin bloggaaja :D Onneksi saan ihastelle kuvia teidän muiden postauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä olen itsekin ollut sitä mieltä, että olen ottanut kattavasti kuvia jostain tilaisuudesta ja onhan niitä kuvia, mutta esimerkiksi samasta esineestä voi olla kymmenen kuvaa eli vähän yksipuoliseksi on sato jäänyt... Nyt onneksi hieman kiertelin laivalla kun oltiin Tallinnan päässä ja ehdin saada sellaisiakin kuvia, joissa ei paljoa muita matkustajia näkynyt.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.