Klaus K:n brunssilla | Brunch at Klaus K, Helsinki

Saimme joululahjaksi veljeltäni ja hänen vaimoltaan lahjakortin Klaus K:hon, käytimme lahjakortin hotellin brunssiin lauantaina.  Olen pari kertaa ollut hotellissa aamiaisella, mutta brunssi oli vielä kokeilematta. 


brunssi, muna
 Saavuimme heti kahdeltatoista ravintola alkoi pian täyttyä ja useimmilla tuntui olevan pöytävaraus.

Klaus K:n brunssi on rakennettu lähituottajien valikoiduista tuotteista. Brunssi koostuu vaihtuvasti sesongin raaka-aineista ja jokainen ruokalaji valmistetaan huolellisesti alusta loppuun ravintolassa.



For Christmas we got a a gift card from my brother and his wife for Klaus K hotel's brunch.

Klaus K brunch offers products sourced from local producers. The brunch is compiled of seasonal ingredients and every dish is prepared with great care.

The starters and desserts are selected from an buffet and warm dishes are served to the table. The price includes a selection of juices, coffee and an assortment of teas. Additional drinks can be ordered separately.



samppanja, moet
samppanjaBrunssilla alkuruoat ja jälkiruoat valitaan noutopöydästä, listalta kolmesta vaihtoehdosta valittavat lämpimät annokset tarjoillaan pöytiin. Brunssin hintaan kuuluu mehulajitelma sekä kahvi- ja teevalikoima. Lisäksi tarjolla on lisämaksusta erikoiskahveja, kuohuviiniä ja cocktaileja.

Lahjakorttimme riitti kuohuviinipullollisenkin. Kun tulin pöytään ensimmäistä annosta hakemasta, huomasin jäähdyttimessä huomasin kuitenkin pullollisen kuohuviiniä huomattavasti kalliimpaa Moetin samppanjaa, jota oli kaadettu jo laseihinkin. Juttelimme hovimestarin kanssa ja lopputulos oli Monopolin termein "Vahinko eduksenne". Hovi pahoitteli, mutta totesi, ettei ole pahoillaan puolestamme kuin saimmekin juoda pullollisen samppanjaa kuoharin hinnalla! Yhteinen laatuaika napsahti vielä tasoa korkeammalle.




We also ordered a bottle of sparkling wine, I noticed after returning to the table that we had By mistake been served much more expensive bottle of Moet Champange. In the end we got to keep the bottle and pay only the sparkling winec price. What a deal!




juusto. brunssi

juurekset

leikkeleet


Maistelin laajan valikoiman alkuruokapöydän antimia; leppäsavustettua porsaanniskaa ja punakaali-coleslawta , kevyesti savustettua karitsanpaistia ja punasipulihilloketta, Västerbottens-juustoa, pekaanipähkinää ja hunajaa sekä omenaista metsäsienisalaattia: Alkuruokapöytään piti tehdä vielä toinen kierros hakemaan katajanmarjagraavattua lohta ja rosmariini-sinappikastiketta sekä lämminsavustettua rautua ja paahdettua lanttua ja porkkanaa, auringonkukansiemeniä ja vesikrassia.

I first tasted smoked pork neck with coleslaw and lightly smoked roast lamb with red onion compote , Västerbottens cheese with peacans and honeyand forest mushroom salad with apple and on second round smoked vendace, sour cream and marinated red onion, juniper cured salmon with rosemary and mustard sauce, smoked arctic char with egg and caper sauce and roasted root vegetables with sunflower seeds and water cress.


muna, brunssiklassikko

creoissant

juusto, brunssi

kakku

brunssi


piiras, kakku, torttu



Pääruoaksi valitsimme molemmat Egg Benedictin maalaiskyljen ja sitruunahollandaisen kera. Pääruoat brunssilla tarjotaan pöytään. Brunssiklassikko oli sopivan kokoinen, vielä mahtui pala juustoa ja jälkiruokiakin. Maapähkinä-suklaapiirakka oli todella täyteläinen, valkosuklaa-salmiakkimoussekakun salmiakkiseen makuun ihastuin.

Kaiken kaikkiaan hyvistä raaka-aineista valmistettu laadukas, ruokaisa brunssi. Plussaa laadun lisäksi kahvin sisältymisestä hintaan, aika monella kalliimmallakin brunssilla tavallinen kahvi veloitetaan erikseen. Erikoisruokavalioisillekin löytyi vaihtoehtoja, vaikken merkintöihin varsinaisesti kiinnittänyt huomiota.

Jälkiruokapöytä oli somistettu magnolianoksin ja tuollaisilla vihreillä kukilla, sattuuko joku tietämään mitä ne ovat? Näin keväisin olen ihastunut vihreisiin kukkiin.


For main course we both chose brunch classic Eggs Benedict with farmer’s bacon and lemon hollandaise. It was good on size so we still could taste a piece of cheese and some of the desserts; peanut and chocolate pie and white chocolate and salty liquorice mousse cake

A quality brunch all in all. Special diets were taken well into account.

16 kommenttia :

  1. Klaus K brunssi on ihana :) ja teillä kävi todella hyvä tuuri tuon juomapuolen kanssa. Pidin myös siitä, että pääruoka tarjoiltiin pöytään. Jälkiruokatarjonta ihana runsas ja ainahan sitä löytyy se "ylimääräinen jälkiruokavatsa" kaiken herkuttelun jälkeen.

    Voisiko tuo vihreä kukka on Zinnia eli oppineitten kukka? Tai vihreä krysanteemi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukassa oli tavanomaista paksummat terälehdet, enkä muistsa sellaista nähneeni. Kaunis se oli.

      Kummasti tilaa löytyi vielä jälkkärillekin, tosin alkuruokine kanssa koetin pitää jotain järkeä päässä, että muutakin mahtuu.

      Poista
  2. Aivan täydellisen kuuloinen ja näköinen brunssi.
    Teillä kävi hyvä tuuri juoman kanssa.
    Ihanaa keskiviikkoa Lumo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän nielaisin ensin kun näin väärän pullon, mutta ravintolan "virhehän" se oli ja he hoitivat asian hienosti.

      Poista
  3. Näyttääpä herkulliselta! Ihan liian herkulliselta ekopaastoilijalle, joka juuri viime lauantaina brunssilla manaili paastoaan vaan onnistui pitkin hampain välttämään sortumusmaximuksen;) Ja päätti, että heti paaston jälkeen brunsseillaan!
    Kivaa loppuviikkoa, Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet sinnikkäästi pitänyt paastostasi kiinni. Enää pari viikkoa ja sitten voit taa sortua!

      Poista
  4. Ihana lahja! Veljesi vaimoineen taitaa tosiaan tietää, mistä tykkäätte.

    Meidän kylältä puuttuvat tällaiset hulppeat brunssit. Yleensä valitaan parista kolmesta alkupalasta, pääruuasta ja jälkkäristä. Tälläista notkuvaa yltäkylläisyyttä harvemmin kohtaa.

    Taas niin hyvät kuvat ja kiva kirjoitus. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. He todella tiesivät mikä miellyttää.

      Helsinkiin on tullut todella paljon kivoja, keskenään erilaisia brunsseja. Tällaiset brunssit, joissa pääruoka tarjoillaan pöytiin, ovat yleistyneet viime vuosina.

      Poista
  5. Nam, kuulostaa todella hyvältä ja täytyypä ystävän kanssa lämmitellä taas brunssittelut. Kahvi on ilmeisesti hyvä keino rahastaa, miltei kaikki sitä halajaa ja on edukasta yritykselle.

    Ihanaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä brunssin hintaan pitää mielestäni kahvi kuulua!

      Hongkongissa olimme myös brunssilla, johon kuului vapaasti virtaava ilmainen Ruinartin samppanja, jota tarjoilijamme auliisti kaateli siitä hetkestä kun istuimme alas tarjoten vielä lasillista laskun maksettuamme. Brunssin hinta oli kyllä korkea, mutta hintansa arvoinen kaikin puolin.

      Poista
  6. Täydellinen brunssi ja lahja! Materian sijaan toivon minäkin ravintola- tai muita hemmotteluelämyksiä lahjoiksi, ihan parasta....Pitääkö tuonne olla pöytävaraus vai menittekö ilman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenkin aina vienona toiveena esittänyt lahjojen sijaan -joita ei välttämättä edes tarvitsisi ollenkaan antaa- jotain aineetonta. Nämä ravintolalahjakortit ovat aina mieluisia!

      Ravintola ei tullut ihan täyteen, mutta varaus lienee suositeltava, ettei tule ovelta käännytetyksi.

      Poista
  7. Aivan upea brunssi ja mikä lahjaidea! Ihan täydellinen. Sinut kuvat ovat jälleen upeita!

    Aurinkoista päivää sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli upea lahjaidea, meille molemmille mieluinen.

      Poista
  8. Herkulliset kuvat! Ja todellakin tykkään herkuttelulahjakortti-ideasta :)
    Olimme yötä Klaus K:ssa viime syksynä ja petyin kovasti aamiaiseen, jossa oli tosi kehnosti gluteenittomuus huomioitu. Kovin vaatimattomasti yksi leipävaihtoehto, kun muuten oli hurjasti leivonnaisia muille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brunssilla oli erikoisruokavaliomerkintöjä miltei joka annoksessa, en tosin niihin tarkemmin kiinnittänyt huomioita, kun kumikaan meistä ei ole allerginen tai muutenkaan noudata erikoisruokavalioita.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.