Balettimatka Tallinnaan

Yhteistyössa Tallink Silja Oy, Visit Tallinn & Nelkytplusblogit


Viikonloppuna olimme 40+ -bloggaajien ryhmän kanssa Tallinnassa hauskalla balettimatkalla. Pääsimme sekä itse harjoittelemaan balettia että näkemään kauniin Katariina I-balettinäytöksen. 

Mukana olivat Minäkö keski-ikäinen, KristallikimaraMarjon matkassa,  SouliinaOuti's lifeBeach house kitchen sekä viestintäjohtaja Marika Nöjd Tallink Siljalta. Marika teki myös videon matkastamme.


Megastar, laiva, Tallink


Megastar, laiva, Tallink

Tallinnaan matkaa taitettiin mennen tullen Tallinkin Megastarilla mukavasti Business loungessa. Laiva oli melkoisen täynnä matkustajia, mutta loungessa oli mukavan rauhallinen tunnelma. Loungen runsas aamiaistarjoilu viritteli mukavasti tunnelmaan. Ruoat ja juomat erikoiskahveista väkeviin asti sisältyvät loungemaksun hintaan. Teimme latet loungen kahvikoneella aamiaisen seuraksi, mutta jälkkärikahvit haettiin Megastarin uudesta Starbucks-kahvilasta.



Tallinna, Tallink
Tasapisitasakaal_tallinna, balettitunti

Tasapisitasakaal_tallinna,
Tasapisitasakaal_tallinna, balettitunti

tasapisi_tasakaal, balettikoulu_tallinna


Tallinnassa jo eläkkeelle jäänyt ballerina Dagmar Rang Saal veti ryhmällemme balettitunnin Kalamajan romanttisessa Tasapisitasakaal-hyvinvointitalossa (pikkuhiljaa tasapainoon) Kalamajan puutaloalueella. Mukaan tuli mys Visit Tallinnan ihastuttava markkinointipäällikkö Mall Oja. Olimme etukäteen vitsailleet Tanhupallosta ja tutuihin pukeutumisesta, mutta opettajamme ei päästänyt meitä vain pelleilemään. Harjoittelimme klassisia balettiliikkeitä ja opettajamme lopuksi vielä kulusteli mikä oli mikäkin asento. 
Balettivalmennusta ryhmille Tasapisitasakaalista voi kysellä sähköpostilla katre@tasapisi.ee tai stuudio@tasapisi.ee. Hinta riippuu ryhmän koostaa ja opettajasta. Talossa on myös joogaa, hierontaa ja muita hyvinvointipalveluita.




Tallink_city_hotel_ravintola, ravintola_sume_tallinna

Tallink_city_hotel_ravintola, ravintola_sume_tallinna




Tallink_city_hotel_ravintola, ravintola_sume_tallinna
Tallink_city_hotel_ravintola, ravintola_sume_tallinna
Tallink_city_hotel_ravintola, ravintola_sume_tallinna
Balettitunnin jälkeen siirryimme Tallink City Hotelliin, jossa myös yövyimme. Ruokailimme iltapäivällä hotellin Sume-ravintolassa, jossa  Tallink hotellien Marina Mättik kertoi Tallink City hotellista ja muistakin hotelliryhmittymän hotelleista.

Olen yöpynyt Tallink City hotellissa useasti, mutta en ole koskaan syönyt siellä aamiaista lukuunottamatta. Hotellin ravintola Sume yllätti positiivisesti, ruoka oli kauniisti tarjoiltua ja herkullista. Perinteisemmätkin annokset olivat moderneja esillepanoltaan ja makumaailmoiltaan. 


Valitsin trendikkäitä annoksia; sekä tartar että turska ova nyt pinnalla, jälkiruoissa makean ja suolaisen liitot ovat suosittuja.


Hirvenlihatartarpihvi tarjoiltiin kapristen, maustekurkkujen, savustetun munankeltuaisen ja punasipulin kera.  Sitruunaruoholla maustetun, grillatun turskan seurana oli maa-artisokka-gnoccheja merikaalia ja sitruskastiketta. Tarte Tatinin kanssa samalla lautasella tuli suolakaramellijäätelöä ja saarenmaalaista katajasiirappia.

7.-12.5.2018 on Tallink Hotels Restaurant Week, jolloin Sumen ja muidenkin Tallinkin hotellien alkuruoat maksavat 7 €, pääruoat 10 € ja jälkiruoat 4 €. Sunnuntaisin Sumessa tarjotaan klo 12-15 suosittua brunssia 22 € / henkilö (sisältää rajattoman määrän kuohuviiniä).



Tallinna_hotelli,  Tallink


Teimme huoneissa pikafreesauksen ruokailun jälkeen ja sitten olikin aika lähteä kohden oopperataloa. Huoneesta erikoisvinkkinä; leidit, varatkaa pinsetit mukaan! Kylpyhuonessa on loistava luonnonvalo ja suurentava peili. Kiireessä ehdin hyödyntää tilaisuuden ja siistiä kulmakarvatkin.


tallinna_ooppera, tallinna_baletti



Estonia_ National_ Opera_ and_ Ballet, tallinnan_baletti

Estonia_ National_ Opera_ and_ Ballet, tallinnan_baletti





Estonia_ National_ Opera_ and_ Ballet, tallinnan_baletti
Illalla vuorossa oli opastettu tutustuminen Estonian National Operan rakennukseen ennen balettia. Suomalaisten arkkitehtien Armas Lindgrenin ja Wivi Lönnin suunnittelemassa teatterissa käy vuosittain yli 200 000 katsojaa. Näimme ballerinojen valmistautumista, kuulimme rakennuksen historiaa, vierailimme puvustossa ja lavasteverstaissa.

Illan balettinäytös oli Katariina I. Baletti kertoo alhaissyntyisen piian, syntyjään Marta Elena Skavronskan ja karismaattisen Venäjän keisarin Pietari ensimmäisen rakkaustarinan. Koulusivistystä Marta ei elämänsä aikana saanut.


Vanhempien kuoltua ruttoon Marta varttui kasvattina ja piikana luterilaisen papin ja raamatunkääntäjän Ernst Glückin perheessä Marienburgissa. Katariina päätyi Glückin perheen kanssa Moskovaan ja lopulta ruhtinas Aleksandr Menšikovin talouteen. Vuonna 1703 Menšikov esitteli suojattinsa Martan Pietarille, ja tästä tuli hänen rakastajattarensa. Pietari ja Katariina avioituivat salaisesti 1707 ja uudelleen juhlallisesti ja virallisesti 1712. Katariina ja Pietari saivat yhdeksän lasta, joista vain kaksi vanhinta kasvoi aikuiseksi.

Vuonna 1724 Pietari kruunasi Katariinan Venäjän keisarinnaksi ja vuotta myöhemmin, Pietarin kuoleman jälkeen hänestä tuli Venäjän ensimmäinen hallitseva keisarinna. Katariina kuoli vuonna 1727, vain 43-vuotiaana. Hän oli aikaansaapa nainen lyhyen elämänsä aikana.



Estonia_ National_ Opera_ and_ Ballet, tallinnan_baletti

Estonia_ National_ Opera_ and_ Ballet, tallinnan_baletti




Baletin väliajalle meille oli katettu leivokset.

kohvik_komeet, tallinna_kahvila


kohvik_komeet, tallinna


Baletin jälkeen kävimme vielä iltapalalla oopperaa vastapäätä olevassa, leivonnaisistaan kuulussa Kohvik komeetissa Solaris-keskuksen yläkerrassa, oopperaa vastapäätä. Kumma kyllä, kaiken herkuttelun jälkeen ruoka maistui vieläkin, tilasin mehevän aasialaisen salaatin.


balti_jaama_turg, tallinna



balti_jaama_turg, tallinna

balti_jaama_turg, tallinna

balti_jaama_turg, tallinna



balti_jaama_turg, tallinna

balti_jaama_turg, tallinna
balti_jaama_turg, tallinna
balti_jaama_turg, tallinna

Baltia Jaama Turg, tuliaiset
Sunnuntaina oli omaa aikaa ennen laivalle siirtymistä. Söimme yhdessä runsasta aamiaista ja hajaannuimme sitten kaupungille.  Minä, Beachhouse Kitchenin Heli ja Marika hyppäsimme taksiin ja ajoimme Balti Jaama Turgin halliin ostoksille. Siellä minulla lähti hieman käsistä; ostin mm. taleggio- ja burrata-juustoja, kurpitsagnoccheja, kylmäsavukinkkua, suklaatomaatteja (nimitys tulee rusehtavasta väristä), viiriäisen munia, eestiläisiä valkosipuleita, suolakurkkuja, luomutiskiainetta, raparperin tuoksuisen kynttilän... Polkupyörät ja antiikit jäivät tällä kertaa hankkimatta.





Ennen satamaan suuntamista kipaisin vielä Virukadulle kukkaostoksille. Ensimmäiset pionit ovat tulleet!

Megastar, laiva, Tallink
Paluumatka sujui mukavasti taas Tallink Megastarin business loungessa.

Olipa hauska irtiotto arjesta, uusia kokemuksia tutussa kaupungissa, ruumiinkulttuuria ja taide-elämystä, hyvää ruokaa ja paljon naurua!


Oletko käynyt baletissa, oopperassa tai muissa kulttuuritapahtumissa Tallinnassa?

12 kommenttia :

  1. Ihana postaus ja ihanat kuvat ja niin mahtava reissu. Tuon Sume ravintolan ruoka yllätti täysin, ajattelin, että olisi aika tyypillistä hotelliruokaa, mutta ei ollutkaan, vaan loistavaa sellaista ja vähän erilaisella twistillä. :)
    Ihanaa viikon jatkoa ja hei mahtavat noi sun tuliaiset ja oliko suolakurkkuja enemmän, kuin yksi <3

    VastaaPoista
  2. Oli taas aivan mahtireissu, niin hauskaa oli!

    Sume yllätti todella positiivisesti "hotellin ravintola" ei herätä yleensä kovinkaan positiivisia mielikuvia. Sumessa annokset olivat kauniita ja herkullisia. Ehdoton suositus tälle!

    Oletpa katsonut kuvaa tarkasti; oli niitä suolakurkkuja 5 kpl. Käytin taiteellista vapautta kuvassa.

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä mahtava reissu. Sumen ruoka ba varsinkin todella runsas aamiainen yllättivät. Upea kokemus oli baletissa käynti ja balettitunti. Vielä vähän polvi tönkkönä tuon tunnin jäljiltä.
    Ihanaa tiistaita sinulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Balettitunti oli kiva kokemus. Vähän pelkäsin, että oma leikattu polveni alkaa vihottelemaan, mutta ei onneksi.

      Olen ollut monena arkiaamuna työmatkoilla Tallink City Hotellin aamiaisella, mutta nyt oli ihana syödä aamiaista kerrankin rauhassa.

      Poista
  4. Ihan huikeat kuvat, tuli heti ikävä Tallinnaan :)
    Ihanaa tiistaita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinna on niin kiva. Käyn siellä aika usein, mutta työmatkoilla ei ehdi kaupungilla pyöriä. On kiva löytää yhdestä suosikkikaupungeistaan aina vain uusia puolia vielä yli 20 vierailujen jälkeen.

      Poista
  5. Mahtavat kuvat ja kiva nähdä mitä te teitte, silloin kun me juostiin kaupoilla:) Ihanasti kaikki meni ja baletti on kyllä aina kaunista katsottaavaa:) Ruoka oli taivaallista ja varmasti noihin paikkoihin vien seuraavan kerran perheeni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauratti kun kannoin ostoskassiani. Muut olivat ostaneet koruja, meikkejä ja vaatteita, minulla oli ruokaa tomaateista ja retiisestiä alkaen. Mutta ostinhan ne tennarit sentään!

      Poista
  6. Voi kun hauska oli tuo sunnuntaiaamun ruokaretki tuonne Balti Jaama Turgiin, niin ihastuttava paikka, toinen kertani käydä siellä ja koko ajan sinne tulee uusia ruokaputiikkeja! Minäkin kaivelin lisää Katariinan elämästä, olipa aikansa mahtinainen! Sume ravintolan mustekalaa ja katkarapua sisältävä ohuen ohuisiin pastalevyihin koottu lasagne oli jotakin tajunnan räjäyttävää, 10+ pistettä tuolle ravintolalle : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sume oli tosiaan suorastaan yllätys, jo menu kuulosti herkulliselta ja toteutus oli loistava. Balti Jaama Turg oli kehittynty paljn siitä kun kävin siellä aiemmin, silloin kaikki ei ollut vielä auki mutta nyt herkkuja oli laidasta laitaan.

      Kiitso ihanasta matkaseurasta ja reissun mahdollistamisesta <3

      Poista
  7. Oli aivan ihana reissu ja nämä kuvat ovat mielettömät <3
    Balettitunti oli hauska ja sinne olisi itse asiassa kiva mennä uudestaankin.
    Baletti oli lumoava ja ruoat herkulliset, eli varsin onnistunut reissu kaiken kaikkiaan.
    Ihanat ostokset sinulla ja voi kun olisin itsekin tajunnut vielä ostaa kukkia kotiin, nuo ovat mielettömän kauniita, mutta ei kun minun piti juosta niiden korvakorujen perässä:)

    Tuo tori on muuten todellakin käymisen arvoinen paikka, olen joskus aiemmin käynyt siellä ja voi mitä herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos rtallinnasta ostamasi korvakorut olivat sinulla tänään olleet korvikset, oli ostosreissusi onnistunut! Ihanat.

      Oli niin hauska reissu, kivaa seuraa ja balettituntikin oli mukavakokemus.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.