Kevään kaunein ruokakirja on
Viimeistä murua myöten-blogin Saara Atulan ja
Liemessä-blogin Jenni Häyrisen Brunssikirja. Upeasti kuvitettu kirja houkuttelee selailemaan ja toteuttamaan reseptejä. Syön silmillläni ja minulle ruokakirjojen kuvat ovatkin todella tärkeitä. Jos kuvat eivät houkuttele, en jaksa uppoutua resepteihinkään. Tässä kirjassa ongelmana on valita inspiroivista, kauniista kuvista ne houkuttelevimmat. Kirja onkin innostanut jo useamman reseptin kokeiluun.
Kirjasta toteutin ensin sukulounaalle helpon dukkah-tuorejuuston.
Pääsiäislounaalla syötiin
pataleivän levitteenä helppoa dukkah-maustettua tuorejuustoa. Pähkinäallergikolle muokkasin reseptiä, pähkinät vaihtuivat hampun- ja kurpitsansiemeniin. Näin teen usein; saan keittokirjasta inspiksen ja muokkaan reseptiä tarpeen ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan.
Dukkah-tuorejuusto
½ dl manteleita
½ dl hasselpähkinöitä
½ dl seesaminsiemeniä
½ rl korinaerinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
½ tl suolaa
ripasu sokeria
400 g tuorejuustoa
tuoretta timjamia koristeluun (halutessasi)
(Oma vinkkini; voit vaihtaa mantelit ja hasselpähkinät hampun- ja kurpitsansiemeniin, koristeluun käyvät muutkin yrtit)
Valmista dukkah. Rouhu manteleita ja hasselpähkinöitä hienommaksi. Paahsa manteleita, seesaminsiemeniä ja korianterinsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes saavat ruskean pinnan. Lisää joukkoon juustokumina, suola ja sokeri.
Sekoita dukkah tuorejuuston sekaan ja aja vielä sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi.
*arvostelukappale saatu blogin kautta
Kiitos tuosta pähkinättömästä vaihtoehdosta, meillä on tytär todella allerginen niille.
VastaaPoistaNähdään huomenna <3
Huomenna nähdään, tanssikaveri😉
PoistaMinustakin tämä on tähän mennessä kevään kaunein keittokirja ja myös inspiroivin. Ihan mahtavia reseptejä. Huomenna meillä syödään kanelibataattisalaattia ja marokkolaisia porkkanoita, kun tulee vieraita :-)
VastaaPoistaOlen toteuttanut jo useampia reseptejä. Kauniit kuvat inspiroivat kokeilemaan helppoja, mutta nokkelia reseptejä.
PoistaIhanan näköinen kirja ja tuo sinun ruoka! Kivaa viikonloppua!
VastaaPoistaKaunista viikkoa Tuire!
Poista